תעודת זהות

תעודת זהות

שאלה למה כיום בתעודת זהות יש כוכביות{ ******} ולמה הורדיו את הלאום יש הבדל בתעודות זהות כחולותישראליות למשל מספר כוכביות הוא תאריך לועזי/ עברי

פעם זה פעם היום זה היום

תעודת אזרחות צריכה ללהעיד על שיוויון וגם במגילת העצמאות המדינה מתחייבת על שיוויון התעודה צריכה להראות שאתה ישראלי, לאחר מכן אם אתה מוסלמי יהודי נוצרי זה לא רלוונטי.

M e g g i

New member
לא יודעת מה איתכם, אבל בכל מקרה...

אני לא מתביישת בלאום או בדת שלי... ואין סיבה שכל אחד אחר בעולם יתבייש. מה לזה ולגזענות? מי שגזען ולא אוהב את הדת שלי ש-י-ק-פ-ו-ץ ל-י! אני לא רואה חשיבות רבה בלהזכיר את הפרט הזה בת.ז. זה לא ממש משנה לי... אבל, לפעמים אכן צריך לדעת. לדוג' אשה אשר רוצה להתחתן עם גבר או להיפך, גבר אשר מעונייין להנשא לאישה, יוכל לדעת את כל כל הפרטים הרלוונטים עליה בלי לחשוש שהיא משקרת. מכיוון שת.ז. היא קצת כמו "תעודת יושר" - הוכחה חותכת. [ייתכן שהקצנתי קצת עם עניין החתונה אך זה יכול להיות כך גם בכל מקרה אחר]

JackDanyells

New member
כן, "שיקפוץ לי"

אבל מה עם מעסיק בעבודה? אז כבר עדיף שיחשוב שאת יהודיה, לא?

M e g g i

New member
זה מסריח וזה מה שנקרא, להתבייש בדת שלך.

במצב חירום אדם רשאי להסתיר פרט זה ובמצב כזה גם אף אחד לא יעיין בת.ז. שלו... אבל, בשום אופן אין להתבייש במוצא ובדת! ומי שמקיר אותי יודע - אני שונאת שקרים! ושונאת לשקר!

אוקיי.

לא מדובר פה על שקר. לא אמורים לשפוט אדם לפי הלאום שהוא משתייך אליו. למה זה פרט כ"כ חשוב? ובכן, זה לא. אנחנו עושים מזה ביג דיל. זה לא משנה לאיזה לאום אזרח שחי פה משתייך. כל עוד יש לו אזרחות, שום דבר אחר לא אמור לעניין אף אחד. אם מישהו מבקש ממני להציג לו תעודת זהות, זה לא אמור להיות מטעמים של 'לבדוק לאיזה לאום את משתייכת' או 'לבדוק אם את יהודייה או לא'. אנחנו חיים במדינה שמתיימרת להיות חופשית, ככה שאם אני לא רוצה לחשוף לאיזה לאום אני משתייכת- יש לי את הזכות המלאה לעשות זאת, העיקר שאני אזרחית חוקית במדינת ישראל. אני יכולה לדעת שלא ישפטו, יפלו אותי או ייתייחסו אליי בגזענות בגלל סעיף שולי בתעודת זהות. בהרבה פעמים הסעיף בכלל לא משקף את הזהות של בן אדם, כי זהות זה משהו שבא מהבן אדם עצמו- ולא מעניינים ביולוגיים או "טכניים".

M e g g i

New member
הסעיף הזה הוא טכני ככל הטכניים אחרים!

ואנשים כם מעוניינים לבדוק לאיזה לאום האדם משתייך כאשר שוכרים דירה עם שותפים, יוצאים לדייט וכו'. זה חשוב מכיוון שכל לאום הוא שונה וכמו שיש אנשים פטריוטים [ביחס לארץ או מדינה] יש אנשים שחשוב להם נושא הלאום. אני לדוגמא' מעוניית להתחתן רק עם יהודי. וזו זכותי המובנת. מעבר לכך העובדה שהלאום מופיע בת.ז. אינה מונעת מהמדינה להיות חופשית. ההפך! אם הלאום כן יופיע, רק אז נדע שהמדינה אכן חופשית ושאכן לא מתבצעות אפליות.

לדעתי...

המחיקה באה לטשטש הבדלים. תחשבי כמה היה נחמד עם כל העולם היה בצבע אחד (תבחרי את איזה), כל אחד היה יודע מה היה הצבע המקורי שלו, והוא אפילו היה גאה בזה, אבל בסופו של דבר כולם היו צבע אחד מבחינה חיצונית. נכון שזה משעמם, ונכון שאין גיוון, אבל ככה יש שיוויון מוחלט בין כולם. אז במדינת ישראל, יש יהודים, יש דרוזים, ויש ערבים. אבל כמסתכלים לכולם בתעודת זהות רואים: ****. וככה יש סוג של שיוויון.

may9bo

New member
שטויות

אז יש כוכביות במקום לאום, אבל במקום זה אם אתה יהודי כתוב לך את תאריך הלידה העברי שלך. אם אתה לא יהודי לא כתוב התאריך לידה העברי, וככה אפשר להבדיל בין יהודים ללא יהודים.

antreprize

New member
רוצים לשמוע סיפור מצחיק?

חבורה של אנשים הלכו לבג"ץ כדי להכריח את המדינה להסביר למה בסעיף הלאום אפשר לכתוב "אשורי" או "בבדיקה" אבל לא ישראלי. תגובתו של משרד הפנים הייתה שכתיבת המילה "ישראלי/ת" בעיף הלאום תפורר את העם, מה שמוכיח שבמשרד הפנים כל עובד מקבל תוספת שפיות ברגע שהוא נכנס לעבודה.

למעלה