"תעזבו אותי - אני ילד גדול
"...

זהר פלד

New member
"תעזבו אותי - אני ילד גדול../images/Emo70.gif"...

אני, ממרומי גילי המופלג (25) (מה זה מופלג, רגל אחת בקבר והשניה על קליפת בננה
) מסתכל על הנוער של היום ומרגיש בעיקר עצב. אז לכל הנערים (ונערות) שיקראו את זה: כשאני הייתי בגיל 14-15, גם אני הסתכלתי בזלזול על כל מי שאמר לי "כשאני הייתי בגילך". זה טבעי, זה ידוע, ואני לא יכול לשנות את זה. אבל חשוב לי נורא להעביר את הנקודה הזו: כל הסמים מסוכנים. בין אם זה סיגריות, אלכוהול, קפה, קנביס (חשיש, גראס, וכו´), אקסטות, וכו´. כל סם, כמובן, מסוכן בצורה יחודית. אין ספק שאין מקום להשוואה בין הסכנות שאורבות למשתמשי טריפים לבין הסכנות שאורבות למשתמשי קנביס. אבל זה לא אומר שקנביס לא מסוכן! חברה, אני לא יכול לומר לכם לא לעשן, ואני לא מנסה להטיף מוסר. תעשו חיים, אבל בשכל. אל תגעו בסמים שאתם לא יודעים עליהם כלום. תלמדו על הנושא מכל מקום אפשרי... מקום טוב להתחיל הוא קישורי הפורום הזה... ותזכרו - כל הסמים מסוכנים. אל תהפכו לנושא הכתבה הבאה שכותרתה היא "בן נוער מת מסמים".

לה לה לה ../images/Emo79.gif אפטצ´י ../images/Emo28.gif

אני לא מדברת עכשיו עלי אישית,..כי זה סיפור ארוך ביותר ומלא תאוריות שסתם לא נראה לי יענינו אותך,אבל בכללית אני לא מבינה מה אתה רוצה.. כאילו את הקטע שסמים זה חרא ומסוכן אני מבינה ביותר ויכולה איכשהוא להסכים איתך!!1 אבל למה אתה פונה רק לנוער? כאילו מה זה משנה אם אתה בן 20 ומשתמש או בן 15? כאילו ברור שזה משנה כי לבן 20 יש יותר שכל בלקבל לעצמו החלטות אבל זה לא מה שבאת להגיד פה.. באת להגיד לנוער להתרחק מסמים,אבל אם אתה מדבר על להתרחק מסמים למה דוקא לנוער אתה אומר את זה
כאילו סתמ שאלה שרציתי להבהיר..

הוא כתב למה,ואני מבינה אותו

כי הנוער ,בדיוק כמו שאנחנו היינו בני 15 וחשבנו שאנחנו מבינים הכל ויודעים מה טוב לנו...ואנחנו לא...ותשמעי,היום בגיל 26 אני יכולה להסתכל אחורה לאותו הגיל ואני יודעת שעשיתי כמה טעויות חמורות,כי חשבתי שאני יודעת הכל,אפילו שההורים שלי ניסו להגיד לי שאני עושה טעות,אבל כשזה נוגע לסמים,זה נוגע להשפעות על המוח ועל השינויים שעוברים בגיל ההתבגרות,ותרצי או לא תרצי,עוברים שינויים כימיקלים-פיזיקלים בגוף,וכל כך חבל שילדים יפגעו בעצמם כי הם חושבים שזה סבבה כיף חיים ושהם לא יפגעו...אין להם את שיקול הדעת ויכולת הבנה שיש לבנאדם יותר מבוגר. גם הוא וגם אני אומרים את זה לא מתוך "הורות",אנחנו לא באים להטיף מוסר,בסוף הרי כל אחד יעשה מה בא לו,אבל אנחנו לא רוצים פשוט שילדים יפגעו,ויהרסו לעצמם חלק חשוב בחיים,זה רק מתוך דאגה ורצון לטוב... לא מתוך "פולניות".....חחח... אני הבנתי את זהר עד הסוף,ואני תומכת בכל מילה שלו! יום כתום

