תסמיני גודש האגן ואנדומטריוזיס

nsy1987

New member
תסמיני גודש האגן ואנדומטריוזיס

הי בנות,
אני כותבת לכן כדי שתלמדו מהניסיון שלי.
אני שנים עם כאבי אגן כרוני וכל תסמיני האנדו', שלשולים במחזור, מחזורים מזעזעים, כאבי בטן תחתונה, כאבי ביחסים ואחרי, וכיוצ"ב.
אובחנתי ע"י 3 מומחי אנדו' שונים וקבלתי טיפול תרופתי ועברתי לפרסקופיה שבה התגלה שיש לי תסמונת הגודש באגן (טרם חזרו תוצאות הפתלוגיה ממצא שהוסר אז לא יודעת אם יש אנדו' סופית או לא)
הרופא, ברצונו להקל על כאבי צרב את הורידים המורחבים. וכאן אני באה להזהיר!!!
הייתי השבוע אצל מומחה לכלי דם, שאבחן רשמית את תסמונת הגודש באגן, ואמר שהסתמינים אכן קרובים לאנדו' ושלא מצנתרים לפני ששוללים אנדו'. אבל...
וכאן האבל הגדול, אם אתן נכנסות ללפרסקופיה תדגישו שבמידה ויש ורידים מורחבים וחשד לתסמונת הגודש. שלא יצרבו אותם!!! זה לא הטיפול הנכון והמתאים.
אני אמורה לעבור צנתור לטיפול וסגירת כלי הדם המורחבים שגורמים לי כאבים עזים. אבל יתכן מאד שלא יוכלו להכניס צנתר לורידים הבעייתים בגלל הצריבה שנעשתה בהם בניתוח. ויש מצב שלא יוכלו לצנתר חלק/רוב הורידים הבעייתים (ואת זה אפשר לדעת רק בצנתור עצמו) ואז נשאר לי רק מרפאות כאב...
בשורות טובות.

רוחנית11

New member
גודש באגן

מצטערת לשמוע את מה שעברת, מקווה שהצינתור יעזור והכאבים יפסקו ושלא תצטרכי להגיע למרפאת כאב.
אני גם מעוניינת לבדוק אם יש לי גודש באגן. לאיזה רופא צריך ללכת? האם אפשר דרך קופ"ח או רק פרטי?

ציפי158

New member
צנתור לטיפול

אני עברתי צנתור של ורידי האגן אצל מומחה גדול בשערי צדק. אדם מדהים שמו דר פרשטנדיג. את האבחנה עשיתי דרך רינג ולוב מומחה במכון מור (נדמה לי פרופ בר זיו. הלכתי אליו פרטי). באמצעות סיטי. כשצריכה להיות הדגשה בהפניה שמדובר בסיטי לצורך אבחון גודש באגן. עשיתי 4 סיטי עד שהצליחו לזהות. הצינתור דרך אגב עשה פלאות ותוך כשבועיים עברו הכאבים. לאחרונה אובחנתי עם אדונמיוזיס קשה ( הצינתור היה לפני 4 שנים) בהצלחה

nsy1987

New member
הי לך

אני הלכתי לד"ר אדם פרקש בשערי צדק אחרי שהיועץ הרפואי של עזר מציון אמר שהוא גאון על בתחום הזה. (הוא די צעיר נראה 35) הבנתי מהיועץ שהוא מוכשר בצנתורים ובאבחונים.
באמת בביקור התרשמתי לטובה. גם מאד נעים ועדין וקשוב ואדיב והכי חשוב לא שחצן וכן מכבד... לי זה חשוב אחרי כל הדרך המיגעת.
קבעתי אליו בשר"פ אבל אולי מקבל גם בציבורי בשערי צדק.
בכל מקרה, התחום הוא רדיולוגיה פולשנית= אניוגרפיה.
באמת עשיתי גם בדיקת CT אנגיו בטן ואגן. שראו בה הרבה.
קראתי על זה הרבה מאמרים ואני לא בטוחה שהצנתור ממומן ע"י הקופה. מעניין.

רוחנית11

New member
תודה לכן על התשובות :)

עזרתן לי מאד
לא ידעתי בכלל שיש רופאים שמטפלים בנושא הזה ושיש דרך לאבחן...

למעלה