תסמונת השכנ/ה המשוגע/ת - יש לכם/ן כזה/ו?

תסמונת השכנ/ה המשוגע/ת - יש לכם/ן כזה/ו?

שואלת מתוך עניין ורלוונטיות....אם יש - מה מאפייניו/ה? מה אתם עושים בנושא? מה יעיל? מה עובד?

shian

New member
נושא כאוב

היה לי אחד כזה בדירה הקודמת שאפילו לא הגיע לדרגה של "משוגע" אלא סתם כזה שלא משלם ועד בית, שולח את הכלב לחרבן ברחבי הממלכה וממלא את אזור הבניין במוקשים. אני בתור ועד בית לא ממש הצלחתי להתמודד איתו, לצערי אני יודעת מנסיון של אחרים שברגע שהם ירדו לרמת השכן המטריד הם הצליחו. (למשל להניח על סף דלתו את המוקשים של כלבו, לצלצל לו באינטרקום בשלוש בבוקר ולשאול על מיסי הועד וכ"ו). האנשים האלה הרי בונים על זה ששאר השכנים לא מסוגלים לרדת לרמתם (וטוב שכך). לפני כחודש עברתי דירה והשכנים נאים עד מאוד בעיני (חמסה חמסה, טפו טפו, טאץ' ווד וכ"ו...). חנה, את מדברת מנסיון?

אני מדברת מכאב

אתמול ניגשתי בשם הועד להגיש תלונה במשטרה לאחר ש(שוב)חובל מחשב ההשקייה וכבלי הבלמים של זוג אופניים של ילד נגזרו במספרים.זה - בנוסף לקשיים שאת הצגת.....

shian

New member
זה נשמע מעבר לסתם משוגע

זה פשוט עברייני!! אבל אל תצפי מהמשטרה לגדולות ונצורות. אם את יכולה שימי מצלמה ואז יהיה לך תיעוד. זה משהו אישי נגדך או שגם שאר השכנים סובלים ממעלליו?

ATAF151

New member
יש שתי אפשרויות לטיפול במצב

1. להיות מאוד נחמדה וללכת לשכן המשוגע ולנסות להיות ידידה שלו, ותוך כדי דיבורי ידידות לנסות לשנות את התנהגותו. 2. להיות יותר משוגעת ממנו, ולהחזיר לו כפליים, תוך נכונות לספוג באופן זמני שינוי לרעה בהתנהגותו.

סעיף 1 בלתי אפשרי בעליל

סעיף 2 בעייתי - והאמת היא שפעמיים שהיתה הפוגה קלה למס' חודשים היו כאשר גרה במקום רואת חשבון שאיימה להלשין למס הכנסה על השעורים הפרטיים שנותנת השכנה, וכשהגשתי תלונה למשטרה על תקיפה ואיומים באפריל שעבר. אגב, היא לא בוחלת בשום קבוצת גיל כקורבן להתעללויות הללו - מתינוקות ועד לזקנים תשושים.

ATAF151

New member
אז מדובר בשכנה אינטילגנטית

אם היא נותנת שיעורים פרטיים סימן שלא מדובר בסתם שכנה בתת רמה. אגב, גם את יכולה להלשין עם שיעורים פרטיים. שנית, ניתן להתידד עם כל אדם, ולא מדובר שתלכי לבלות איתה מידי יום בבונז'ור אלא סתם לפטפט איתה קצת בידידות ודרך זה לתת לה רושם שאת בצד שלה. למשל, תמצאי מקרה שבו היא במקרה צודקת, ותבהירי לה כמה את מסכימה איתה, זה יתן לה את ההרגשה שלא כולם נגדה בכל נושא ועניין וכך היא תחוש סימפטיה גדולה אליך.

אין לך מושג כמה זה לא אפשרי...

אני דווקא זו הקוראת תמיד להידברות בכל מצב ויש כמה שכנים ידידותיים ביותר - יש כאן מקרה שהוא מעבר לנתפס. בזמנו גר בבניין איש מבוגר שהיה מותיקי רעננה ואחד הקשישים היקרים ביותר שהכרתי אי פעם (הוא הקדיש, למשל, את הרנטה שלו למימון טיפולי שיניים לילדים מעוטי יכולת ועמד בראש מועדון רוטרי בעיר). האיש נפטר בינתיים, בסיבה טובה. תמיד הילך עם חיוך אדיב והיו לו גינונים ג'נטלמניים יוצאי דופן. איש רחב לב, סובלני ונדיב. כשבשיפוץ דירתי נפער חור בתקרת חדר האמבטיה שלו - הוא היה כל כך מקסים (אני נבהלתי - הוא זה שהרגיע אותי) שמאז הוקרתי אותו באופן יוצא דופן. אדם שלעולם אינו כועס. גם בו היא התעללה והפעמיים היחידות ששמעתי אותו לאורך שנים מרים את קולו - היו עליה. "רמה" אינה רלוונטית אצל חלק מהסגנונות האישיותיים.

ניטרוי

New member
אין קשר בין השכלה לרמה אישית

ולא כל מי שעוסק בהוראה הוא בעל רמה. לא אישית ולא אינטלקטואלית. ואינטליגנציה יש מכל מיני סוגים. ו.......יש גם מופרעים בין האינטליגנטים ובכלל אינטלקטואליות ואינטליגנציה לא בהכרח חופפות. אני בשום פנים לא הייתי מנסה לרצות או להתחנף. מדובר במופרעת שהרמה האישית שלה אינה מוטלת בספק. אני רק לא מבינה איך כל דיירי הבניין לא מתאגדים ומתכננים פעולה מתוך החלטה לא להרפות עד הסוף הטוב.

זה מה שהחלטנו לעשות כעת

באמצעים החוקיים והמשפטיים העומדים לרשותינו ובייעוץ צמוד מהאגודה לתרבות הדיור. עוד דבר מופלא זה שבעל הבית שלה מוכן לשאת את כל הפניות שלנו לאורך השנים - ואינו מחליף דיירת בשכירות. אני מקווה שזה עומד להשתנות.

גור 2

New member
אצלי כולם נורמלים.

זורקים את הזבל על הרצפה בחדר האשפה כי אלו שפינו את האשפה בליליה לא סידרו את הפחים וצריך לסובב אותם לבד...עד שהמנקה יגיע ויסדר. קונים רהיט חדש ואת הישן שמים בחדר האשפה כי נוח יותר. (אלה חפצים שפועלי הניקיון לא מפנים). הילדים המתוקים משאירים ניירות, שקיות ובקבוקים על הדשא. אצל אחד מהם תקוע המפסק של אור חדר המדרגות והאור דולק קבוע. מישהו זורק בדלי סיגריות בחדר המדרגות ובכניסה. מערכת תופים, סינטיסייזר וגיטרה חשמלית שמעולם לא נשמעו בבנין מופעלים בערה"ש ב14:20. סוגרים רק כשמגיעה משטרה. כולם אנשים מסודרים כלכלית, משכילים מקצועית. נורמטיבים. אין קרימינלם, אין חולי נפש (למיטב ידיעתי). השאלה רק, לפי איזה נורמה מתיישרים. כנראה שלפי "נורמה ישראלית" כלשהי. מיקום נחשב ומבוקש, ערך הנדל"ן גבוה.

../images/Emo10.gif

אצלינו דווקא כולם - חוץ ממנה - נקיים, מתחשבים, ערכיים וכיו"ב. הצרימות היחידות הם עם דיירים שלא קוראים עברית מתבלבלים מדי פעם בימי זבל וכיו"ב, אבל ממש בתום לב.

למעלה