תעודה מקצועית...

lordnoodle

New member
תעודה מקצועית...

שלום! אני בן 13 ולמדתי אורגנית בערך 3.5-4 שנים אצל מורה שלא לימד תאוריה ולא לימד אותי בכלל כמו שצריך, אפילו לא ידעתי שיש כזה דבר שנקרא תאוריה. אחרי שנים פשוט הבנתי שאני לא מתקדם והייתי צריך להפסיק ללמוד אצלו עוד לפני שנתיים אבל נתתי לו עוד שנה (של בזבוז זמן) ורק שנה שעברה הפסקתי ללמוד. כמעט מיד עברתי למורה פרטית טובה הרבה יותר שלימדה ידידה של אחי והיא מנגנת מ-ד-ה-י-ם. בכל מקרה המורה שמלמדת אותי(כבר כמעט שנה) קידמה אותי באופן משמעותי ואני לומד אצלה גם תאוריה במוזיקה וגם טכניקות של פסנתר והחלטתי שלנגן באורגנית זה יותר מדי פשוט - וקניתי אורגן משוכלל יותר וגדול יותר עם צליל ורגישות (וקלידים) כמו של פסנתר מפאת חוסר מקום בבית לפסנתר. כל שבוע אני לומד משהו חדש ומאוד מרוצה - אפילו שקלתי לקבל תעודה מקצועית כמו בקונסרבטוריום. כאן מתחילה הבעיה - המורה שלי סיפרה לי שתלמיד שהיא כבר לא מלמדת, למד ממנה המון ורצה לפנות ולקבל תעודה(שהמורה לא מוסמכת לתת) אז הוא הלך ללימודי הקונסרבטוריום ויצא מהחוג זמן קצר מאוחר יותר וזאת בגלל שהוא אמר שהשתעמם בשיעורי התאוריה וכל הדברים שלימדו הוא כבר ידע. זאת אומרת, הוא לא יכול לקבל תעודה עד שהוא מסיים ללמוד דברים שהוא כבר יודע? מה אני אצטרך בבוא הזמן(אם אחליט להיבחן לתעודה מקצועית) לעבור כדי לקבל תעודה? האם בתיכון אני איהיה חייב לעבור בית-ספר? מה עושים במצב כזה?

תעודה?

האם אתה מוכן לפרט באיזו תעודה אתה מעוניין? אני לא מכיר את המונח "תעודה מקצועית". ידוע לי שתלמידים הלומדים במגמות מוזיקה בתיכון, ובקונרבטוריומים המוכרים במשרד החינוך, יכולים לגשת, דרך המוסד, לבחינת בגרות מעשית: "רסיטל בגרות" בהיקף שלך 5 יח' בגרות. בנוסף, מוסדות הוראה תיכוניים "מגמות מוזיקה" מקנות בחינת בגרות עיונית, עם פן מעשי, בהיקף 5 יח' בגרות נוספות. האם לזה אתה מתכוון? בברכה, רז יצחקי. מחבר הספר: "האלתור בג'אז - יסודות ותיאוריה"

jazzistco

New member
ישנם קונסרבטוריונים שניתן

לגשת דרכם גם לבחינות בגרות עיוניות בהיקף של 5 יח"ל. אני חושב שבשטריקר אפשר.

lordnoodle

New member
תוכל להסביר בבקשה...

לא ממש הבנתי למה התכוונת אגב אני גר בנתניה, האם אפשר ללכת לקונסרבטוריום לבחינת בגרות פה בלי ללמוד אצלהם קודם?

בחינת בגרות במוזיקה

לא ולא. אתה לא יכול לגשת סתם לבחינת בגרות. אתה חייב ללמוד בתיכון, אשר בו יש מגמת מוזיקה, אשר מלמד את הנושאים העיוניים אשר מצויים בבחינת הבגרות. בברכה - רז יצחקי

jazzistco

New member
גם

בשטריקר ניתן ללמוד את הנושאים העיוניים אשר מצויים בבחינת הבגרות. ניתן לגשת לבגרות חיצונית.

שטריקר

שווה מאד לדבר עם קוסטין, מנהל שטריקר בנוגע לאפשרות בגרות בהיקף של 10 יח' לימוד. מאחל לך הצלחה מרובה! רז יצחקי

lordnoodle

New member
תודה רבה

יש המלצות על בית ספר תיכון עם מגמת מוזיקה טובה בנתניה (או באזור)?

מגמות מוזיקה בתיכון.

ידידי היקר. ידוע לי על מספר בתי ספר בהם מגמגות למוזיקה: אורט גוטמן בית יעקוב תיכון ריגלר בתל מונד, אם זה עוזר לך, יש את קריית החינוך ותרבות - דרור. מקווה שהצלחתי לעזור לך. בהצלחה בכל, רז יצחקי החתום הנו מחבר הספר: "האלתור בג'אז - יסודות ותיאוריה"

למעלה