תעזרו בבקשה בבקשה!

סתיו מ

New member
תעזרו בבקשה בבקשה!

סבתי סובלת בשנה וחצי האחרונות מתופעה הנקראת: תסמונת הפה הבוער. היא סובלת על בסיס יום יומי כאשר יש ימים בהם היא סובלת יותר וימים בהם היא סובלת פחות. העניין מחמיר. התופעה למעשה היא שריפה חזקה מאד, תחושה של כוויות לאורך הגרון, מתחת לגרון, בכל חלל הפה, בלשון במיוחד ובשפתיים. השריפה הקשה בגרון מקשה לנשום. נעשו טסטים ואין לה אלרגיה, אין רגישות למאכלים , עברה את כל בדיקות הדם והאולטרסאונד האפשריות, וכל בדיקות הגסטרו והחומציות ולא נמצאה שום בעיה שעלולה להוביל לתחושה הזו של השריפה. סבתי נטלה ויטמין אבץ במשך 3 וחצי חודשים שלא עזר כלל. והזמן היחיד בו היא לא סובלת הוא כאשר היא אוכלת או ישנה. והדבר היחיד שמעט עוזר הוא שתיית מים קרים וגם זאת הקלה זמנית לזמן השתייה בלבד. הבעיה נמשכת כשנה וחצי. הרופאים טוענים שזו תחושה סובייקטיבית, שבלתי נתנת להוכחה ע"י כל הבדיקות הפזיות. יש דרך כלשהי לטפל??? יש מושג מהיכן מגיעה התופעה??? יש לציין שסבתי נלקחה למומחים- ושום פתרון לא עלה, שום בדיקה לא העלתה בעיה.

שריק 7

New member
נדמה לי שתלונות דומות לאלה

שמעתי לפני משנים מקשיש במשפחתי. לבסוף נתגלה שסבל ממחסור חמור בויטאמין B12 - קיבל אותו בזריקות וזה עבר. בכלל כדאי שאישה מבוגרת תעבור בדיקת דם ל-בי 12 . בגיל מסויים מאוד מורגש החסר שלו. אך- זוהי תשובה חובבנית, וקחי אותה כך. אין לי שום יומרה ליעוץ רפואי...
שרי

תחושת בערה בפה

אני לא בטוחה שזה הפורום המתאים לענות על שאלתך - אני מעלה כמה אפשרויות כגון חוסר B12 ( רצוי לבדוק ובכל מקרה להוסיף למשך זמן מה ) - אולי מדובר ביובש ? ( סוכריות לימון יועילו ) האם סבתך נוטלת תרופות ? (כדאי לבדוק האם אחת התרופות גורמת לתופעת לוואי כזאת )

למעלה