תסריט היפותטי

פ א ב

New member
תסריט היפותטי

נניח (חו"ח) שאחד החיילים החטופים לא היה נער לא מוכר אלא בן של ראש ממשלה או של שר בכיר. מעניין לראות את התפתחות העניינים ותגובת הממשלה במקרה כזה. הרי כשגלעד שליט נחטף, דיברו בצורה נורא ענינית שאסור להיכנע ולא פתחו במשא ומתן. אני חושבת לעצמי לפעמים, אם ההתנהלות היתה אחרת לו זה היה בן של...

shno

New member
אני רוצה לקוות שבמצב כזה

רוה"מ או השר הבכיר היו משעים עצמם מתפקידם בהיותם לא אובייקטיבים ולא שקולים (כמו שהיה ב"בית הלבן" כשבת הנשיא נחטפה... ממש real life). אם היו פועלים אחרת? אני מניח שכן. בסופו של דבר מעבר להיותו חייל חטוף, העובדה שהוא "בן של..." יכולה להוות בעיה הרבה יותר גדולה מבחינת לחץ על הממשלה וסחטנות גדולה הרבה יותר (לכן ההשעייה העצמית קריטית כל כך). אבל - שלא נדע...

שנו....אני לא חושב שהבת של אולמרט

תיפול בשבי...אם כן הם כנראה יהיו מאוד נחמדים אליה.

d a p h n a

New member
למה שהם יהיו יותר נחמדים אליה?

בגלל שהיא פעילת שמאל? נראה לך שזה מעניין את קצה האצבע שלהם? מבחינתם כולנו אותו זבל וממש לא משנה להם מי פעיל שמאל ומי לא.

פומפיה

New member
ברור שזה לא מעניין אותם

החטוף הוא אמצעי, אובייקט.. והחטופים חייבים לעשות דהפרסונליזציה, לא להתייחס לאדם שבו...

maz

New member
לא ממש אותו דבר

אבל גדוד חרוב באיזור שכם נפגע לפני כמה שעות. יש חייל הרוג וכמה פצועים. אחד הפצועים הוא בנו של אלוף יאיר נווה

maz

New member
ובנוגע לשאלה שלך

אני חושבת שהשיקולים צריכיים להיות עניינים ולא רגשיים עד כמה שאפשר. ברור שהורה של חייל חטוף לא יכול להיות מנותק מהקטע הריגשי ולכן באופן שלא ברור לי איך הוא אפשרי - הוא חייב להוציא את עצמו ממעגל ההחלטה. לא הייתי רוצה להיות בנעליים של מקבלי ההחלטות גם בלי המצב ההיפוטטי הזה.

פומפיה

New member
נתניהו אמר משהו חכם פעם

(מתפלק לו מפעם לפעם
): הוא אמר שבמקרה כזה, הוא היה מעביר את ההחלטה למישהו אחר, משום שההחלטות בנושאים האלו מאוד לא פשוטות, ואב לא יכול לקבל החלטות כשהוא מעורב רגשית.

פ א ב

New member
חשבתי על זה גם בהקשר של עיתונאי

אבל אז נזכרתי בעצב שבן של פובליציסט מאוד נחשב נהרג, וגם הנכד של בגין (אאל"ט). אבל בהקשר של חטיפה, זה היה מאיץ את הגלגלים לדעתי ככה או אחרת. מה אתם חושבים?

פומפיה

New member
התסריט הזה לא לגמרי היפותטי

לשרון היה קשר למשפחה של טננבאום, ונשמעה ביקורת שה"יחס המיוחד" השפיע על ההחלטות שלו. תסריט מציאותי אחר: אנחנו מחזיקים בגופה של האדי (הבן של) נסראללה.

למעלה