תסלחו לי

פולספגן

New member

הוא היה אייקון של מוזיקה.
מהפכן שעשה דברים והיה חלוץ בתחומו.
איש שהוא אגדה!
האלבום שלו "זיגי סטארדאסט" הוא מאסטרפיס שנחרש אצלי בפטיפון עד שהתקליט השמיע יותר פצפוצים ורעשים מאשר מוזיקה.

rainbow i

New member
יש לי קושי סובייקטיבי מתמשך

בלקבל מידע מאיתי גל, ובמיוחד מהאופן הרומזני והשקרני שבו הוא מציג מידע (מכל סוג). לכן אני מצרפת את הקישור מהארץ:
נכשל ניסוי קליני יש שם תיאור של התהליך על שלבי הניסוי הקליני, שכמובן אמורים להיות קודמים לו שלבי ניסוי על בע"ח. זה מחדד מאוד את העובדה שבנוגע לחיסונים נראה שאין כל בעיה לדלג בקלילות על ניסוי ראוי - שהרי ידוע לכולנו שאיש לא טרח לערוך כל ניסוי "בהסכמה מדעת" על חיסון נשים בהריון לשעלת ולשפעת.
מה שכן - לפחות לעניין המסוים הזה - בצרפת יש התייחסות שונה מבישראל (ועוד כמה וכמה ארצות) למלים כמו שקיפות, יושרה, הסכמה מדעת.
יש כאן, לצערנו, המחשה של הפער בין מה שמוגדר "אדם בריא" לפני תחילת ניסוי ובין מה יכולה לקיחה של חומר לגרום ל'אדם בריא' גם במינון נמוך, גם בבליעה.
המושגים שלנו והידע שלנו מהו "בריא" ובאיזה עיתוי רחוקים מאוד מלהיות שלמים ומגובשים. על אחת כמה וכמה יילוד שמוגדר "בריא" עם לידתו - ובכל זאת אין לו שום סיכוי להתמודד היטב עם חיסוני הינקות.
מתוך הנחה שהשלבים הקודמים בניסוי נערכו בהגינות וללא סינג'ורי נתונים והסתרת כשלים - זה מאיר גם באיזשהו אור את הפער בין בני אדם ובין יונקים אחרים.
אם לכל בעלי החיים שהשתתפו בשלבים הקודמים שלום ובריאות מלאה - הרי שיש חומרים שאולי יכולים להתאים לארנבת, חולדה, עכבר וקוף אך לא לאנושיים.

למעלה