תסלחנה לי מנהלות הפורום

תסלחנה לי מנהלות הפורום

אבל נמאס לי! גם אם הכעס שלי לא קשור ישירות ללידה , ואולי דווקא כן, הרשנה לי לפרוש את אשר על ליבי. חודש לפני הלידה עברנו דירה. עד אז, בין לבין גרנו אצל הורי במפלס נפרד. התקופה הזו של בין המעבר מדירה שכורה לדירה חדשה שקנינו התמשכה לכמעט שנה. אבל היה לי נחמד מאד שלא הייתי צריכה לבשל או לנקות בהריון ובעיקר שמחתי שרוני לא מתלונן. חודש לפני הלידה, בחודש תשיעי , הדירה עמדה מוכנה ורוני התחיל לצייץ. קיטרתי המון, הסברתי לו שאין לי כח לפרק מזוודות, שאני לא אוכל לנקות ועוד מליון תירוצים מהסוג הזה אבל בסוף הרגשתי שאני לא הוגנת ושממילא אני חוזרת לאמא אחרי הלידה אז איכשהוא עברנו. הדירה החדשה שלנו מקסימה (חוץ מכמה חסרונות בולטים שאפרט בהמשך) רק שהיא נמצאת מחוץ לעיר במרחק של לפחות חצי שעה מהעיר וההורים שלי. היה קשה אבל שרדתי. קמנו בבוקר, הלכנו לעבודה, חזרנו הביתה , הייתי ממוטטת וכבדה והלכנו לישון. כמעט ולא הרגשתי את השינוי חוץ מהגעגועים לאמא (שדאגה לשלוח לנו אוכל כל יום). אחרי הלידה חזרנו לאמא.. לשלושה שבועות ושוב התחילו הציוצים. חזרתי הביתה לשבוע ואז היו לו מילואים. חזרתי לאמא. בשלב מסוים כבר די נמאס לי לגור על המזוודות בעיקר כשבגדים של שירי היו מפוזרים חלק פה וחלק שם ואני לא מצאתי את עצמי. רוני חזר מהמילואים וחזרנו הביתה. לכאורה סוף הסיפור והכל בא על מקומו בשלום. אבל רק לכאורה. קשה לי. אני לא מתחברת לבית הזה, הוא גדול ויפה אבל חסר לי ריהוט (חדר שינה הוא רק מיטות , הארונות בחדרים האחרים כי רצינו לקנות חדש, אנחנו כבר חודשיים "רוצים") וחסר לי סדר. חדר אחד משמש כמחסן כיוון שיש בו מיטה שצריך להתקין ואנחנו מחכים שאבא שלי יבוא לעשות זאת , מטבע הדברים דוחפים לשם מכל הבא ליד, חדר שני בלי ארונות , המראה באמבטיה עומדת "זמנית" על שני ארגזים ואיך שכחתי את הנזילה הענקית בגודל 2.5 על 2.5 מטר מהתקרה בסלון ובמטבח? יש לנו גשם של טיפות וסיד בכל יום, גם בימות החמה ישר על שולחן האוכל, אנחנו אוכלים בחדרים אחרים בינתים (הקבלן מתנער) פלא שאני שונאת את הבית הזה? פלא שאני ממש לא מתחברת אליו? פלא שכל יום כשאני חוזרת מהעבודה אני מקללת? לא מזמן היה פה שרשור על כעס בעלים. 3 פעמים כתבתי תגובה ומחקתי אותה. כן, אני כועסת, אני מצפה ממנו שיעשה, שיפתיע אותי ויקנה ארונות, שידאג לתיקון הנזילה הזו כבר (בדיון עם עו"ד) אני ממורמרת וכועסת ונמאס לי. למה הוא לא מבין שבכל הזדמנות שיש לי אני נמלטת מפה? תודה שנתתן לי לשפוך קצת מהלב. אני פשוט אבודה.

