תסמונת האונה הימנית

מקורות בעברית על אספרגר

שלום לך, באדיבותה של ANIDND תורגם בפורום חלק מספר על אספרגר וקשיים חברתיים. אני מצרפת קישור לשם וגם מידע בעברית מהאינטרנט. בפורום ישנם גם קישורים בנושא. בברכה, תלמה.

הי מיכל,

אין כללים. אני מכירה ילדים שאובחנו כאספרגר כבר בגילאי 4-5 שנים, ואחרים שאובחנו רק בעקבות בעיות שעלו במהלך שנות בית הספר היסודי. מאד תלוי בילד, ביכולות שלו, ובקשיים. בעיקרון- ניתן לאבחן מוקדם, או להעלות חשד לכיוון האספרגר, להשאיר במעקב ובהתאם למתפתח, לאשש או לשלול את האבחון.

2אר

New member
תודה

לכולם תודה על התיחסותכם המהירה לשאלתי. יש לכם פורום מדהים.

2אר

New member
תסמונת האונה הימנית

שלום רב, לאחר איבחון שעברנו עם בננו נאמר לנו שהוא אספרגר נוטה לתסמונת האונה הימנית. קיבלנו הסבר קצרצר בעניין. הייתי מבקשת ממי שיודע יותר לספר במה בדיוק מדובר ואם אפשר למצא חומר קריאה והיכן. בנוסף הייתי מבקשת ממי שיודע לכתוב לי שמות של ספרים (לא אתרים באינטרנט) על תסמונת אספרגר. תודה מראש

המיספרה ימנית

נזק בהמיספרה הימנית, יכול לגרום לקונסטלציה של חסרים המאופיינים בקשיים רגשיים, קשיי ביחס בין אישי, ביישנות, קשיים ביכולת ויזואלית מרחבית, ויכולות לא מספקות של תקשורת, וקשיים פרלינגויסטיים. אדם כזה יכול להיות בעל קושי ביצירת קשר עין, ולהשתמש בג'סטות או באינטונציה לא תואמת את הסיטואציה והאינטראקציה. כמובן זה על קצה המזלג. יכולות לא מספקות

למעלה