תסמונת גמילה מssri

kfarsabait

New member
תסמונת גמילה מssri

אני לוקחת כבר שנה ונלפקסין להתמודדות עם חרדה ודיכאון
ממינון 300 ירדתי ל75 ועכשיו אני מנסה להפסיק
השמנתי 25 קילו בשנה האחרונה בלי שמשפחה יש נטייה כלשהי להשמנה
אני מנסה להפסיק אבל חווה תסמונות גמילה קשות
הפסיכיאטרית נתנה לי כדורים חלופיים אבל הם לא עוזרים לי להתמודד עם התסמיני גמילה
איך צולחים את זה??
רע לי מאוד פיזית
הידיים שלי רועדות, אני רואה כפול, יש לי בחילות
כמה זמן זה יקח??

:(

זה פשוט נורא

התקופה הכי קשה בחיים שלי, ועברתי הרבה כאלה, הייתה בתקופת הגמילה מהוואיפקס (זו אותה תרופה).
אני מבינה שהפסיכיאטרית היא זו שתכננה יחד אתך את הירידה במינונים, נכון? כיום נהוג לתת תוך כדי הירידה במינון תרופת הרגעה כמו קלונקס או ואבן, זה אמור להקל.
זו הייתה תקופה מזעזעת, היו לי קצרים במוח, רצתי ברחוב בגשם, באמצע הכביש, בכיתי 24 שעות, לא יכולתי לצאת מהבית בלי ליווי כי הרגשתי שאני עומדת ליפול, אבל פתאום מצאתי את עצמי באמצע הכביש בלי לזכור איך הגעתי לשם בכלל (ואני לא פסיכוטית!). דה ראליזציה מטורפת, דיבור אטי מאוד, המוח כאילו לא מחובר לגוף, כלום לא מחובר לכלום... איזו תקופה מזעזעת. העבירו אותי ממנה לאיקסל, שבהתחלה ההסתגלות אליו הייתה קשה, אבל בהמשך הוא פשוט הציל לי את החיים.
אני רוצה לסייג ולומר שאני מדברת אך ורק על עצמי, משום שאין נותנים בפורום הזה ייעוץ תרופתי, וכל מה שאני כותבת הוא על דעת עצמי בלבד ולא משום מקום מקצועי.
ואיך צולחים את זה? עם המון סבלנות, וכל הזמן להגיד לעצמך שזה יעבור, כי בסוף זה באמת עובר, רק שלדעתי את צריכה לבקש מהרופאה שתיתן לך בתקופת הגמילה תרופת הרגעה כלשהי.
אגב, ואיפקס הוא ממשפחת SNRI, ולא כמו שכתבת.

וואו אלוהים!!!!!!!!!!!!!!

איפה הייתם לפני 9 שנים?...
לי הייתה גמילה מהסיוטים מאפקסור (שמסתבר שזה הכל אותו סיפור).
למה אף אחד לא מספר את הדברים האלה??????

Lady Stark

New member
היי

קודם כל, זה מצוין שאת במעקב של הפסיכיאטרית ולא מנסה להפסיק לבד.
תסמיני גמילה בדרך כלל נמשכים כמה שבועות. בין שבועיים לשישה. אני אישית חוויתי אותם לשבועיים. זה אמור להירגע בקרוב.
האם הכדורים החלופיים שהפסיכיאטרית נתנה לך הם כדורי הרגעה כמו אלפרליד או קלונקס? כי הם יכולים מאוד לעזור. זה כמו אקמול, מרגיע לכמה שעות ובדיוק מיועד לתקופות כאלה, כדי לתת רשת ביטחון.
ובכלל, ממליצה לך לנוח כמה שיותר, לפנות את הלו״ז שלך מאירועים לא נחוצים ולתרגל נשימות עמוקות.
תרגישי טוב. אם יש משהו שנוכל לעזור בו את מוזמנת לחזור.

kfarsabait

New member
תודה על התמיכה

הפסקתי בהנחייה של הפסיכיאטרית
אחרי שבועיים עם המינון הנמוך ביותר אני מנסה להפסיק
רע לי מאוד
קל להישבר ולקחת את התרופה שוב כדי להפסיק את התחושה הרעה
אני חייבת להיות חזקה
התופעות לוואי הורסות לי את הגוף
:(
אני אקבע שבוע הבא תור דחוף לפסיכיאטרית, אני מרגישה רע מאוד
מרגיע לשמוע שעברתן את זה ואתן אחרי לחלוטין,
תודה על העידוד

kfarsabait

New member
הפסיכיאטרית אמרה לי להחליף את הויפאקס בלמוגין

ניסיתי לעשות קצת גוגל ולהבין קצת יותר
לדעתי אין לו אפקט מרגיע על תסמיני הגמילה
אני שבוע הבא אחזור אליה

תודה לכם...

