תסמונת השחר

מתוקה102

New member
תסמונת השחר

הכנסתם לשיח מושג חדש: "תסמונת השחר." אשמח אם תסבירו לי אותו.
מה שאני יודעת כרגע זה שאם הלכת לישון על ערך נמוך וקמת גבוה, כנראה היה איזה היפו קטן שגרם לכבד להפריש גליקוגן שנשאר עד הבוקר.
אבל האמת היא שזה לא נראה לי נכון לגבי הבן שלי, כי הוא מזריק מעט ולכן כמעט לא מייצר "היפו" ובכל זאת, קם בבוקר יותר גבוה ממה שהלך לישון (מה שלא קורה לו בשנת צהריים!)
ושוב תודה למסבירים הסבלנים..

לעקוב אחרי תנודות הסוכר בלילה

אם רמת הסוכר גבוהה ב12 ונשארת גבוהה עד הבוקר - לא הזרקתם מספיק עבור ארוחת הערב/לילה
&nbsp
אם רמת הסוכר תקינה ב12 ועולה בהדרגתיות עד הבוקר - צריך להעלות את רמת הלבמיר/לנטוס
&nbsp
אם רמת הסוכר תקינה עד 4-5 ועולה עד היקיצה בבוקר זהו אפקט השחר שלא חייב לנבוע מהיפו, זוהי תגובה של הגוף להכין את רמת הסוכר לבוקר. למשל אם הולכים לישון על בטן ריקה אז התופעה יותר מודגשת.
&nbsp
לכל המקרים פעילות גופנית מתונה (חצי שעה הליכה) בהמהלך היום תשפר את המצב.
לפי המקרה אתם צריכים לשנות את התזונה והזרקות האינסולין כדי לשפר את המצב.

תומרונתם

New member
מנהל
המקרה שאת מתארת

שהיה "היפו קטן בלילה" הוא רלוונטי יותר לסכרת סוג 2 או סכרת הריון. אם סכרתי סוג 1 פספס היפו בלילה שגרם לתיקון עצמי, הרמות בבוקר בדרך כלל יהיו מאוד גבוהות ובלתי מוסברות, ולא רק קצת גבוה.
&nbsp
מה שתיאר אבא של הגוזל נכון - תלוי מתי היתה העלייה - אם היא עקבית לאורך כל הלילה או "פיק" לקראת היקיצה. השני הוא אפקט השחר, הראשון פשוט חוסר באינסולין.

maya833

New member
יש לי שאלה בעניין הזה..

אם אני לפני השינה בודקת ורואה תוצאה של 50 במד סוכר..כמובן אני צריכה להעלות סוכר מעלה..מצד שני, כשיש היפו, כמו שאמרת תומרונתם, הסוכר יעלה מעלה מתגובה של הגוף להיפו..יש לי סכרת סוג 1 ,כך שמכירה את התופעה..אבל כדי לא להסתכן, אני צריכה לאכול או לשתות משהו לפני השינה..אז,
אם אני רוצה לקום בבוקר עם סוכר מאוזן...נאמר עד 100, כמה פחמימות אני צריכה לקחת כשאני רואה 50 לפני השינה?

תומרונתם

New member
מנהל
שאלת מליון הדולר...

אולי כדאי שתפתחי שרשור חדש כי זה כבר לא יעלה למעלה, וגם תוכלי לקבל דעות מאנשים נוספים.
&nbsp
50 לפני השינה, כמו 50 בכל שעה אחרת ביום, חייב טיפול מיידי ולא לחכות "שהגוף יעלה לבד". אם מחכים שהגוף יעלה לבד יכולים לקרות שלושה דברים:
1 - זה ימשיך לרדת ויסכן אותך (סיכוי תלוי בכמה אינסולין פעיל יש בגוף, אבל הסיכון גבוה ולכן מאוד לא רצוי)
2 - זה יעלה, אבל כשזה עולה זה עולה... ותמצאי את עצמך עם 300 בבוקר (סיכוי גבוה)
3 - זה יעלה בדיוק כמה שאת רוצה (סיכוי נמוך נמוך...)
&nbsp
כמה לאכול במקרה כזה קשור במתי היה הבולוס האחרון (או זריקה של אינסולין מהיר למזריקים) וכמה ממנו נשאר, מה אכלת, האם היתה פעילות גופנית בשעות האחרונות...
בגדול אם יש לי נמוך לפני השינה אני אוכלת כמות פחמימות שלפחות תכסה את האינסולין הפעיל. ואם אין אינסולין פעיל, אז משהו קטן וזריז (10-15 גרם פחמימות).
&nbsp

למעלה