תסמונת המעי הרגיש

mirili

New member
תסמונת המעי הרגיש

או בעברית פשוטה- קיבה עצבנית.. גיליתי שתה קמומיל עושה לי טוב יחסית ועכשיו אני מחפשת רעיונות נוספים- עדיף מתחום העשבים ופחות מתחום השמנים. אשמח לעצה...... תודה לכולם... יום טוב! מירי

mirili

New member
מישו?

אני אפרשן- קיבה עצבנית= מכלול בעיות עיכול, לעיתים עצירות לעיתים שלשולים ובעיקר תחושה לא נעימה בבטן.. למישו יש רעיון?..... מקפיצה.............. מירי

טיפ הכי פשוט וקל

תה עם עלים ירוקים של מרווה כמה פעמים ביום שיהיה לך בהצלחה שתהיי בריאה ואחלה שבת שלום נזכרתי בעוד דבר אפשר למרוח ערק לילדים שלי זה עוזר

mirili

New member
למרוח?

ערק? איפה?.... תודה רבה ושבת שלום מירי

shloמי

New member
במידה ואת מתכוונת ...

לתסמונת המעי הרגיז שלחי לי מסר

bflygirl

New member
שלום mirili

לפני שאני יענה אני מקווה שאלה התסמינים ולא יותר מהם: עצירות/שלשול זמן קצר לאחר ארוחה במשך מספר חודשים, מלווה לרוב בעויתות בטן, נפיחות, או גזים במעים. ויציאות שונות בתכיפותן וסמיכותן מהרגיל. בכל מקרה אחר יותר קיצוני יש לראות רופא. הטיפולים האפשרים הם בעשבי מרפא ודיאטות שמקלים ויכולים למנוע שלשול/עצירות. גם טכניקות הרגעה יכולים להועיל במיוחד להתגבר על מועקה או לחץ שגרמו או קשורים לבעיה. דיקור- יש טיפול של 10-12 פעמים בדיקור לטיפול ספציפי במעי הגס. וגם מוקסות לטיפול בהתקף חריף של שלשול. התעצלות- צעידה בקצב אירובי למשך 20-30 דקות מאיצה את פעימות הלב, מעודדת את מערכת העיכול ומרגיעה את הגוף. יוגה- יש תרגיל שנקרא עיסוי בטן תחתונה אבל חשוב שהוא יעשה במסרת. טיפול בצמחים- להקלה על שילשול עוזר תה חרובים, ספל מים חמים על כפית אחת של אבקת חרובים קלויה, עד שלוש פעמים ביום. להקלה על מערכת עיכול פעילה מידי יש לשתות תה מנטה, לחלוט כפית אחת של עלי מנטה יבשים לכל ספל מים רותחים למשך 30 דקות ולשתות עד שלוש כוסות ליום. וכמובן כמו שאת משתמשת תה בבונג!!!
מומלץ ללכת גם לתזונאית והיא תדאג לך באופן פרטני יותר.
וכלדרך של שחרור לחצים היא מצויינת למניעת בעיות עיכול רבות התעמלות, מדיטציה, הליכה (20 דקות ביום) ואפילו סתם 10 דקות כדי להירגע ולשחרר מתחים. והמון בריאות ומומלץ בכל זאת לעבוד עם מטפל באופן אישי

mirili

New member
קודם כל תודה

אני חושבת שהתסמינים שפירטת תואמים למדי את מה שאני מרגישה. לא הרבה יותר מזה, זאת אחת הסיבות שאני לא פונה לטיפול רציני יותר. במיוחד שבאופן ברור ומובהק זה תוקף אותי בתקופות לחץ יותר מאשר מבד"כ (דוגמא- עבר עליי שבוע די קשה מבחינה נפשית השבוע- ואני ממש סובלת...), אז בעניין הנפשי אני מנסה לטפל אבל בעניין הפיזי אני צריכה סיוע.. הבעיה בעצתך היא שלפעמים מדובר בעצירות ולפעמים בשלשולים ולכן אני לא רוצה לטפל בעצירות או בשילשול (טיפול באחד יגרום להחרפת השני..) אלא לנסות למצוא איזה פתרון מאזן או מרגיע את הבטן בצורה יותר כללית... ועוד 2 שאלות: 1. אשמח לפירוט על סגולות הבבונג 2. דודו לוי העירקי הציע מרווה, מה דעתך (לא ציינת את המרווה בעצתך)? אני לא משתגעת על הטעם של המרווה, מה הדרך הכי טובה לשפר את זה בלי לפגוע בסגולות הצמח? שוב, המון המון תודה.. אתם מצילים נפשות...:) שבת שלום! מירי

טעם המרווה

לא מכיר דרך לשפר את הטעם .צריך פשוט להתרגל אני לדוגמא לוגם להנאתי כל יום כוס תה בתוספת מרווה בלי שום קשר לכאבי בטן אני פשוט אוהב את הטעם..

bflygirl

New member
המרווה עוד בסדר אבל יש כאלה שממש

יאק! בכל אופן כדאי להוסיף דבש להמתיק וזנגוויל זה משום מה תמיד מנטרל ת'טעם

למעלה