תסתכלו מה התאריך

gesus

New member
תסתכלו מה התאריך

מחר זה היום האחרון כנראה לסחבת בשגרירות. ככל הזכור לי בשנה שעברה היה שחרור מסוים של ויזות והלו"ז של אלו שהקדימו אותי מורה על זה שנובמבר הוא עוד תחנה בפתיחת הברז. בעניין זה יש לי שאלת התייעצות. מאחר ובחודשיים הקרובים צריך להגיש בקשה ללימודים במוסדות אקדמאיים באירופה, חשבתי לקפוץ לשגרירות לשאול מה שלומם כדי לראות אם זה בכלל באופק. אחרת אני פשוט אלך על לימודים באירופה ואתן לענייני קנדה להתגלגל בקצב שלהם. מה שהייתי רוצה זה לדעת כיצד לפנות אליהם עם שאלה לגבי מה הולך עם התיק שלי. לשאול " עוד כמה זמן תגיעו לתיק שלי" או " האם פתיחת תיק מצביעה על כך שבטוח אני אגיע לשלב הבדיקות הרפואיות" לא יעזרו לי. אני צריך משהו מתוחכם...

dana631

New member
היי עומר

במקרה שלך, לדעתי, הכי בטוח זה פשוט לבוא ולהגיד שכשפתחת תיק אמרו לך שנה, והיות ועכשיו זה כבר XY חודשים (אני לא בדיוק עוקבת כמה במקרה שלך), רצית לשאול אם הם יכולים לתת לך איזה שהוא צפי. לגיטימי מאוד, ואיזה שהיא תשובה הם יצטרכו לתת לך. כמה אפשר לסמוך על מה שהם יגידו זה כבר סיפור אחר. בהצלחה!

gesus

New member
ניסיתי כבר את הגישה הזו

אמנם במייל, אבל אני לא מאמין שהם יתנו לי תשובה אחרת חוץ מחכה בסבלנות. מה שיותר מעצבן זה שהם מתעקשים שהם נתנו לי את המכתב של השנתיים ולא של השנה. אני חושב שאני אסרוק את המכתב ואשלח להם אבל אני מעדיף להגיע אליהם ולכן אני צריך את שאלת המחץ שלא תותיר להם ברירה אלא להגיד לי האם באופן טנטטיבי התיק שלי מאושר ואני רק ממתין לבדיקות או ששום דבר עדיין לא סגור. מאוד מטריד אותי שדווקא ממני בקשו תרגומי מכתבי מעסיק, כנראה בגלל שהצהרתי על 6 מעסיקים בשביל להגיע ל-4 שנות ניסיון. לכן אני מרגיש שאני עלול לצאת קרח מכל הכיוונים כי אם אני אקבל הודעת דחייה של התיק אחרי חודש דצמבר, זה כבר יהיה מאוחר מדי בשבילי להגיש בקשה ללימודים באוני' שאני מעוניין ללמוד בה.

joe2b

New member
אני במקומך

הייתי סורק את המכתב שקיבלת ושולח להם. אבל בכל מקרה הם יענו לך בטופס מכתב הקבוע שלהם (הם רק מחליפים את מספר התיק ותאריך ההגשה להתאים למקרה הספציפי), שכרגע זמן הטיפול התארך לשנתיים ואם לא חלפו שנתיים מההגשה - אין לך מה לדאוג. מידע ספציפי על התיק שלך הם לא יתנו, גם אם תקשור את עצמך בשלשלאות לחלון של האקווריום, או תאיים להצית את עצמך בין כל הפיליפיניות שמבקשות ויזה במסלול מטפלות. פשוט - אין מצב שתקבל תשובה עניינית (לפחות לפי הנסיון המר שלי ושל כל מי שאני מכיר שניסה את זה). אולי תקבל תשובות מנחמות מסגנון יש רק X תיקים עד שנגיע לתיק שלך, וזה לוקח בערך כך וכך חודשים, אבל לא תוציא מהם יותר מזה, גם בחקירת שב"כ אימתנית. אגב, למייל שלך הם יענו בדיוק באותה מידה. וחוץ מהעלות של ההרשמה - מה מונע ממך להירשם במקביל לאוניברסיטה באירופה, כמו שהצענו לך בפוסט קודם? תוך 3 שנים תשלים תואר ותוכל גם ללמוד וגם להגר לקנדה ולהצליח להשאיר מעמד PR בלי בעיות.

gesus

New member
לכן אני רוצה ללכת אליהם

אני לא רוצה תשובה ספציפית אלא רק שיגידו לי שהתיק שלי מאושר וזה רק עניין של זמן עד שיגיעו אליו. אם זה המצב אז אני שוכח מאירופה. אני לא רוצה לעשות את שני הדברים במקביל כי אין לי זמן גם לנהל חיים וגם ללמוד איך אני מתמקם באירופה ובמקביל גם בקנדה. אני רוצה לדעת שיש לי כיוון אחד וכל הזמן שלי אני מקדיש לדאגה שהקליטה שלי באותו מקום תהיה הטובה ביותר.

dana631

New member
היי שוב

צר לי לאכזב, אבל הם לא יגידו לך שהתיק אושר, אם הוא עדיין לא נבדק על ידי קצין הגירה, מה שבמקרה שלך כנראה עדיין לא קרה, כי אז היית מקבל את מכתב ה"בעוד 6-8 חודשים" המפורסם. אז אם זו מטרת הטיול לשגרירות, לדעתי חבל כל המאמץ. בכל מקרה, בהצלחה!

gesus

New member
אני מנסה להתנחם בזה שאם הוא לא היה מאושר

אז לא היו לוקחים ממני כסף, אבל עד שאני לא עם איזה מסמך ביד אני לא ארגע.

kozmokramer

New member
לך כבר לשם, וזהו. כמה דיונים...

אני הלכתי לשם במקום ללכת לפסיכולוג... מין סוג של תרפיה...
מחזיק לכולכם אצבעות. בסוף דצמבר אני בארץ... joe אני בא רעב

gesus

New member
אני כותב בלוגים במקום פסיכולוג

אני אלך לשם ביום שישי וזהו. אין לי מה להפסיד חוץ מקצת דלק. בוא בדצמבר, נעשה מיני מפגשון ותוכל להוציא לנו את העיניים מהמעיים (הומאז' קטן לגששים) עם סיפורי גבורה.

joe2b

New member
בטוח התיק שלך מאושר

מה, לנוח בשקט בערימה מעלת אבק במשך שנתיים לא גורם אושר עילאי ?!?!

למעלה