תעודות סל המחלקות דיבידנדים

בילבי57

New member
תעודות סל המחלקות דיבידנדים

שלום רב לחברת וחברי הפורום מספר שאלות : 1)האם למשקיע הפרטי בתעודת סל יש חשיבות בין אם התעודה מחלקת דיבידנדים ללקוח או משקיעה אותם חזרה במדד 2) לא הבנתי את המשפט שמופיע תדף מוצר של תעודת סל : " דיבידנד נטו מושקע חזרה במדד בנוסף ההפרש בין ברוטו לנטו מוחזר ללקוח" האם אפשר לקבל הסבר או אפילו דוגמא מספרית בתודה בילבי

Kayben

New member
תשובה

ברור שיש חשיבות אם הדיבידנד מחולק או לא! שנאמר שהדיבידנד מושקע חזרה, בעצם בצורה עקיפה התעודה מעלה את עצמה. ע"י קניית עוד מניות במדד ובכך בעצם מעלה את המדד שאחריו היא עוקבת. אבל מי מחזיק באותם מניות חדשות שנקנו? המנפיק של תעודת הסל! חלק מהשכר של מנפיק התעודה הם בעצם הדיבידנדים! שימי לב שבמדדים המרכזים מדובר על בערך 2% שנתי או יותר. ככה שמדובר בהרבה מאוד כסף. אין לי כמעט ספק שעדיף ללקוח לקבל את הדיבידנד לידיו. הלקוח כבר יחליט אם הוא רוצה להשקיע עוד בתעודה שחילקה לו את הדיבידנד. לדבי דיבידנד ברוטו ונטו אני לא בטוח - אבל אני מניח - שבקבלת דיבידנד יש מיסים של 20%... אז נניח המנפיק קיבל 100 ש"ח דיבידנד (ברוטו) - הוא שילם 20% מס (20 ש"ח) - כלומר נשאר לו 80 ש"ח (זה הדיבידנד נטו). את ה 80 ש"ח (הנטו) המנפיק משקיע חזרה במדד (כמובן שהוא המחזיק של המניות). את גובה סכום המס שהוא שילם - 20 ש"ח, הוא יחלק ללקוח חזרה. כלומר הלקוח בעצם מקבל חזרה חמישית הדיבידנד במקום ה 4/5 שהיה אמור לקבל אילו קיבל את הדיבידנד במלואו. אני לא יודע אם הלקוח משלם על הדיבידנד מהתעודה מס נוסף... אז בעצם יש כאן מס כפול. ואז יוצא שנטו מקבלים לא חמישית הדיבידנד אלא 4/25 = (0.16) הדיבידנד. אני אשמח אם מישהו יתקן אותי.

בילבי57

New member
דיבידנדים

לא ברור לי משהו מתשובתך ישנם מספר מצבים לפי הבנתי הבסיסת : 1)המנפיק מקבל דיבידנד ולא מחלק אותו-חלק מהשכר של המנפיק.אין ויכוח על סעיף זה 2) המנפיק מקבל דיבידנד ומחליט להשקיע אותו במדד. ניקח למשל מנפיק ישראלי על מדד ה S&P.תמוה בעיני טיעונך כי מנפיק מקומי יחסית קטן לעומת המחזורים במדד חוכל להשפיע על עליית ערך המניות במדד כתוצאה מהשקעה חוזרת של הדיבידנדים שהתקבלו במדד. מצד שני אם כך גם הרווח של הלקוח מפעולה זו בטל בשישים 3) המנפיק מעביר את הדיבידנד ללקוח 4) החלוקה הלא ברורה בין ברוטו ונטו אני לא מבין מי נהנה בהשקעת הדיבידנד חזרה במדד ארז

Kayben

New member
תשובה זריזה

לגבי סעיף 2, אתה צודק בהחלט - הפעולה של השקעה חוזרת במדד היא זניחה בשביל המשקיע. לכן, הדבר כמעט שקול לסעיף 1, "המנפיק מקבל דיבידנד ולא מחלק אותו".

תעודות סל ודיבידנדים

שלום רב, חלוקת הדיבידנדים בתעודות סל קשורה לאופן חישוב המדד, אחריו עוקבת התעודה. קיימים שני אופנים לחישוב מדדים: (1) מדד מחיר (2)מדד השקעה. מדד מחיר - יורד בגובה הדיבידנט נטו, כאשר מניות המרכיבות אותו מחלקות דיבידנדים. ומחזיקי מניות המדד זכאים לדיבידנד נטו המתקבל. (אופייני למרבית המדדים בחו"ל) מדד השקעה - אינו מושפע מחלוקת דיבידנדים של המניות המרכיבות אותו, ומשקיע את הדיבידנד חזרה במדד בערכו הנטואיסטי.(מדדים ישראליים.) תעודות הסל מתנהגות בדומה למדד הספיציפי. כך שמבחינת המשקיע הפרטי, אין הבדל אם ערך המדד ירד וקיבל הדיבידנד לכיסו (כמקובל בתעודות סל העוקבות אחר מדדים בחו"ל), או לחילופין ערך המדד לא השתנה וגם המשקיע לא קיבל הדיבידנד לכיסו (כמקובל בתעודות סל העוקבות אחר מדדים ישראליים). לשאלתך השניה, כאמור, המדדים הישראליים הינם מדדי השקעה, וכאשר מניה בתוכם מחלקת דיבידנד, הוא מושקע חזרה במדד בערכו הנטואיסטי. בהתאם לכך, פועלות תעודות הסל שעוקבות אחרי מדדי השקעה. הן מחזירות את הדיבידנד נטו לתעודה. כאשר מצוין כי ההפרש בין הברוטו לנטו מוחזר ללקוח, אזי הכוונה היא לחלק הדיבידנד שלא הושקע בחזרה במדד, ובמילים אחרות להפרש בין הדיבידנד ברוטו (זה שחילקה המנייה) לבין הדיבידנד נטו (מנוכה מס). __________________________________________________________________________ מנהלת הפורום אינה בעלת רשיון לייעוץ. האמור אינו מהווה ייעוץ, הזמנה, המלצה לביצוע עסקאות בסחורות ו/או ניירות ערך. קבוצת אקסלנס נשואה מנפיקה ומנהלת תעודות סל מסדרת קסם. הקבוצה, דירקטורים, עובדים, מנהלים, וחברות קשורות לה הנם ו/או עשויים להיות בעלי עניין, למכור, לקנות, להחזיק בני"ע הנזכרים בפורום. כל העושה שימוש במידע המופיע, עושה זאת על אחריותו בלבד

למעלה