תעודות סל וקרנות - שאלה

eligrt

New member
תעודות סל וקרנות - שאלה ../images/Emo22.gif

חברים, עד כה עיקר ההשקעות (הסולידיות, יש לומר) שלי היו בעולם ה"קרנות, נחשפתי לא מזמן ל"תעודות הסל" אך יש לי שאלה קטנה. האם נכון שלכאורה יכול להווצר מצב בו לכשארצה למכור אצת תעודות הסל לא יהיו קונים? בקרנות (ותקנו אותי אם אני טועה) אמנם שער הקרן נקבע אחת ליום אבל ברגע שארצה למכור אותה, הנהלת הקרן מחוייבת להחזיר לי את הכסף למה אני שואל? בהתייחס להשקעות ארוכות טווח (5-10 שנים) האם ניתן "לסמוך" על תעודות הסל? מה הסבירות שתעודה כזו "תעלם" פתאום? לתגובתכם אודה

י ז מ י ת

New member
בתעודות סל סוחרים כמו במניות

כלומר, המחיר נקבע על בסיס היצע וביקוש. אבל - לא זה ההבדל העיקרי בין תעודות סל וקרנות נאמנות. ההבדל העיקרי הוא בניהול. בקרן נאמנות אתה משלם את הניהול והמומחיות של מנהל הקרן, ולכן הכי טוב לבחור קרנות של המנהלים שמוגדרים "5 כוכבים" (על ידי קרנות מידע זהב): איפקס, איביאי ומיטב. אם תקנה קרנות של המנהלים האלה רוב הסיכויים שתכה את המדדים לתקופה ארוכה.

פייפן

New member
יזמית יקרה, אין אף מנהל קרן שיכה את

המדדים לאורך זמן, בודאי שלא בכל הקרנות שלו (אולי בקרן אחת, מתוך העשרות שהוא מנהל) מה שמוזר בקרן נאמנות זה שלא משנה איך השוק מתנהג, מנהל הקרן תמיד מרוויח. ולשואל- סיכוי שתעודת סל תעלם קיים כמו סיכוי שחברה שקנית את מניתה היום, תפשוט את הרגל בעוד 10 שנים. רכישת תעודות סל זה הדבר הכי חכם היום

תשובה

תעודות הסל נסחרות בבורסה כמו מניה ונהנות מסחירות תוך יומית (במהלך יום המסחר). על שער התעודה ממונים מנפיקי התעודה אשר משמשים כעושי שוק בתעודה. עשיית שוק הינה העברת פקודות של קניה ומכירה בני"ע במרווח מחירים תחרותי, המשפרת את הנזילות בנייר ותורמת לסחירותו. עשיית השוק היא בסיס הקיום של תעודות הסל וכל מנהלי התעודות משמשים כעושי שוק בתעודות, למרות שהדבר אינו מעוגן בתשקיף. כלומר, מנפיקי התעודות מנפיקים תעודות מחד, ווסופגים אותן בכל רגע נתון במהלך המסחר מאידך. תעודות הסל, פועלות בכפוף לתקנות רשות לני"ע והבורסה לני"ע בת"א. הן מנוהלות עפ"י קריטריונים מקצועיים מחמירים הכוללים מנגנוני בקרה, נאמנות ובטחונות קשיחים, אשר הופכים אותן למכשיר השקעה המנוהל ברמת איכות גבוהה מאוד. ___________________________________________________________________________________________ הנ"ל אינה בעלת רשיון לייעוץ. האמור אינו מהווה ייעוץ, הזמנה, המלצה לביצוע עסקאות בסחורות ו/או ניירות ערך. קבוצת אקסלנס נשואה מנפיקה ומנהלת תעודות סל מסדרת קסם. הקבוצה, דירקטורים, עובדים, מנהלים, וחברות קשורות לה הנם ו/או עשויים להיות בעלי עניין, למכור, לקנות, להחזיק בני"ע הנזכרים בפורום. כל העושה שימוש במידע המופיע, עושה זאת על אחריותו בלבד

למעלה