"תסמונת ניכור הורי" - שמעתם על חיה כזאת?

"תסמונת ניכור הורי" - שמעתם על חיה כזאת?

לפי המאמר שצרפתי, התסמונת הזאת (שלא שמעתי עליה קודם) נובעת מהעובדה שאחד ההורים מסית נגד הורה אחר. חבל מאד,שאם כבר העלו את הנושא לדיון, לא כתבו שבלא מעט מקרים, ההורה עצמו אשם בכך, נכן - תמיד נח להאשים את ההורה השני שהוא מסית, אבל מה לעשות שיש הורים רבים, שאם היו מסתכלים ביושר במראה, היו מבינים שהילדים שלהם התנתקו מהם, בגלל מה שהם אמרו/עשו/פגעו/שברו אמון/התעלמו וכו'. מה דעתכם?

זה הרבה יותר מ-2-3%..

לא מבין מאיפה הביאו את הנתון הזה. כן, בהחלט מוכר. הרבה זמן לא רציתי להכיר את אבא שלי בכלל, פשוט למחוק אותו מחיי. חשבתי בגיל 8-9 לשנות את שם משפחתי לשם אימי..כנראה שאוסיף את שמה בעתיד. אותי, דווקא הסיתו יופי. מזל שאמא שלי ידעה לטפל בזה נכון..

מסכימה איתך!../images/Emo45.gif

אני, למשל, כמעט ולא בקשר עם אבא שלי אך ורק בגלל מה שהוא עשה. אמא שלי ממש לא הסיטה אותנו נגדו! אני לא בקשר איתו אך ורק מרצוני, וכך גם אחיי. אנחנו לא מכירים בו בכלל, ויש לנו סיבה טובה לזה. ככה שלא תמיד כשילד לא בקשר עם אחד ההורים בגלל הגירושים זה בגלל הסתה של אחד מהם.

הדסו^ש

New member
אני בכלל לא בטוחה שההורה אשם

האמת היא שיצא לי לשמוע על לא מעט מקרים בהם אחד ההורים מסית נגד השני. נכון שלילדים לא תמיד ברור שמסיתים אותם, אבל זו הסיבה.

למעלה