תסמונת "נהג המונית" אצל נותני שירות

תסמונת "נהג המונית" אצל נותני שירות

אחד הדברים הפחות חיוביים שהועלו לא אחת כאן לגבי נותני שירות שונים, זו התופעה שאני מכנה "תסמונת נהג המונית" - אלו שרואים לנכון לתת ביקורות, עצות ו"הנחיות" שלא ממש קשורות לתחום אליו פניתם אליהם, ולעיתים זה גולש למקומות קצת מוגזמים.

לאחרונה נדרשתי להזעיק אינסטלטור לכמה תיקונים נדרשים. האינסטלטור שהומליץ לי ע"י השכנה התגלה כבחור חביב לצדי, בזמן שהוא בדק ועבד ניהלנו שיחה דיי מעניינת, אם כי בפועל הוא גלש לתסמונת הזאת בצורה קצת לא עניינית: במקרה שלנו זה התחיל שאחרי התפעלות מהדירה, הוא התעניין כמה שכ"ד אני משלמת. את השאלה הזאת אני מכירה, וגם את הסוגיה שלא נגמרת בנושא הזה (שכ"ד בימינו זה נושא כאוב כידוע לכולם), אבל במקרה הזה הוא יצא קצת "לא בעניינים", וזכיתי ממנו לשטיפה איך זה שאני מוכנה לשלם שכ"ד כזה, ושהוא לא מבין מה נהיה מהמדינה הזאת ושנכון שבניגוד לדירות אחרות שראה הדירה שלי שווה (תודה רבה באמת), אבל לא עדיף כבר לגור עם ההורים/עם שותפים/בפריפריה ולחסוך את הכסף הזה? ולא עדיף בכלל לקנות דירה, ואפילו בפריפריה, ולהשכיר אותה ולהרוויח? אותי זה בעיקר הצחיק, אבל אני מכירה לא מעט אנשים שלא היו מקבלים את זה ברוח טובה.

יצא לכם להיתקל במצבים כאלו? יצא לכם שבתור נותני שירות גלשתם לזה?

1Shir

New member
אני מקווה שהשיחה שתיארת היא לא השיחה המעניינת

בעיני זאת שיחה די מיותרת (כי זה עניין של העדפה אישית וטעם אישי) וזאת שיחה שחוקה וזאת מבחינתי גם שיחה "שבנוהל" שאין איש שירות שלא נכנס לכאן ליותר מדקה וחצי וכמובן לא שאל והביע דעה על המחיר ועל התמורה... וזה כולל אנשי שירות מתחומים שונים... הם כבר יכולים להיות שמאים או סוכני נדל"ן

השיחה כללה הרבה יותר מזה

מה שאותי שעשע כאמור היה שהנושא הספציפי הזה הוא דיי מיותר, כפי שאמרת, וזה שהוא ראה לנכון להעביר לי ביקורת שכזאת ולתת לי עצות לחיים... וזה לא שנראה שהוא מבין יותר מדי, לא שאם הוא כן מהמבינים זה הופך את הקטע הזה לענייני - הוא הרי לא יודע מי אני ומה אני.

a wild rose

New member
זו תופעה ישראלית כללית

כולם יודעים הכי טוב ויותר טוב ממך, גם אם הם בכלל לא מכירים אותך/את התחום.

מצחיק שאת מעלה את זה עכשיו, ממש לאחרונה "העזיבו" מישהי מהעבודה שלי בגלל קטעים כאלו, היא הייתה בתפקיד זוטר באחת המחלקות וחשבה משום מה שהיא במקום להסביר לבכירים ממנה למה הם עובדים לא נכון וצריכים לעבוד אחרת ולהכניס שינויים שהיו ממש לא הגיוניים. הסבירו לה כמה פעמים בעדינות וגם פחות בעדינות שהנהלים ושיטות העבודה נקבעו ע"י אנשים מנוסים שמכירים את הארגון ואת העבודה (לה אין בכלל השכלה בתחום המדובר) וזה לא עזר, היא המשיכה והתעקשה ושיגעה אנשים, ואחרי שהיא עקפה סמכויות ועשתה דברים שפגעו בעבודה, ממש התעצבנו עליה והוחלט על הפסקת ההעסקה שלה.

מאיך שהספקתי להתרשם מאותה בחורה, נראה לי שהיא עדיין חושבת שהיא הייתה בסדר גמור ושהיה צריך לקדם אותה בחברה במקום לפטר אותה...

ועל זה אומרים...

הרבה דברים אומרים
. אני מכירה את הטיפוסים האלו, לפחות חשבתי שמכירה, מה שאת מספרת נשמע כמו טיפוס מהסוג המופרז.

למעלה