לסיכום
1. עמלות: אם אני עובד דרך בית השקעות ולא דרך בנק, הנושאים של עמלת מינימום ודמי שמירה לא רלוונטים. 2. מיסוי: באג"ח משלמים מס כל תשלום קופון, בת.סל ביום המכירה. אין הבדל גדול בין שני המקרים, אך יש יתרון לת.סל בשל דחיית תשלום המס (אתה מקבל ריבית דה ריבית על מה שהיית אמור לשלם כמס באג"ח רגיל...). 3. ניהול: אם אתה לא מנהל באופן אקטיבי את האג"ח, קרי, קונה עוד אג"חים בקופון, לא תקבל את התשואה לפידיון.תקבל קצת פחות. בת.סל קונים עבורך בקופון עוד מאותם אג"חים. 4. דמי ניהול: ת.סל גובה כמעט חצי אחוז דמי ניהול. 5.וודאות הקרן: באג"ח רגיל, אם אתה מחכה עד הפידיון, אתה מקבל את הקרן בוודאות. אם קנית ת.סל, לא בטוח שתקבל את מלוא הקרן. יכול להיות שיהייה לך הפסד הון. זהו החיסרון הכי גדול לפי דעתי של ת.סל על אג"ח: אג"ח (בעיקר ממשלתי) קונים על מנת לבטח את הכסף ולהרוויח קצת. ברגע שאני קונה אג"ח של הממשלה, אני יודע שלא משנה מה יקרה, בעוד X שנים אני מקבל את הכסף שלי בחזרה + ריבית קטנה. בת.סל הדבר אינו כך - אמנם יש מח"מ אפקטיבי, אבל הוא לא קטן, כלומר, תמיד תהייה באותו מח"מ, וגם אם תחכה 100 שנה, עדיין אתה יכול להפסיד. זה הופך להיות כמו סוג של מניה - שאתה צריך לדעת מתי למכור, ואין לך את הפריבילגיה להגיד לעצמך: "טוב הריבית עלתה, על הנייר אני מופסד כי המחיר של האג"חים ירדו, אבל מה איכפת לי, עוד X שנים אני מקבל את הקרן+ריבית ויהייה מה". בת.סל זה לא ככה.