תעודת סל אג"ח חדשה

Kayben

New member
תעודת סל אג"ח חדשה

פתחתי עיתון וראיתי שקסם משיקה תעודת סל חדשה - קסם תל בונד. (סלוגן חמוד) התעודה עוקבת אחר מדד חדש שהבורסה משיקה - תל בונד 20. התעודה תעקוב אחרי 20 אגרות החוב הקונצרניות בעלות שוויק השוק הגבוה ביותר. לינק לאתר הבורסה לגבי המדד החדש - http://www.tase.co.il/TASE/NewsandEvents/PRArchive/2006/PR_20061225.htm המדד יחל בראשון לפברואר. לינק לתשקיף: http://www.manga.isa.gov.il/ יש לבחור את קסם תעודת סל ולעדכן תוצאות - התשקיף פורסם ב 18.1.07 ממה שראיתי בתשקיף - הדמי ניהול יעמדו על 0.4% לפי הפירסום, האגרות חוב הנ"ל הן צמודות למדד. אם למישהו יש מושג איזה אגרות אלה בדיוק, אשמח. זאת כדי להעריך מה היתה התשואה השנתית עד כה של האגרות האלה.

Kayben

New member
נתונים נוספים

עשיתי קצת עבודה שחורה והנה רשימת ה-20 המוערכת. אחרי סינון של: 1. הצמדה למדד המחירים. 2. שווי השוק המינימלי של סידרה – 250 מיליון ש"ח 3. תקופה לפדיון – המזערית שנה וחצי והמורכבות 20 שנה (במועד הקובע). --- הפלא ופלא לנתונים האלה עומדים בערך רק 75 אגרות שכמובן תואם לתנאי, שעל התעודה לקיים: סחירות – איגרת חוב נמצאת בין 75 איגרות החוב הסחירות ביותר. מעל לשווי שוק של 1 מיליארד, שוב הפלא ופלא ישנן רק 20 חברות: אידיבי פת אגח ז אמות אגח א בזק אגח 4 בזק אגח 5 גזית גלוב אגח ג גזית גלוב אגח ד דיסק השק אגח ד חשמל 22 לאומי מימון 176 לאומי מימון 177 לאומימימון הת ו מבני תעש אגח ז סלקום אגח א פועלים הנפק ט פועלים הנפק 22 פועלים הנפק 24 פועלים הנפק 25 פז נפט אגח א פרטנר אגח א שופרסל אגח ב

Kayben

New member
הערכת ריבית

ע"פ הריבית המוצהרת, עשיתי ממוצע רגיל (לא ע"פ משקל שמדד!) יצא לי בערך 5%... אם זה ככה, 5% + הצמדה למדד = חלום סולידי לעניים.

Kayben

New member
הרכב המדד הסופי

הפירסום באתר מאיה - רשימת ה20 וגם משקלם במדד. http://maya.tase.co.il/bursa/report.asp?report_cd=239040 זה די דומה להערכה הראשונית שלי. (18 מ-20)... מה שלא ברור לי הוא האם האג"חים הנ"ל צמודים למדד או לא. לפ מה שמתואר וכתוב, זה כן, אבל יש לי קצת ספקות בכל זאת. 5% + הצמדה, נשמע לי פשוט קצת טוב מידי.

baby X

New member
נתוני מדד התל-בונד 20

להלן נתוני המדד מחישובים שערכתי: כל אג"ח החוב הינן צמודות מדד (חייבות לענות על ההגדרה של "קונצרני צמודות מדד") דירוג ממוצע - AA+ מח"מ ברוטו (משך חיים ממוצע) - 5.42 תשואה ברוטו ממוצעת - 4.06% כשתשואת גליל 5470 בעל מח"מ דומה הינו - 3.39% כלומר הפרש של כ-0.7% ריבית ממוצעת (קופון) - 4.56% ותקופה לפדיון סופי ממוצעת - 7.92

Kayben

New member
נשמע לי טוב

על מה עומדת תשואת השחרים לתקופת פידיון דומה? אם היא מעל ל-6%, אז לקחתי שחר. אם היא מתחת, אני לוקח את המדד הנ"ל.

moranach

New member
אני לא חושב שההשוואה היא שחר...

במדד הזה האגרתצ הן צמודות, מחמים שונים ( צריך לבדוק מה המחמ הממוצע). אם כבר- נראה לי שצריך להשוות לגלילים.

baby X

New member
אין מקום להשוואה בין המדד לשחרים

השחרים הינם אג"ח ממשלתיות לא צמודות ואילו המדד הוא קונצרני צמודות מדד....ההשוואה הנכונה היא מול אג"ח ממשלתי צמוד מדד קרי, הגלילים.... את ההשואה הזאת תוכל למצוא בהודעה הקודמת שלי...

Kayben

New member
הבנתי

אני בוחן את זה במסגרת אפשרויות שונות של השקעה סולידית למרות שאינן זהות - אין ספק שיש עדיפות של המדד הנ"ל ע"פ זה הממשלתי. לדעתי, בתנאי המדד הנוכחים והממוצעים, יש כרגע עדיפות לשחרים.

למעלה