תעברו דחוף לכולבוטק בערוץ 2 2

חץ הכסף

New member
אולי SKIPER 2 ראה את הכתבה כולה

גם אני לא ראיתי, נכנסתי באמצע הכתבה ורצתי לפורום להודיע לכם, עד שהפורום עלה הכתבה כמעט הסתיימה. בכל אופן איזשהו סיפור על חנות לדגים עם בית שימוש שדה שמזוית הצילום של כלבוטק נראה שמשתינים על ארגזי הדגים וככה הם מכינים דגים מלוחים...ואני כל השנים חשבתי שהם בכלל מגיעים מים המלח, נו לך תבנה מדינה. אולי SKIPER 2 ראה יותר ויוכל לפרט.

paluta

New member
תופעה ידועה מזה שנים

בראשית דרכה של תוכנית כל בוטק עוד לפני שנים רבות כבר דנו בעניין דומה הכצבה הייתה על תעשיית הכרוב הכבוש וציינו שם גם דגים מלוחים אין חדש תחת השמש

איפה זה צולם ?

האם זה צולם בשוק הכרמל ? האם נאמר שם החנות ? עוד סיבה למה לא לקנות דגים, אלא לדוג דגים....

paluta

New member
צולם בטבריה

ואם אתה רוצה עוד סיבות קרא בלינק הבא

אוריא

New member
שוק הדגים ביפו.

אני קונה שם לפעמים פתיונות. בכל פעם שאני שם רואים שם המון סוגים של דגים וזה נראה מאוד ציורי. תמיד כשאני מספר על זה לאנשים הם מאוד מתלהבים ורוצים לבוא ולקנות דגים. אני תמיד אומר שזה ממש לא נראה לי מקום לקנות בו דגים. אין שום אפשרות לדעת מאיפה ואיך הדגים האלה הגיעו לשם. דגים זה דבר מאוד עדין ולכן חשוב מאוד לקנות את אותם במקום מאוד מסודר והיגיני וגם אז לחשוד. לא יודע אם זה אצל כולם כך אבל נוצרת אצלי ההרגשה שדגים טריים (לא קפואים) זה משהו שאי אפשר לאכול. בכל מקרה בשוק הדגים ביפו מומלץ לקנות רק פתיונות.

תגיד, השתגעת ?!

מה זאת אומרת "נוצרת אצלי ההרגשה שדגים טריים (לא קפואים) זה משהו שאי אפשר לאכול" ?! דגים טריים, שלא הוקפאו, ונאכלו קרוב מאוד למועד תפיסתם, הם המצב שהכי כדאי לאכול בו את הדג ! בכל מקרה, בשוק הדגים ביפו (עדיין לא קראתי את הכתבה) לא יצא לי לקנות דגים, אך אני מתכוון בשבת הקרובה לגשת ולקנות שם סרדינים לפתיון. אבל בכלל, אנחנו כמעט שלא קונים דגים במשפחה... או שאני מביא או שאין.

אוריא

New member
לא. לא השתגעתי.

תמיד הייתי כזה. מה שהתכוונתי שלקנות בחנות דגים טריים הפך להיות בעייתי. כמובן שאין לי בעיה עם דגים שתופסים לבד (רמבי).

paluta

New member
ישנן שיטות להטעיית הלקוחות

ורבים מבין מוכרי הדגים יודעים כיצד להאדים את הזימים וכיצד לזגג את העיניים ומה לא הדרך הטובה ביותר לבדוק עם הדג אכיל זה להביא את החתול לשוק (לא חתול רחוב אלא חתול ביתי מפונק של העשירון העליון ) אם הוא יראה סימנים של ריר נוזל ורצון לחטוף את הדג מובטח לך שהוא נועד גם לאכילת אדם ודרך אגב כיצד אתה מתחזק את הדגים שדגת בתחילת היום ועד שהם מגיעים איתך הביתה ??? (במיוחד בימי הקייץ)

אני ?

