תסריט שיחה קרה

חדוה26

New member
תסריט שיחה קרה

בס"ד

שלום

שמי חדוה ואני הייתי כאן בעבר עם שאלות בנושא פרסום ויח"צ והפורום עזר לי המון. התחום שלי הוא יעוץ ארגוני לעסקים קטנים - בינוניים ובעיקר משפחתיים. אני נעזרת באתר אינטרנט, מאמרים בתחום והיתה תקופה שהייתי ב BNI אך כעת אני רוצה לנסות שיחות קרות כיוון שנראה לי שהם יעילות ותורמות לא פחות. בעבר ניסיתי והצלחתי אבל מסיבות שונות הפסקתי.

הכנתי תסריט שיחה כדי ליצור קשר עם בעלי עסקים והייתי שמחה לקבל משוב:

שלום, שמי חדוה ואני בעלת עסק שמעניק יעוץ לעסקים, בעיקר משפחתיים.
הייעוץ הוא גם כלכלי וגם ארגוני והוא בעיקר מתייחס ל"איך להפוך עסקים לאפקטיביים ויעילים יותר" בין היתר כאשר עובדים עם בני משפחה באותו העסק.
היתרון הוא בניסיון שצברתי ב 18 שנים האחרונות שבעצם מאפשר לי לסייע לעסקים בפרק זמן יחסית קצר להשתפר.
אני מתקשרת כיוון שהייתי שמחה להיפגש איתך לפגישה קצרה ולא מחייבת אצלך בעסק. מתאים?
אני אוכל להיות באזור שלכם ביום חמישי בצהריים, מתאים לך שעה 15:00, שנקבע לפגישה קצרה של עד 20 דקות אצלך בעסק.

אני אשמח לשמוע תגובות

תודה

הי חדוה, שמח שנעזרת בפורום, דעתי לגבי....

התסריט ...אבל ראשית עוד לפני למה שלא תצרפי להודעותיך ב"חתימה" לינק לאתר שלך, הסבר ב"חתימה" בשורה מה העסק, אפילו טלפון אני מרשה לך... זה היח"צ הבסיסי.
התסריט ניראה נחמד וסביר, חשוב מיד בתחילת השיחה, לאחר הצגת שמך כפי שרשמת "שלום, שמי חדוה ואני בעלת עסק שמעניק יעוץ לעסקים, בעיקר משפחתיים" לשאול את מי שהתקשרת אליו "נוח לך לדבר עכשיו?" במידה ולא, שאלי מתי כן אפשר, ותתקשרי שוב..
לפני שאת ממשיכה "ופוצחת" בהצגת העסק, תני פתיח "התאמת ציפיות" , כלומר בררי בקול רם עם האדם בצד השני, בצורה של שאלה אם את רלבנטית עבורו, והוא עבורך.
דוגמא : " אני מבינה שהעסק שלכם הוא משפחתי"? בהמשך התאימי כעייקון מנחה את התנהלות השיחה בהתאם למידע ולשאלות הלקוח, פחות להיצמד ל"לטקסט כתוב מראש"., אלא להיעזר בתסריט במהלך השיחה , או אם את ניתקלת בהתנגדות כלשהי מצד הלקוח.
סך הכל נחמד כפי שציינתי.

חדוה26

New member
תגובה

מוטי המון המון תודה.
בהחלט אני מתכוונת לתת הקדמה לפני כן אבל חסכתי אותה כאן כדי שהמלל לא יהיה ארוך מדי.

העניין הוא ש"נחמד" כפי שאתה אומר זה... נחמד ולא אסרטיבי מספיק (כך לפחות אני מבינה את זה) ולכן אני שואלת אם לא צריך כאן משהו יותר חד. מה דעתך?

שבת שלום

חדוה יוסף
נייד: 054-9039990
מייל: [email protected]
אתר: www.fbusiness-consulting.co.il

למעלה