תעודת סל בחסר עם מינוף משתנה לאחד שמנסה להבין

net compact

New member
תעודת סל בחסר עם מינוף משתנה לאחד שמנסה להבין

שלום, לגבי תעודת סל אינדקס שורט 100, שמספרה 1101815, רציתי לשאול מספר שאלות ,כדי להבין יותר. לגבי הפקיעה, ברור לי שאם מדד ת"א 100 מגיע ל 1520, התעודה פוקעת. לגבי מינוף, הבנתי שהמינוף הוא משתנה. מספר שאלות, שיעזרו לי להבין את היחס בין המדד לשווי התעודה : -אם קניתי את התעודה שהמדד היה ב 1000, והמדד אח"כ ירד ל 500, האם זה משנה איך המדד "הגיע" ל 500 ? או שמחיר התעודה יהיה אותו דבר כאשר המדד יהיה ב 500 , לא משנה אם הבורסה ירדה "חזק" או בירידות קטנות. -אם המדד יעלה ב 500 או ירד 500, האם הרווח והפסד יהיו זהים פחות או יותר ? -האם ניתן לדעת מראש, כמה התעודת סל תהיה שווה, כאשר המדד יהיה ב X ? בעקרון, 3 השאלות מדברות פחות או יותר על אותו דבר..אשמח אם מישהו יסביר לי את החלק החסר הזה. שנה טובה.

seani

New member
תעודות שורט בנקודות (לא יומיות) עובדות

כולן ע"י הנוסחה: קבוע-מדד=מחיר תעודה. לדוגמא, קבוע 1700 מדד 1000 מחיר התעודה יהיה 700. אם המדד יעלה ב200 נקודות (לא משנה אם זה יקרה תוך שעה או תוך שנה), מחיר התעודה יהיה 500. לגבי הרווח, הרוח בנקודות יהיה זהה אבל לא באחוזים (בגלל המינוף). ירידה של נקודה במדד=עליה של נקודה בתעודה אבל ירידה של אחוז במדד לא שווה לעליה של אחוז בתעודה. ההמרה הכפויה מתרחשת כדי שלא נגיע למצב בו המדד 1700 ואז התעודה שווה אפס. ולכן ע"פ הגדרות הבורסה, כאשר המדד מתקרב ל80% מהקבוע, התעודה פוקעת (עפ הדוגמא הזאת 1360). הקבוע הוא בד"כ פי שתיים מהמדד ביום שבו התעודה הונפקה. שנה טובה ואני מקווה שעניתי לך על השאלות.

skimyahoo

New member
איך מחשבים את המינוף

איך מחושב המינוף בפועל ? המינוף הרי לא נשאר -1 עם עליית המדד מ 1000 ל 1200 האם מדד \ מחיר התעודה ? תודה וחג שמח

skimyahoo

New member
לדוגמא קסם מעוף חסר 1800

http://www.ksmc-fv.co.il/calc_1.asp?Asset=4 איך מגיעים ל מינוף של 1.16 אם מדד סטרייק 1800 ? ודה וחג שמח

odloy

New member
לא

גם אם יש דיבידנד הוא כבר בא לידי ביטוי במכנה (שווי הוגן)

למעלה