למוג'ין = למיקטל = מייצב מצב רוח

לא קשור לקבוצת SNRI או SSRI. אני לוקחת אותה כרגע במינון די חלוצי וניסויי, וצפויה לעלות עוד. אני מקבלת אותה בנוסף לאיקסל, ולא במקום. אני חושבת שהמצב קצת השתפר מאז שהעלו לי (שוב. ושוב. ושוב) את המינון, אבל הכול אצלי משתנה ולא יציב. אפקט מרגיע אני לא חושבת שיש לו. עליי, לפחות, הוא משפיע בכיוון קצת אחר, של איזון בציקלותימיה, כלומר בין מצבי רוח דיכאוניים והיי שמתחלפים בערך כל כמה דקות ומתישים אותי כליל.
גם אני חושבת שאת חייבת להיות במעקב יותר צמוד כרגע, ולא להפחית שום דבר על דעת עצמך, וגם לא לחזור לשימוש על דעת עצמך. חבל שאף אחד לא אמר לי, בזמני, שאפשר לקחת תרופת הרגעה במקביל, ולכן אין לי מושג אם זה באמת מקל או לא. לא מזיק לשאול את הרופאה.

Lady Stark

New member
האמת היא

שוויפאקס ידועה כתרופה שיכולה לגרום להשמנה. רק עכשיו אני מחברת את הנקודות. ניסיתי אותה פעם והיא לא התאימה.
לקבוע תור נשמע כמו רעיון מעולה. הכי חשוב זה שבתקופה הזאת תהיי במעקב כמה שיותר צמוד.
את רוצה לספר קצת מה הסימפטומים של הגמילה שאת עוברת כדי שנוכל אולי לייעץ מניסיוננו לגבי איך לתת הקלה? מלבד הרעידות, זאת אומרת?

Lady Stark

New member
נכון...

כולם סימפטומים מוכרים.
אז באמת רק סבלנות והרבה מנוחה. תנסי לעבוד פחות, אם ניתן, וממליצה בחום לדבר עם הפסיכיאטרית על אופציה של כדור הרגעה.

kfarsabait

New member
תודה על התמיכה,יום שני של גמילה,קמתי עם כאבים

כאבי ראש חזקים שדופקים לי בתוך הראש...
אני כל כך רוצה שזה יפסיק כבר..
זה מביא אותי ממש לבכי
אפילו הפסיכיאטרית שאמרה לי להחליף את הכדורים לא העלתה בפני שזה הולך להיות סיוט
היא הציגה את זה כמשהו ישים וקליל
אני לא מבינה למה לא סיפרו לי לפני שהתחלתי שיש חשש סביר שאתמכר לזה פיזית
אני מרגישה ממש חולה...
לא מרגישים שיש לזה סוף בשלבים האלה :(

Lady Stark

New member
יקירתי

זה לא ממש התמכרות.
מה שאת עוברת עכשיו זה לא גמילה, אלא שינוי כימי בגוף ובמוח שממש קשה לעבור אותו. מעין תחלופת חומרים, שהגוף צריך זמן כדי להסתגל אליה.
אני התחלתי והפסקתי די הרבה כדורים וכל פעם זה היה ממש קשה.
חבל שהפסיכיאטרית לא הכינה אותך לזה, ומה לעשות שרוב הרופאים לא באמת מבינים את החוויה הזאת מגוף ראשון.
אבל אנחנו פה כולנו מבינים מאוד.
את קובעת איתה פגישה?

UniverSon

New member
עברתי את זה

לא מהמינון הזה.

אפשר לפתוח את הקפסולה של הונפלקסין אם זה קפסולה שמכילה בפנים כדורים קטנים. להוריד לאט לאט מהכדורים.
אני הורדתי ממש ממש ממש לאט את הכדורים הקטנים שיש בתוך הכדור וכל פעם בלעתי קפסולה עם פחות כדורונים וככה נגמלתי.
(בכל מקרה אני לא מהווה תחליף ליעוץ עם רופא)

תבקש אולי קלונקס או כדור שירגיע אותך.
ואגב המצב שלך ממש נשמע לא טוב אפילו ללכת למיון נשמע כמו הדבר הנכון לעשות.

תאום2

New member
לרדת בהדרגה -זו ההמלצה בדרך כלל

ממליץ לך להתייעץ עם הפסיכיאטרית בעניין

Gameboy4

New member
נהוג להחליף לפרוזק

במקרים כאלו הרבה פעמים נהוג להחליף את הויאפקס לפרוזק לתקופת מה- אם אינני טועה אז לשבוע, ואז מפסיקים גם עם הפרוזק, כי היתרון שלו שהוא יוצא לאט לאט מהגוף

kfarsabait

New member
יצאתי מזה כמעט לחלוטין, תודה על התמיכה..

עבר שבוע וחצי ואני בסדר גמור,
עדיין יש לי סחרחורות וחולשה מדי פעם,
אבל התדירות נמוכה מאוד,
אלה היום ימים קשים וכואבים אבל הם מאחורי,

מקווה שבקרוב זה יעלם לחלוטין,
מה שבטוח זה שאני ותרופות שמבוססות על פעולת הssri
סיימנו את דרכנו ביחד...
תודה לכם
:)

למעלה