../images/Emo24.gifמתוקה

עד כמה שזה נראה לא הגיוני ורחוק אבל זו תקופה של הסתגלות והיא עוברת . הרהיטים החסרים יקנו אם לא החודש אז בחודש הבא..וגם את תתרגלי לבית ולמרחק מההורים עד כמה שזה מבאס . כשנכנסנו לבית שלנו ישנו איזה חחודש על מזרונים בגלל איחור באספקה ואני זוכרת ששנאתי כל רגע אבל במבט לאחור זה כמעט ונשכח פשוט תחזיקי מעמד והכל יסתדר

הי מאיה,

הם פשוט לא מבינים
נראה שאת בתקופה "על הפנים", ובעלך לא רואה ממטר מה שעובר עלייך. איזה יופי שאמא שלך עוזרת כל כך! לא יכולה לכתוב לך תגובה שפוייה כי אני
אחרי (עוד) ריב עם בעלי. אבל יש אייקונים חדשים:
מירב

אפרת12

New member
אני דוקא בהחלט מוצאת קשר ../images/Emo8.gif

לפורום. אני יכולה להזדהות עם הקיטור הזה - דוקא מהצד השני. כלומר - מזה שבעלי דאג לכל הסידורים של קנית ה
והמעבר, ואני כל כך-כל כך מודה לו על זה
שאני יכולה להבין אותך. מצד שני - לסדר ולעשות מהבית
, זה מוטל עלי (ואני מוכנה לזה). ואני גם לא מטפלת בזה במהירות ראויה לציון. אין לי כל כך רעיונות מה לעשות. באסה גדולה לקנות בית ולא להרגיש בו ב
. אבל מצד שני - זה שלך
אני אחת לשבוע מסתכלת מסביבי ואומרת - זהו, זה שלנו
לא צריך בעלי בתים מניאקים, לא צריך סידורים ל"בינתיים", ואפשר לדחות את שתילת הורדים לשנה הבאה - כי עדין נהיה פה. אני חושבת שתרגישי יותר טוב אם תתחילי להזיז דברים. את אותם דברים שאת יכולה (מה עם המראה באמבטיה
יש מצב שתוכלי לטפל בזה בעצמך), או להזיז את אבא שלך. אז גם תוכלי לרמוז אולי לרוני שיזיז את ישבנו המכובד ויעשה דברים למענכם.

זה לא מדויק-

חלק מהכעס שלי לא מוצדק, אני מודעת לזה, הכל נובע ממירמור גדול. לדוגמא, כתבתי פה על המראה באמבטיה שנתמכת בשני ארגזים, אני רוצה להיפטר ממנה ולשים ארון אמבטיה עם מראה (כשנמצא משהו יפה מספיק, ובמחיר סביר, נקנה...) מכיון שהקיר כולו מכוסה קרמיקה אני לא מעונינת לעשות חורים אפילו בינתים למראה הנוכחית. או המיטה, היא די מורכבת להרכבה ואין לי ברירה אלא לזרז את אבא שלי. רוני לבד לא יכול להרכיב אותה.. הפחד הגדול שלי הוא שרוני יתרגל למצב כמו שהוא והזמני יהפוך לקבוע, מזה אני ממש חוששת. מה שכן, את צודקת , זה הבית שלי ואני מאמינה שהמון היו חולמים להגיע לאחד כזה . אני גם יודעת שיבוא יום ואוהב אותו והוכחה לכך היא המטבח שעשינו ואותו אני ממש אוהבת (טוב, כשאני מתעלמת מהנזילה האיומה מעליו..

yaelia

New member
יש קטע עם גברים

אני לא יודעת למה, אבל באמת יש להם נטיה להפוך את הזמני לקבוע. או להסתפק בטלאים מגוחכים. (אנחנו למשל עברנו לפני 10 חודשים לדירה הזאת וישנן עדיין תמונות שממתינות על הרצפה. הייתי בהריון ולא יכולתי לתלות אותן בעצמי, ועכשיו כבר לא חשוב כי ממילא נעבור מכאן בעוד חודשיים-שלושה שוב). אני נגנבת מזה. אולי צריך התפרצות דרמטית כדי להניע אותו מעט?

nubi

New member
../images/Emo24.gifממש מבינה אותך...

תושיבי אותו בתקיפות (לפעמים הם זקוקים לניעור, אין מה לעשות), ואת כל מה שאמרת פה-תגידי לו. לגבי החיבור לדירה-אנחנו עוברים לדירה של חמי, ז"ל. דירה חדשה לחלוטין. בהתחלה מאוד מאוד חששתי, בדיוק מזה. מה שאני עושה-מפנה משם הכל (וזה דברים חדשים-חלק מוכרת וחלק זורקת) ומרהטת בדברים שלי, בטעם שלי. זה מאוד עזר לי. קחו יום או יומיים של חופש מהכל ותקדישו רק לבית. תסדרו, תסתכלו שוב על הכל במבט חיובי יותר ואולי זה יראה אחרת. ולגבי הפתעה-לא כדאי לצפות ליותר מדי, מנסיון
.

