תספרו קצת על ג'ימי?

עדיאל18

New member
תספרו קצת על ג'ימי?

מישהו יכול לספר לי קצת על החינוך המוזיקלי של ג'ימי פייג'?כאילו האם לא למד אצל מורה?כמה שנים וכו' וכו'. אני אישית מתחיל לטעון שהוא הוא הגיטריסט הכי טוב בכל הזמנים........למרות שעדיין לא שמעתי את כל עבודותיו של הנדריקס (שאם הוא לא הכי טוב אז הוא השני ברשימה ואחריו סלש המלך). מה אתם חושבים?נורא חשוב לי לדעת מה ואיך הוא למד אם מישהו יודע......אז תספרו......פאק נכון הוא מנגן מה זה מהר?

Black Haze

New member
ממממ תשובות לשאלותייך......./images/Emo13.gif

על החינוך המוזיקלי של ג'ימי פייג' אני לא יודעת, אבל אני אצרף לך קישורים שאולי שם תוכל למצוא קצת מידע.... וביקשת שחברי הפורום יביעו דעה, אז הנה מה שאני חושבת: אם אתה רוצה ללכת לפי רשימות ודירוגים של גיטריסטים, אז אם לא ידעת- ג'ימי הנדריקס מדורג ברובן (אם לא בכולן)- במקום הראשון. הרבה יאמרו עליו שהוא גיטריסט מהיר, מלא רגש, פרפורמר ענק וכו' (מה שנכון). וג'ימי פייג' בדרך מדורג ברשימות הללו במקום השני או השלישי, וסלאש כמה מקומות אחריו. גם לי הייתה תקופה שחשבתי שלא היה מעולם גיטריסט שעלה על אחד הג'ימים, וגם לא יהיה, עד שהתחלתי להיפתח קצת למוזיקה אחרת, לאו דווקא רוק- אלא יותר לכיוון של המטאל- והתחלתי לשמוע מוזיקה שהיא לא מלפניי 30-40 שנה
אלא מוזיקה קצת יותר חדשה. ואז התחלתי קצת לרדת מהקטע הזה של "ג'ימי הנדריקס\פייג' הוא הגיטריסט הכי טוב בכל הזמנים"- כי דבר ראשון: זה עניין של טעם. ודבר שני, כי יש עוד המון המון גיטריסטים מעולים.....יצא לך פעם לשמוע את סטיב ואי? מייקל רומאו? דיימבאג דארל? ג'ו סטריאני? נכון, ג'ימי פייג' מנגן מהר, אני מסכימה איתך....אבל נסה לשמוע את אחד הגיטריסטים שציינתי את שמותיהם ואז נראה אותך מדבר על מהירות
כל אחד ואחד מהגיטריסטים האלו ידהימו אותך- הבטחה שלי
ואני גם ממליצה לך בחום לשמוע עוד הנדריקס!

Black Haze

New member
אה, והנה הקישורים.....

http://www.jimmypageonline.com ושים
- צירפתי עוד 3 אתרים...

ouria

New member
פטרוצ'י וחבריו

נחשבים אולי לגיטריסטים מעולים- הוא, ואי, מלמסטיין וכו- אבל בתור מוזיקאים הם לא מוערכים יותר מדי (על-ידי). אולי כיום יש (והיו) גיטריסטים מהירים יותר מפייג' אבל לפייג' יש פיל ורגש מדהימים שלא מצאתי בגיטריסטים אחרים- אבל זאת בתחום הרוק כמובן, אם מדברים על בלוז יותר מקצועי או ג'אז ובכלל מקצועות אחרים- בכל תחום ניתן למצוא מישהו שאפשר לטעון כי הוא יותר טוב מפייג'. איבדתי קצת את הנקודה כאן- בתחומו, לדעתי, פייג' היה וישאר המלך, אין לי שומדבר נגד הנדריקס- גם הוא מעולה ומדהים אבל חסר לו רגש מסוים לדעתי. צריך לדעת לשלב את הטכניקה והמהירות המדהימה עם יכולת מוזיקלית שממש תביע משהו, מעבר ל"אני יושב כל יום 5 שעות ומריץ סולמות, יש לי מהירות והכל סבבה לי
"... מי שרוצה לראות גיטריסט ממש ממש מדהים במהירותו מוזמן לשמוע או לראות בוידאו את מייקל אנג'לו, אמנם גיטריטס מטלי למדי (שזו מוזיקה מאוד משעשעת לדעתי- אבל זה כבר
), אבל בעל מהירות מרשימה ביותר שתפיל אתכם מהכיסא (אפילו אם אתם בכלל עומדים!). סלאש? גם מעולה אבל שוב, טכני למדי וחסר את הרגש והאהבה למוזיקה שיש לפייג'
ובקשר לחינוך המוזיקלי של פייג'- כרגע יש לי משו קטן בראש ואברר את נכונותו ואוסיף היום בערב בצורה מסודרת, אם ירצה הפייג'

