תספורת לבן 8

מרנף36

New member
תספורת לבן 8

בני בן 8.5 ומסרב להסתפר. לפני כחודש אלצנו אותו להסתפר ומאז הוא מתהלך עם כובע למרות מחאותינו. לטענתו צוחקים על המראה שלו וכשנשאל מי טוען שיש רק ילד אחד שנמצא עמו בחוג פעמיים בשבוע בלבד . חשוב לציין כי באופן אובייקטיבי לחלוטין , בני הוא ילד יפה והתספורת הנה קונבנציונלית לחלוטין אשר בהחלט לא "גרמה עוול" ליופיו
כיצד עליי להתייחס למקרה הנ"ל ?

גרא.

New member
מרנף36,איך בנך מסביר את סרובו להסתפר?

יש חברות ילדים בגילו,המפתחות נורמה של תספורת.האם בכך הבעייה?

מרנף36

New member
מסרב להסתפר

כל חבריו מסופרים בתספורת קצרה. הוא היחידי שהיה עם שיער ארוך.
מגיל מאד צעיר הוא שנא תספורות וסירב להסתפר

גרא.

New member
מרנף36,אכן,התספורת הקצרה היא הנורמה בקבוצה

החברתית שלו,והוא רוצה להיות כמו כולם.קשה להורים להתמודד עם
ילדיבם במצב כזה.הוא לא רוצה להיות שונה,וזה דבר מקובל.

smile li

New member
כדי להבין מדוע הוא מתנגד להסתפר

כדאי לשאול אותו מה *הוא* עצמו חושב על התספורת (אם למשל, איש לא היה מעיר לו על כך, אז הוא עדיין היה מתנגד להסתפר או שהיה מעוניין בכך?), במידה והוא היה מוכן להסתפר - למה כ"כ חשוב לו שילד אחד ספציפי שהוא רואה לכל היתר שעתיים בשבוע מעיר לו על כך? הרי אם אותו ילד בחר להעיר לו על תספורת שאינה מוזרה או מושכת תשומת לב, זה אומר שמשהו לא בסדר עם הילד האחר ולא עם בנך, הלא כך? הרי אם התספורת היתה מגוחכת, היו נועצים בו מבטים ומעירים לו בכל רגע פנוי ועובדה שמדובר בילד אחד מסוים. כדאי ללמוד להתעלם או לחלופין להשיב (במידה וזה נכון): אני אוהב את המראה של השיער שלי וזה הכי חשוב. אם לך זה נראה מוזר, זו אינה הבעיה שלי. אגב, כדאי שתפנו את תשומת ליבו לכך שהליכה קבועה עם כובע היא זו שמושכת תשומת לב, הרבה יותר מכל תספורת, מוזרה ככל שתהיה.
אם בנך פשוט לא מעוניין בתספורת ואין לכך קשר להערות הסביבה, החליטו בינכם לבין עצמכם על כמה הדבר חשוב לכם. אם זה נושא מהותי ועקרוני מבחינתכם, עמדו על כך. אם לא, הניחו לעניין וחכו שירצה להסתפר בעצמו (אולי יעירו לו בני כיתתו כששיערו יהיה ארוך לעומת יתר הילדים).
בהצלחה!

למעלה