שם בדלי עם מים ומכסה בסמרטוט רטוב מעל (משמש כמכסה לח). כשאני חוזר הביתה, אני מרוקן את המים מהדלי, משאיר את הדגים בדלי, ומעליהם את הסמרטוט הרטוב, ממש עליהם ולא כמכסה לדלי. בחורף, כל העניין פחות משמעותי. בלילה, אפשר ישר לשים אותם בתוך שקית, מרגע הוצאתם מהמים, או לדלי בלי מים.

paluta

New member
מרק דגים

זה מה שתקבל עדיף שתקח איתך ציידנית קטנה עם קרחומים שהקפאת ותשמור שם את הדגים שלך הצידנית גם משמשת לעיתים ככסא ולשימור המים שיהיו קרים והסנדויץ ובחלק הפנימי של המכסה תוכל להתקין קופסא שבה תשמור חוטים קרסים פנס סכין וכיו"ב תראה לאן גלשנו

אין בזה צורך -

דייג צריך להסתדר עם מה שיש לו, ולי אין צידנית שכזו. לעומת זאת, יש לי דלי. ה"מרק דגים" הזה שנוצר, ממש לא משנה לי. אני לא שותה אותו ולא נוגע בו אפילו. הוא משמש לשמירת הדגים בחיים לזמן ארוך ככל האפשר מרגע הוצאתם מהמים, ולשמירה על טריותם, ובקיץ במיוחד כדי שלא יתייבשו מהשמש הקופחת. את "מרק הדגים" אני שופך ברגע שעליי לקחת את הדגים או להעבירם. תודה על הטיפ בכל מקרה. גם כלי לציוד (קרסים, פנס, חוטים וכו´) כבר יש לי
.

אוריא

New member
ממממממממממ?

נראה לי שפלוטה התכוון לכך שאם תשאיר את הדגים בדלי ללא קירור כל שהוא הם כבר לא יהיו "טריים". במיוחד בקיץ כשחם, המים יתחממו וכל העסק אפס, לא ממש בריא. בכל אופן הרעיון שלך פלוטה, עם הצידנית הרב תכלית מאוד מצא חן בעיני.

S K I P E R 2

New member
טריות הדגים

כשאני יוצא ליום דייג של מספר שעות תמיד דואג להכין 2 X שקיות קרח שנרכשות בכל תחנת דלק. לאחר תפיסת הדג אני מבצע חתך עמוק ליד הזנב כדי לנקז את הדם במהירות ומכניס לקל-קר יחד עם הקרח. כידוע גוף הדג כמו גוף האדם מתקרר מהר ויעיל יותר כשאין זרימת דם . במידה וזורקים הדגים בצורה חשופה וללא הצללה וקירור מתאימים בקייץ בייחוד יכולים להגיע הביתה ולאכול דג לא טעים במקרה הטוב או לחטוף הרעלה במקרה הרע.

לייזר

New member
ניר ברנר ואוהד .הדולפי חזר לתפקד

חזרתי בערב מהדולפי הים גבוהה ואני עומד למעלה וממש בהתחלה מחכה שהים ירגע וזורק היו כרסים יפים הבעיה היתה אם היותר יפים פשוט לא יכולתי להוצי אותם כי במשיכה אחרונה הם היו מתגרדים בסלע ונופלים לכן במצב כזה טוב שהבולונז ארוך שלי 570 אם הייתי אם 7 אולי היה יותר טוב.מחר בבוקר אני שוב הולך ברוך הבא למצטרפים.אני מזהיר אותכם מראש כי קשה לדוג בים כזה אם מצוף צריך סבלנות שלא תגידו שסתם באתם בקיצור היה אחלה מזמן לא נהנתי מהים ככה .אם במקרה הים ירד אז נהייה בגן. להתראות

חבל שלא אמרת לי אתמול -

הייתי בא איתך בכיף... אני אבוא מחר בבוקר. נמשיך לדבר במסר.

למעלה