ThE RhythM

New member
../images/Emo5.gif מייקל אנג'לו

הוא גיטריסט מזעזע!!! הוא פשוט דוחה...הוא מנגן רק טכניקה...אין לו אפילו טיפת רגש בנגינה...זו פשוט נגינה לשם הדאווין. לעומת זאת יש גיטריסטים שמנגנים גם בטכניקה מעולה וגם ברגש כמו סטיב ואי וג'ו סטריאני (וגם, אני לא מת על כל הדברים שלהם). וג'ימי פייג' גיטריסט ענק אני חושב לאו דווקא בגל הטכניקה שלו (שהיא גם מעולה בלי קשר)...פשוט לא משנה במה הוא ינגן, כמה אקורדים ו/או תוים הוא ינגן, זה פשוט יוצא מקסים ופוגע בול בבטן. זו הגאונות שלו! לדוגמה, קחו את הסולו המופרע בהארטברייקר, ולעומת זאת את הריף הקטנטן והאקוסטי בדאט'ס דה וואי...שניהם גורמים לי לרטוט בכסאי
that's Jimmy for you!

עדיאל18

New member
תגובתי!!

אוקיי...........לאף אחד מכם אין תשובות וסיפורים ללימוד של ג'ימי.....אבל סבבה....אני אכנס אחר כך לקישורים....ובאשר לוויכוח על גיטרסיטים אני אומר מספר דברים. פעם שאלתי את המורה שלי לאורגן (כן למדתי שבע שנים אורגן,שלוש שנים פסנתר ואני כבר שנה על הגיטרה) מה כאילו ההבדל בין הגדולים באמת בכלל במוזיקה לאחרים. הרי יש מלא אנשים שמסוגלים לנגן מעולה.... ויש להם טכניקה מעולה ואפילו רגש טוב......אז למה הם לא בטופ? בגלל דבר אחד.......מה שהם תורמים למוזיקה. העיבודים שלהם, המחשבה, זה שהם לוקחים יצירה מסוימת ולוקחים אותה למקום אחר........בעיקר בזכות הרגש והכישרון וזה דבר שלא ניתן ללמוד. וזה מה שמביא אדם לטופ.ולא רק יכולת טכנית אלא התרומה המוזיקלית לעולם. ובכלל את אומרת תשמע את זה הוא יותר מהיר.......יותר טכניקה וכו' אז ככה....מטאל בכלל לא יכול להיחשב בקטע הזה כי מבחינה מוזיקלית בלוז וג'אז זו המוזיקה שהכי קשה לנגן ועוד יותר קשה לאלתר.....ושם מתבטא הכישרון האמיתי של ג'ימי פייג' והנדריקס. הרגש שלהם במוזיקה המדהימה הזאת.....האילתורים. וכאילו ג'ימי לא רק ניגן....ווגם סלש לא.הפ הפיקו את הדיסקים....עיבדו וכתבו את השירים והיו בעצם כמעט כל המוח היצירתי מאחורי הלהקה. תפקידם לא נגמר רק בנגינה. וזה מה שמעלה אותם מעבר לאחרים. התרומה המוזיקלית....בכללי אלה שלא ידועים לא ידועים מסיבה אחת........כי הם לא שינו את העולם......לא שינו את הרוק......לא חידשו את עולם המוזיקה..... בכל מקרה אפשר להמשיך ככה כל היום. איש בדעתו יחיה.......חוץ מהטיפשים!

ron10

New member
אם כבר מהירות....

שמעת את ריצי בלקמור...זה יותר מהיר בטח מפייג ומהנדריקס...זאת טירוף המהירות שלהם..200 קמ"ש נכון שאני הרבה יותר מעריץ של זפלין אבל בלקמור הזה חתיכת גיטסריסט

Blood

New member
אפשר לסכם

אתזה בזה שכל הגיטריסטים שציינתם לא מנגנים את אותה מוזיקה, אז מאוד קשה להשוות. תיתנו סטיב ואי לאלתר ג'אז/בלוז ותיתנו ביבי קינג, אני בטוח שביבי קינג יעשה את זה יותר טוב. עם כל הכבוד למיכאל אנג'לו, הוא בהחלט מנגן רק טכניקה, ואני לא רואה שום רגש בסולואים שלו. לעומת זאת לסטיב ואי, סטרייני, מלמסטין ובלקמור יש גם רגש וגם טכניקה, והם משלבים אותם יפה מאוד. שני הג'ימים הנותרים- הם כבר משהו מיוחד! אפשר לקבל אורגזמה מהסולואים שלהם.

Pazc1

New member
רק לאחרונה ....

