תעודת "שחרור בכבוד" - בעיה.

לאמתפנה

New member
תעודת "שחרור בכבוד" - בעיה.

שלום, אני משוחרר טרי. אני מקווה שהנושא לא נחרש כבר בפורום אבל בכל זאת אציג את הבעיה שלי : לא קיבלתי תעודת "שחרור בכבוד". אני שירתתי בחי"ר בתור לוחם וציפיתי לקבל את התעודה המזוהבת. הבעיה היא. שבגלל פציעה ב*תחילת* השירות, ירד לי כביכול 6 חודשים מהשירות. ותקופת השיקום לא נחשבה. אני חושב שזה משפיל ומבזה. עברתי ניתוח *בשביל* לשרת שירות קרבי וגם תעודת ההערכה שקיבלתי מוכיחה ששירתתי כמיטב יכולתי בדמות אותות מבצעיים ושיבוחים. וכאשר אני משתחרר מתייחסים אליי באותו יחס של חייל שהשתחרר על אי התאמה. בנוסף לחוצפה הזאתי גם שיבצו אותי לפלוגת חי"ר! מה ההגיון פה ? למה אני גם לא מקבל תעודה זהובה? השאלה שלי היא למי אני יכול לפנות בכוונה לתקן את העוול הזה שנגרם לי, או אולי שזה הנורמה ואני פשוט יצאתי אידיוט?, מילא רשום לי *שירת שנתיים ו5 חודשים* - במקום 3 שנים מלאות. אבל יש גבול!

האמת היא שהנושא לא נחרש בכלל

ואם זה ככה אז צריך לתקן את זה. תנסה בתור התחלה לקבל מכתב מהמפקד האחרון שלך או מפקד שהיה לך כשחזרת לשירות ושיעיד ששובצת חזרה לפלוגת חי"ר ולהפנות את זה למדור שיחרורים. קח בחשבון שכל העסק הזה של התעודות מאוד חדש, אז סביר להניח שהם לא חשבו על הכל... תוכיח להם שהם טעו. אני בספק גם אם הם ילכו עם "ראש בקיר", שוב בגלל העובדה שזה נושא חדש בצבא.

לאמתפנה

New member
תגובה

השגת המפקד או כל גורם פיקודי שהיה נוכח כאשר חזרתי הינו בלתי אפשרי, מכיוון ש"התחלתי" את השירות הקרבי רק לאחר הניתוח + תקופת ההחלמה - זאת אומרת מעל שנתיים וחצי. אני חושב שנפלתי איפהשהו בין הכסאות, אם הכיוון שלי למשל היה תעסוקה במשרד הבטחון, אז למרות ההכשרות המבצעיות והשירות שעברתי אני פסול בגלל 6 חודשים שבהם עברתי ניתוח מטעם הצבא בשביל לשרת בשירות קרבי. אולי הקצין קישור של המילואים יכול לעזור בעניין זה ? למי עוד אוכל לפנות?

פנית כבר למדור משוחררים או משהו כזה בבקו"ם?

נראה לי שכדאי לך לשמוע מה הם אומרים ולאחר מכן לפנות לקצין קישור.

לאמתפנה

New member
פניתי.

כרגיל הם הסירו את האחריות מעליהם,נתנו לי את הכתובת אתר האינטרנט של המילואים (...) ואמרו שאם אני מרגיש שנעשה לי עוול אוכל לפנות לשם ולהגיש בקשה.

הייתי מקשיבה להם ../images/Emo13.gif

תוך כדי תנסה גם באמת להגיד את זה לקצין קישור שלך, אולי הוא יוכל לעזור...

למה באלימות?