mis understood

New member
כי נוער זה גיל שבו

מתחילים לטעום את עולם המבוגרים: סקס נהיגה סיגריות אלכוהול סמים ועוד וזה טעים ונעים ואפילו טיפה משכר ולא תמיד יודעים מתי לעצור וכמה זה מוגזם ומה הסכנות שכרוכות בזה לנוער יש יתרון אחד עיקרי: אתם יכולים להנות (כמעט) מכל מה שיש לעולם המבוגרים להציע ואתם לא חייבים (כמעט) בשום אחריות שיש למבוגרים חוץ מאשר האחריות על עצמכם ובתור מי שכבר עברה את הגיל אני אומרת - תהנו מכל רגע!!! רק תהיו מודעים אם הבנתי נכון, זה מה שזהר ניסה להגיד ולכן הוא פנה בעיקר לנוער טיפה הסברתי חיפושית?? וגם אני, חלילה, בלי הטפות רק טוב מיס

זהר פלד

New member
בנוסף למה שאנשלולה ו mis understud

אמרו, שהוא נכון ביותר, אז בעיקר בגלל שבתור נערים, כולנו חשבנו שאנחנו יודעים הכי טוב מכולם, וכשהתבגרנו, לרובנו זה עבר. חוצמזה, בתור בני נוער, יש עוד סכנות בסמים שלא קיימות למבוגרים, שזה עיכובים בהתפתחות, בעיות בהתפתחות המינית, ושלל צרות שאנחנו לא יודעים עליהם בכלל. האמת היא שהתכוונתי להביא לינקים למחקרים על השפעות השימוש בסמים בגיל ההתבגרות, אבל לא מצאתי כאלה... אז אם למישהו יש לינקים כאלה, אני אשמח אם תשרשרו אותם לכאן.

chatul taalul

New member
סליחה על הבגרות

אבל ההודעה שלך רק גרמה לי לרצות לומר "בלה בלה בלה בלה" עוד קורבן מסכן של הרשות ל.. כמה עצוב, אבל אני משערת שבפורום עם שם כזה תמיד תמצאו את הבנאלים ותגובותיהם המגוכחות.

tiger

New member
לכל חומר בעולם יש פלוס ומינוס...

כל הסמים מסוכנים יותר או פחות בכל אופן אין מה לזלזל. עדיף ליהיות זהיר כשמשחקים באש... וזה מה שאני מנסה תמיד לומר.שיש תרבות סמים.יש עשה ואל תעשה.יש סכנות רבות ושומר נפשו ילמד אותן...לבוא ולומר שסמים זה חרא ודי או מיצד שני לומר שאין כל סכנה אלו שני צדדים של אותה מטבע.מטבע של בורות. בורות ותמינת הראש בחול לא מביאה לשום מקום טוב.למידת הסכנות וקבלת החלטות שמבוססות על ידע ולא על דעות קדומות או בורות זה ההבדל בין מי שמעשן סיגריות בלי להיתיחס למה שכתוב על הקופסא לבין זה שמבין מה כתוב שם ומודע לנזקים אבל עדיין מוכן לקחת את הסיכונים על עצמו כחלק מההחלטות הלגיטימיות שאדם בוגר יכול לקחת על חיו.להגיד שסמים זה לא דבר מסוכן ולו הקלים שבהם זה כמו לומר שמכונית זה לא דבר מסוכן...נכון בידיים הנכונות עם הידע והיכולת מכונית יכולה לא ליהיות דבר מסוכן ואפילו יעיל ואילו בידיים של מישהוא אחר מכונית יכולה להפוך לכלי נשק קטלני. יש נזקים ויש סכנות כמו שיש דברים אחרים.אין שחור ואין לבן ומי שרוצה לישמור על עצמו צריך לילמוד את כל הסכנות והנזקים כמו גם את הדברים האחרים.כדי להנות מינהיגה חלקה צריך לדעת לינהוג טוב ואין נהג יותר מסוכן מנהג חדש ופרוע שלא מודע לכל הסכנות... להישתמש בסמים ולא להיפגע זה בערך כמו לינהוג מהר ולא לעשות תאונות... מי שחושב שזה פשוט...שיזהר מהסיבוב הבא. תחשבו איך כתבו ספר על זן ואמנות אחזקת האופנוע...אין שום סיבה שלמוח שלנו ניחס פחות חשיבות מכלי רכב דו גלגלי עם כל הכבוד להארלי דיוודסון(או איזה אופנוע אחר שלא יהיה). t

למעלה