התחלתי לשמוע את סאטריאני. התאהבתי בסגנון שלו מייד. כל כך אהבתי את זה שקניתי את כל הדיסקים שלו. ואחרי ששמעתי את כולם ( חלק שמעתי באופן שטחי ) מה שיש לי להגיד זה: שמכל הגיטריסטים שקמו אחרי פייג', סאטריאני לוקח ובגדול. אתם אולי יכולים שלא לאהוב את מה שהוא עושה, אבל הביצועים שלו מדהימים. לפעמים קשה לדעת אם זה גיטרה או כלי אחר. הוא הופך את היצירות שלו למלודיות בצורה מושלמת. תענוג לאוזניים. ובתור בנאדם הוא ממש מדהים. יש לי את ה DVD שלו בהופעה בסן פרציסקו והבנאדם מאוד צנוע. גם ההופעה שלו פשוטה מאוד בלי הרבה דאוונים. הוא גם הושפע מאוד מהנדריקס. סטיב וואי - תלמידו של סאטריאני, מדהים. מנגן מהר ולפעמים מוריד מהלך ומכניס הרבה רגש כשצריך. הוא גם אחד הגיטריסטים הכי מטורפים שיצא לי לשמוע. פשוט דפוק על כל הראש. סלאש - פשוט אפס לעומת סאטריאניף וואי, פטרוצ'י ( בקרוב מוציא אלבום סולו ) ושאר החבר'ה מהליגה הבכירה. בקשר לפייג', הוא כבר בליגה אחרת מעל כולם. גיטריסט שלא יקום עוד מישהו כמוהו. מבחינתי הוא יותר טוב מהנדריקס.

SickAgain

New member
למעשה ג'ימי לקח כמה שיעורים...

בתחילת דרכו כגיטריסט. הוא לקח כמה שיעורים בודדים על גיטרה ספרדית אבל המשיך לבדו מאז. ההתענינות של ג'ימי במוסיקה\נגינה החל לאחר ששמע ברדיו את השיר Baby Let's Play House של אלביס. יש קטע מקסים מתוכנית טלויזה ישנה, בה ילד חמוד אחד בן 13 בערך מנגן על סקיפל עם עוד בחור אחד ובסוף השיר המנחה שואל אותו: "אתה מנגן על עוד כלי כלשהו" הילד משיב: "כן על גיטרה ספרדית"- "ומה אתה רוצה לעשות כשתגדל" -"אני רוצה לעסוק במחקר ביולוגי". הילד הקטן היה ג'ימי פייג' וההמשך ידוע...

Miss CB

New member
חחחחח ../images/Emo6.gif

הפסד לעולם המרתק של הביולוגיה, רווח גדול לכל השאר!

קצת על ג'ימי

לגבי השכלה שלו במוזיקה אני לא ממש יודע, אבל מה שכן, מבחינת כל הדרך שבה הוא נכנס למוזיקה הייתה שונה לגמרי מכל שאר המוזיקאים הגדולים. שחושבים על מוזיקאים חושבים על אלה שקנו איזה גיטרה עלובה ב5 דולר, או שבנו איזה כלי נגינה, או מישכנו את הבית ויצאו לחפש מסביב העולם מקומות עבודה. אבל מה, ג'ימי שלנו בא ממשפחה עמידה מאנגליה, וכבר מגיל צעיר היה לו את כל הציוד הכי חדיש בתחום המוזיקה, אם זה גיטרות ומגברים, ועד לכל מיני ציוד הקלטות ומכשירים משוכללים. וכך מצא את עצמו הנער הבריטי החביב הזה כמוקד משיכה של כל עיר מגוריו, כי כולם באו לראות את כל הציוד הנפלא שיש לו, ושהוריו, לאחר שהבחינו בקישרון העצום שיש לו, הפכו את סלון ביתם לחדר שבו היה כל הציוד הזה. אז, שלא יעבדו עליכם.. חח סתם.. חלק אומרים שג'ימי הוא בין הגדולים שבגיטריסטים שאי פעם הלכו על העולם, ולדעתי, זה נכון מהסיבה הזאת. אין ספק שג'ימי הוא לא הרוקיסט הכי טוב, או הבלוזיסט, או הג'אזיסט, או הכי מהיר, או מנגן בהכי הרבה רגש, או הכי מתוחכם, או הכי מחדש.. אבל מה שהוא כן, זה השילוב האופטימאלי של כל התחומים הנ"ל.. רק להמחשה, אמממ.. הדיסקים של זפלין.. משירי פופ אירים עד לרוק הכי כבד שיש, דרך בלוז, גאז', רגאי, רוק, ועוד שלל סגנונות, הם שקבעו שג'ימי הוא אחד הגיטריסטים הכי טובים בכל הזמנים

Dr Drums

New member
ד"א

אבא שלי סיפר לי שעשו כזה סקר של רשימת הגיטריסטים הכי טובים בכל הזמנים הנדריקס ראשון פייג' המלך שני אריק קלפטון שלישי סלאש רביעי וכו.. וכו... וכו.....

ביטלמן

New member
לסלאש לא מגיע את המקום הרביעי

לדעתי הוא עושה סתם עושה פוזות. גיטריסטים כמו דייויד גילמור צריכים להיות במקום כמו הרביעי.

למעלה