תעודת נכה עם פטור המתנה מתור

תעודת נכה עם פטור המתנה מתור

שלום,
אני נכה 100% רתוקה לכ"ג ובתעודת הנכה שלי רשום פטור מתשלום
אבל בלי פטור מהמתנה בתור.

מה התנאים כדי שיהיה רשום פטור מהמתנה בתור?

yoelbeker

New member
את בקריטריונים, פשוט הייתה טעות בוועדת הרווחה ב 2011

רצו להוסיף נכויות בלתי יראות כמו פגועי נפש, אוטיסטים ומחלות פנימיות לפטור מתור אבל בגלל טעות הוציאו אותנו בעלי הנכויות הניראות.
לאחרונה תוקנה הטעות ובקרוב יישלחו כרטיסי תו נכה חדשים
הנה הקישור לתיקון התעודה: [URL]https://www.btl.gov.il/benefits/HozrimGimlaot/Hozrim/%D7%97%D7%95%D7%96%D7%A8%20%D7%A0%D7%9B%D7%95%D7%AA%201940%20-%20%D7%A9%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%99%D7%99%D7%9D%20%D7%91%D7%AA%D7%A2%D7%95%D7%93%D7%95%D7%AA%20%D7%A0%D7%9B%D7%94.pdf[/URL]

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
אני לא רואה שינוי לגבי..

&nbsp
נכות נפשית ...לדעתי כל נכות נפשית המזכה לקצבה,דהייינו מעל 40% מצריכה פטור מהמתנה בתור..בכל מקום על פי החוק.
מה עוד שיש לי גם נכות פיזית בנוסף..
לי נותנים רק בבנק..בדואר שעמוס הרבה יותר לא. בבנק יש לי כספומט אני כמעט לא נכנס לשם...בדואר אני כמה פעמים מגיע בחודש ...
אני שקוף ונשארתי שקוף

yoelbeker

New member
אכן בדואר עומדים על קוצו של יוד.

קשה י להבין...כשרואים נכה פיזית...צולע, על קביים או על כסא גלגלים, צריך בכלל לבקש תעודה? זו חוצפה....
לפי החוזר בקרוב זה ישתנה...מתי בקרוב רק אלהים יודע..החוזר הוא ממאי 2017..כבר ארבעה חודשים...בביטוח לאומי לא מבינים שקשה לנכים?

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
שוב זה לא יעזור לי

לצערי לפעמים הנכות שלי לא נראית חיצונית אם יש לי צליעה היא קלה באה וחולפת לפרקים..
גידול במח לא רואים מחלת לב פיברומיאלגיה מיגרנה דלקת מפרקים עדיין לא רואים ..ובטח לא נכות נפשית...איני מבין למה מעל 50% ..מקבלים וכשמקבלים קצבה ו100% אי כושר מ40% לא מקבלים.במיוחד שיש גם אי כושר פיזי בנוסף. הבעיה שם בתקנון של הביטוח לאומי מראש ...לא ביישום הנחיות חדשות בשטח...שאני מקווה כי מחר יחולו כבר לטובת מי שנקבע לו בחוק שם.

למעלה