dorlim

New member
קודם כל טוב שפרקת ../images/Emo24.gif

אמנם עדיין בדירה הזמנית, אבל מרגישה הזדהות גדולה עם הצורך ב"סדר", רק לאחרונה נפתרו אצלנו הדברים. אמנם הבעלול הוא אשף בכל הדברים הללו, אלא מה - צריך "להתניע" אותו. דברים יכולים לשכב חודשים מבלי שהוא יגע בהם אבל שכזה מגיע - הוא לא ינוח עד שיסיים את הטיפול (לכן גם אסור לתת לדברים להעצר באמצע
) ואגב, לדעתי זה כן קשור לפורום....

../images/Emo24.gif

אני חושבת שדבר כרוך בדבר,אם תעשו את הבית מקום שנעים להיות בו יהיה בו נעים..... אני גם חושבת שאתם צריכים לשפר את הזוגיות שלכם,כדי להחליש את הצורך החזק שלך להיות קרובה לאמא (עכשיו המשפחה שלך זה את רוני ושירי...) נדמה לי שבבנינים חדשים יש חובה של הקבלן לתקן ריג'קטים עד שנה מהכניסה! מקווה בשבילכם שישתפר מהר.

אולי היה נשמע מדברי

שאני לא יכולה בלי אמא. טעות. אני מאד אוהבת את אמא שלי, הקשר ההדוק בינינו התרחש דווקא בשנים האחרונות, לפני כן לא ממש הסתדרנו. אבל אמא שלי אשה עובדת שמגיעה הביתה כל יום בשבע או שמונה בערב. מה שחסרה לי היא החברה , הבית שמלא בקולות לקראת הערב, האווירה. במקום החדש בו אני גרה כשיורד הערב נהיה שקט. מי שגרה בת"א ועברה למקום אחר יודעת כנראה על מה אני מדברת. חוץ מזה לגבי אמא שלי, כל כך חשוב לי להביא לה קצת נחת עם שירי שלנו. ולגבי הקבלן, כמו שכבר הזכרתי, אין עם מי לדבר, הדיירים מתארגניים פה לתביעה ומסתבר שבקרוב הוא הולך לעשות תרגיל של פשיטת רגל כך שגם זה יהיה קשה.

cookie1

New member
יקירה - ניסית לדבר איתו ?

להסביר לו מה בדיוק את מרגישה ? לפעמים שיחה טובה ורגועה יכולה להפיג הרבה כעסים, ולקדם עניינים חשובים. אני באופן אישי חושבת שבית הוא כל מקום שמרגישים בו בית, וזה כרוך בליצור את האוירה המתאימה. אולי תקחו יומיים שלושה חופש, בהם תחליט לשפץ ולקנות ולסדר כדי לא להתקע עם ההרגשה המגעילה עוד חדשים רבים ? כשאנחנו עברנו דירה בחודש שביעי החלטנו שתוך יומיים אין ארגזים כדי לא לגור במעברה, וכך עשינו. הרי ברור שאם היינו דוחים את הפירוק, עד היום היינו חיים על ארגזים. דרך אגב לאן עברתם ?

מעיןבר

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif מסכימה

1. צריך פשוט לשוחח ולשתף, אולי תגלי שגם הוא לא מרגיש מי יודע נוח בדירה החדשה
2. תכיני רשימה של כל מה שאת חושבת שצריך לעשות בדירה ומי יכול לעשות מה. אני לא יודעת איפה התינוקת אבל אם היא בבית איתך אז אחת המטלות היא בייביסיטר שתשמור עליה כמה ימים ואתם כולכם תקחו חופש <נניח מיום שלישי כדי שיהיה גם את שישבת> ותיצרו לעצמיכם מעון נעים לחיות בו. תגייסי את כולם <הורים, אחים וכו'>. אני מאמינה גדולה בכך שצריך לעשות, זה משפר את ההרגשה הרבה יותר מקיטורים. קחי גם על עצמך משימות ותדביקי אחרים בהתלהבות שלך. בסה"כ - קניתם דירה ובית חדש משלכם - זה כיף אמיתי. כמי שחיה כרגע אצל ההורים ועדיין מחכה לדירה שלה אני ממש מקנאה. נכון, קשה להתנתק מחבל הטבור להורים, אבל הגיע הזמן לצאת לעצמאות, את הרי כבר אמא בעצמך, לא

למעלה