קודם שינסה את כל שאר השיטות, כולל נציג תלונות הציבור. אנחנו באזרחות... כבר לא צריך ישר לדפוק על שולחנות ולהפוך כסאות...

lala land

New member
מבטיח לך שאני לא

מאלה שקופצים מעל הפופיק, אבל מהיכרותי של המערכת הצבאית, הסוגיה שלו פשוט תיפול בין הכסאות. למה ? כי זה לא מעניין אף אחד לשנות את הצבע של התעודת מילואים של מישהו, בייחוד כאשר הוא לא זכאי לה לפי הנהלים ! לכן - יהיה חייב להיעשות סוגשל תקדים ע"מ לקבל את סטאטוס הלוחם, ובטח שלא הפקידה במדוק משתחררים תדאג לזה.

lala land

New member
אה ו-

הגשת קבילה אינה בשום צורה אמצעי "אלים"! "לדפוק על שולחנות ולהפוך כסאות" ?!? את קצת מגזימה, קבילה הינה אמצעי לפתור סוגיות מורכבות, שאין אשם ששמו כתוב שחור על גבי לבן. אם כל מה שהיה צריך לעשות זה לטלפן למשקית ת"ש ולנדנד לה חודש שתזיז ת'עניינים דיינו, אבל האם זה המצב ?

כתבתי גם למעלה-

התעודה הזאת די חדשה, אני בטוחה שיש אוזן קשבת לעניינים האלה. רק צריך למצוא אותה... לקבילה יש משמעות קצת שלילית, בדר"כ תוצאה של מוצא אחרון. לא התכוונתי לאלימות מי-ישמע... אבל אפשר לפתור את זה בצורה נוחה ועדינה יותר.

EmGee

New member
עד כמה שאני הבנתי

כל העניין של השחרור בכבוד - הוא לתת למי שתרם יותר. מי שהיה במשך 3/4 מהשירות שלו לוחם (כלומר שנתיים ו3 חודשים) זכאי לה. אני לא אומר שלא רצית לתרום וכאלה דברים - אבל בתאכלס אם לא היית עובר את הניתוח היית תורם יותר. על כוונות טובות לא מקבלים צ'ופרים, מקבלים על מעשים. אבל בתאכלס? למי אכפת מהצבא של התעודה? היא לא מעניקה לך שום דבר.

לאמתפנה

New member
תגובה

לפי ההגיון שלך, אני כן זכאי לתעודה מכיוון ששירתתי שנתיים ו6 חודשים בתור לוחם, ב6 חודשים הנותרים עברתי ניתוח לא רק בכדי ללכת לשירות קרבי,אלא גם כדי לשרת בצה"ל. התעודה הזאתי חשובה לי מכיוון שאני רוצה להמשיך במסלול ביטחוני בשנים הקרובות וזה פשוט נראה "רע" שלא קיבלתי את התעודה.

EmGee

New member
אתה ממש לא ברור

בלי לנסות להבין אותך העניין הוא כזה: אם יש לך 27 משכורות של לוחם (7 משכורות לוחם אחרי תעודת הלוחם) אז אתה זכאי אוטומטי ואם לא קיבלת אז זה תקלה. התעודה הזאת לא מהווה תנאי קבלה לעבודה כלשהי. במיוחד שזה תעודה ממש חדשה שאני בטוח שרוב האנשים בכלל לא מחזיקים אותה, כמוני שהשתחררתי לפני 8 חודשים. אם אתה הולך לעבודה "איכותית" כלומר אבטחה ברמה הגבוהה (משמר הכנסת, משרד הבטחון וכו') אז הם כבר יבררו עליך בעצמם ולא יסתכלו בכרטיס מגנטי.

לאמתפנה

New member
תגובה

אוקיי אני אנסה לחדד. יש לי 7 משכורות של לוחם אחרי קבלת תעודת הלוחם, ואם אני מחשב נכון קיבלתי 29 משכורות של לוחם. זאת אומרת - שנתיים ו5 חודשים. ה"פער" הוא בעצם החצי שנה הראשונה. זאת אומרת לצורך העניין, התגייסתי - עברתי ניתוח - חזרתי לשירות קרבי אחרי חצי שנה ---------- השתחררתי.

למעלה