תעודות סל על היורו והדולר

נעמה54

New member
תעודות סל על היורו והדולר

שלום, רציתי לשאול למה יש תעודות סל על מטבע אם אני יכולה לקנות ישר את המטבע בלי דמי ניהול ותיווך, מה הרווח שלי מזה? זה לא כמו מדד שהתעודה קונה לי את הרכב המדד, כאן יש לי רק מטבע אחד. ודבר שני, איפה אפשר לראות נתונים כמו תשואה חודשית של תעודות סל? לא מצאתי בביזפורטל. תודה!

erezse

New member
תעודות סל דולר יורו

בתעודות הסל שעוקבות אחרי הדולר והיורו כפי שידוע לי אין דמי ניהול. היתרון הגדול הוא שגם לסכומים קטנים את מקבלת מרווח בין הקניה למכירה צמוד מאוד בניגוד לבנקים גם הריבית שמשולמת היא יחסית גבוהה ולא תקבלי ריבית כזאת בבנק .

נעמה54

New member
אני מקבלת גם ריבית?

אז איפה רואים/מקבלים את כל המידע הזה

תשובה

תעודת פיקדון למסחר הינה מכשיר פיננסי הדומה במהותו לתעודות סל, כאשר במקום לעקוב אחר מדדי מניות, היא עוקבת אחר שער מט''ח. תעודת הפיקדון מעניקה למשקיעים הצמדה מלאה לשער הדולר/אירו בכל נקודת זמן במהלך המסחר של הבורסה לני"ע. רכישת המטבע ישירות (דרך הבנק למשל) כרוכה בעלויות גבוהות של המרת מטבע .בנוסף, הריבית דולר/אירו הנצברת בתעודה גבוהה בהשוואה לריבית המתקבלת על פקדון מט"ח בבנק. בתעודת הפיקדון אפשרות לציטוטי קנייה/מכירה על ידי המשקיע ומרווחי קניה/מכירה נמוכים בכל סכום שהוא המהווים חסכון נוסף בעלויות. תשואה חודשית של נירות ערך ספציפיים ניתן להוציא מאתר הבורסה. מצ"ב הקישור: http://www.tase.co.il/TASE/MarketData/IndexProducts/Search/ ____________________________________________________________________________________________ הנ"ל אינה בעלת רשיון לייעוץ. האמור אינו מהווה ייעוץ, הזמנה, המלצה לביצוע עסקאות בסחורות ו/או ניירות ערך. קבוצת אקסלנס נשואה מנפיקה ומנהלת תעודות סל מסדרת קסם. הקבוצה, דירקטורים, עובדים, מנהלים, וחברות קשורות לה הנם ו/או עשויים להיות בעלי עניין, למכור, לקנות, להחזיק בני"ע הנזכרים בפורום. כל העושה שימוש במידע המופיע, עושה זאת על אחריותו בלבד

למעלה