תסמונת סאן-ז'וסט

Nightborn

New member
תסמונת סאן-ז'וסט

אל תחפשו בספרי פסיכולוגיה, זה לא שם. ידידה שלי ואני כינינו את התופעה הזאת כך. לואי דה סאן-ז'וסט נולד בצרפת שלפני המהפיכה. הוא תואר כגבר יפה להפליא אך נשי, בעל אופי סוער ובלתי יציב. הוא התאהב ביפהפיה מקומית באופן נואש, ולאחר שדחתה אותו, בחל ללמוד משפטים, הצטרף למהפכנים והיה ליד ימינו של מנהיג המהפיכה הצרפתית, מקסימיליאן רובספייר. עתה הוא כונה גם "מלאך המוות", והיה ידוע כקר ואכזרי יותר משאר מנהיגי המהפכה. הוא התמכר לפעילות למען הדמוקרטיה ולמהפיכה האלימה עד שהוקע כרוצח-עם והוצא להורג בגיליוטינה. "תסמונת סאן-ז'וסט" מתייחסת להתמכרות לאקטיביזם, למעשה, מתוך יאוש או ריקנות. הדבר באמת אופייני למצבים של שברון-לב. לכאורה, האקטיביסט זה-לא-מכבר סבור שפעילותו הערה היא הוכחה להתגברותו על האובדן, אך למעשה מהווה העניין הפתאומי בעסקי ציבור חיפוי נואש על ריקנות או חסך כלשהם. המסוכן בתסמונת הזאת היא, שהן האדם עצמו והן אנשים מהצד סבורים שההתעניינות הפתאומית שלו בפוליטיקה או בקידום עניין ציבורי או אידיאולוגי זה או אחר אכן מעידים על התגברות ועל תפקוד תקין, כשלמעשה המצב האמיתי עגום הרבה יותר.

Nightborn

New member
אכן.

אני מעדיפה לכנות את התסמונת ע"ש סאן-ז'וסט שהוא דוגמא קצת יותר סימפטית. זה הכל.

Nightborn

New member
בהחלט.

אני יכולה להעיד על עצמי כעל כזאת. \: אבל אני מודעת לעובדה שהאקטיביזם רק מכסה על מה שאין שם. אז אני מניחה שמצבי שפיר. בכל מקרה, למרות שהתסמונת הזאת יותר אופיינית לגברים, התופעה קיימת בקנה מידה רחב בכל המגזרים. נשים חרדיות שמרגישות ריקנות במשפחתן לעיתים קרובות הופכות ל"מחזירות בתשובה" או מיסיונריות, נשים שחוו דחיה פונות לעיתים קרובות לפעילות פוליטית. נשים כאלה עשויות לרוב לעסוק בנושאים כגון פמיניזם, מעמד האישה או מאבק באלימות (משום שלפעילות פוליטית יש סטריאוטיפ גברי).

Nightborn

New member
לא. י.י

אבל שכדאי מאוד לשים לב, שהעניין הרב שמישהי/ו מפגין פתאום בדברים שעד עכשיו לא ממש נגעו לו, יכול להיות סימן לסוג של התמכרות או אובססיה. (אגב, סאן-ז'וסט הוא מהדמויות הבולטות ביותר בזרם הרומנטי בגלל האובססיה הזאת. למרות שהוא נתפס כחסר רגשות וניסה לשדר קור וריחוק, זאת נגזרת ל"התמכרות לאשליית אהבה". רק שאת תפקיד הגבר/אישה הנאהבים תופס אובייקט אחר.)

נרגעתי

זה אומר שאם אני פמיניסטית מגיל 10 , אני לא צריכה לרשום עוד התמכרות ברשימה... נכון? במילים אחרות, את אומרת שזה מן התקף כזה שלפתע האדם מתמסר כולו למשהו שעניין אותו אתמול כמו צנון דאשתקד?

למעלה