תעו"ז = תעריף עומס וזמן

רשר

Well-known member
מנהל
תעו"ז = תעריף עומס וזמן

קיבלתי הצעה מחברת חשמל לעבור למניה ביתית בתעו"ז. מצורפת ההצעה וחשבון החשמל שלי. האם מישהו יכול לעזור לי להחליט אם כדאי לעבור או לא. וקצת נתונים: אנו בבית שני מבוגרים, תלמיד תיכון וחיל משוחרר, בקיץ יש בבית מורה בחופשה. בית כ 160 מ"ר שתי קומות, ממוזג ביחידות סה"כ 5 מזגנים. חיבור חשמל 3X25A באזור נתב"ג 75 מטר מפני הים רוב הבישול בגז תודה רן

Rשף

New member
גם אני התלבטתי באותה בעיה

בדוק בדף ששלחו לך או באתר חברת החשמל ותראה אם אתה יכול להעביר צרכני חשמל לשעות הפחות עמוסות. זכור שהמזגן והמקרר לא גמישים מבחינת שעות הפעלה,ולעומת זאת עם מייבש כביסה או דוד מים קל לתמרן. המעבר לתעו"ז עולה כ 200 ש"ח, וכך גם ניתוק ממנו כשמתחייבים למינימום שנה, התעריפים הם חצי בשעות השפל, כפול בשעות העמוסות ותעריף זהה בשאר הזמן

רשר

Well-known member
מנהל
תודה, באתר ח"ח אין כל התיחסות

לגבי הדוד אפשר להרכיב שעון שיפעיל את הדוד מ 23 עד 7, יש עוד בעיה עם יום שישי, אולי שעון שבועי יעזור. יתכן גם שנוסיף דוד של 30 ליטר לחימום אחרי הדוד שמש שישאר ללא חשמל. ומיבש מחייב לסבול את הרעש שלו בשעות הלילה. מזגנים עובדים אצלנו גם בלילה כך שכאן יהיה חסכון בטוח. אני חושב שאנסה למשך שנה ונראה אם יהיה חסכון. ונסכם בסוף כי זה שנוי בעיקר בנוהגי חיים בבית. רן

wil

New member
לדעתי לא תחסכו.

זו רק דעתי הפרטית, אבל שימו לב לתעריפי השיא בקיץ/חורף, אלו העונות בהן פועלים מזגנים ותנורי חימום ואפילו אם פועלים גם בלילה לא בטוח שבחישוב כולל יוצא יותר זול. בעונות המעבר החשמל זול אבל אז לא משתמשים במזגן שהוא זללן לא קטן. התשלום החודשי הקבוע גם יקר יותר, אבל לא באופן משמעותי יחסית לצריכה שלך.

רשר

Well-known member
מנהל
מנסיון במבני ציבור וצרכנים גדולים

לא נתקלתי במקרה שלא חסכו. הבעיה היא בעיקר בשעות הגבול מ 21 עד 23 ומ 7 עד 8:30 שבהם יש קושי להסיט את הצריכה הביתית. ויש בעיה עם עונות המעבר כאשר הפסגה אומנם זולה יחסית לקיץ אבל מכסה בעצם את כל היום. נראה לי שכאן היה צריך ללכת לקראת הצרכן ולבטל בכלל את הפסגה, כי המטרה היא להסיט צריכה תוך שיתוף פעולה בין הצרכן והיצרן ולא לשדוד את הצרכן. במצב הקיים כוס הקפה של הבוקר יוצרת אנטיגוניזים לח"ח, וזה יחיב השקעה גדולה יחסית בציוד שיעזור להסיט עומס (אוגר חום/קור, מערכות פיקוד יקרות,) ואולי אפילו מחשב ותוכנה. רן

למעלה