תביעת נכות בתסמונת טוראט
שוב, מאד קשה להשיב תשובה כוללנית. השאלה היא מה דרגת החומרה של המחלה. אצל מבוגרים, כדי לקבל קצבת נכות כללית, על הנכה לעבור שני מבחנים: הראשון, דרגת הנכות הרפואית, והשני פגיעה בכושר ההשתכרות. אינני רופא, אך מהתרשמותי הבלתי מקצועית לחלוטין, אני בספק אם רוב הסובלים מתסמונת טוראט עוברים את הסף הרפואי המזכה בבדיקת אי כושר השתכרות (40% נכות בעבור הליקוי). אצל ילדים, לצורך קצבת ילד נכה המבחנים אחרים לגמרי. "ילד נכה" מוגדר בתקנות הביטוח הלאומי (דמי מחיה, עזרה ללימודים וסידורים לילד נכה), התשנ"ח-1998 כמי שיש לו אחד מאלה: 1. ילד התלוי בעזרת הזולת 2. ילד הזקוק להשגחה מתמדת 3. ילד עם ליקוי מיוחד 4. ילד הזקוק לטיפול רפואי מיוחד מעיון בכל אחת מן האפשרויות הללו ביחס לתסמונת טוראט (והאפשרויות כמובן מפורטות בתקנות), האפשרות הקלושה היחידה שאני רואה, היא תחת "ילד עם ליקוי מיוחד". אחד מן הליקויים המיוחדים המוכרים לצורך הקצבה הוא: ילד הסובל מאוטיזם או מפסיכוזה וכן ילד במצב פסיכיאטרי-התנהגותי דומה לליקויים האמורים ובתנאי שמלאו לו 90 ימים. אני כותב זאת בהיסוס רב, הן כיוון שאינני מכיר את התסמונת טוב דיו והן כיון שמן המעט שאני מכיר, אינני חושב שילדים הלוקים בתסמונת, אף בדרגת חומרה גבוהה, הליקוי בא לידי ביטוי ברמה הנדרשת לפי התקנות.