תעזרו דחוף!!! כנסו מהר....

תעזרו דחוף!!! כנסו מהר....

אני מטר ארבעים ושמונה לפני שנתיים שקלתי 53 קילו ומאז התחלתי בדיאטה קיצונית וכל מה שהיציעו לי לאכול אכלתי חצי ספרתי כל הזמן קלוריות ודברים משמינים בכלל לא אכלתי אחרי שנתיים אני שוקלת 38 קילו ולפני חצי שנה גיליתי שכל פעם שנוגעים בי נשאר לי סימן כחול באיזור החזה שלי הצטמק ויש סיכוי שהוא לא יגדל ושאני לא יגבה מאז אני עוברת בדיקות ואמרו לי שאני צריכה להתאשפז אתם יודעים איזה מחלה זאת יכולה להיות? תעזרו דחוף זה לא לי זה לחברה ודואגת לה מאוד...

תעזרו..

זה באמת חשוב היא חברה טובה שלי.. כתבתי תהודעה בשמה היא מסרבת להודות שיש לה בעיה ואמרה לי לשאול בשביל לראות שהיא בעצם בריאה ואני טועה.. אני יודעת שיש לה בעיה אני רק לא יודעת מה... תגידו לי בבקשה מה זה ואיך אני יוכל לשכנע אותה שהיא חולה?? מה אני יכולה לעשות בשביל לעזור לה??

שיריוס

New member
איזו מחלה זו יכולה להיות....<?>

ממממ.. באמת שאלה טובה.. רגע, תני לי להזכר איך קוראים לזה... עזבי לא חשוב שכחתי..

Pure SilenCe

New member
מממ...

אם נכנסת לפורום הפרעות אכילה, מן הסתם כבר לבד הבנת מה שקורה לך (או לחברה שלך, לא הבנתי למי מכן יש את הבעיה..)

דבר ראשון...

זאת חברה שלי דבר שני אמרו לי שיש כמה סוגים להפרעות אכילה ורציתי לדעת איזה מהן דבר שלישי שאלתי עוד שאלות כמו איך אני ישכנע אותה להודות שיש לה בעיה (כי היא מכחישה) ואיך אני יכולה לעזור לה??

Pure SilenCe

New member
בתור התחלה..

לעודד אותה ללכת לרופא. הוא כב ריידע לאבחן אם ישנה בעיה ואם אכן ישנה, אולי היא תודה בכך. אם לא, גם לזה יינתן לה סיוע. אבל צריך להתחיל ממקום מקצועי. רופא משפחה זו התחלה טובה. דיאטנית של קופ"ח זה מצויין ותמיש אפשר לשתף את היועצת בבי"ס. (אוטוטו גם הלימודים מתחילים). בהצלחה

הפנו אותה לאישפוז....

אבל היא רוצה לברוח היא לא מוכנה להתאשפז... ויש עוד בעיה אמא שלי כל הזמן הכניסה לה לראש שהיא שמנה ואני פוחדת שאם היא תברח אותנסה אמא שלה לא תכריח אותה ללכת לאישפוז

Pure SilenCe

New member
אם הפנו אותה לאישפוז...

סימן שכבר איבחנו את המחלה שלה. אז מה השאלה? ולא הבנתי כלום.. ואם היא בתת משקל יכפו עליה אישפוז. היא קטינה, לא?

היא קטינה אבל

אמא שלה לא תכריח אותה להתאשפז בגלל שהיא זאת שהכניסה לה לראש שהיא שמנה אני והחברות שלה צריכים לשכנע אותה ואנחנו פוחדות שהיא תעשה לעצמה משהו כי היא כבר איימה שהיא תברח

אל דופא

New member
רגע,

היא חולה והפנו אותה לאישפוז, אימא שלה יודעת שהיא חולה, אבל היא לא מוכנה שהיא תתאשפז וקוראת לה "שמנה"?

Pure SilenCe

New member
גם אני מרימה גבה פה..

הסיפור הזה נהיה תמוה יותר ויותר מהודעה להודעה.. והפרטים פה משתנים כל שניה.. עדיין לא הבנתי למה את צריכה איבחון שלה, אם היא נשלחה לאישפוז, מן הסתם כבר איבחנו אותה...

בולמוסי

New member
ילדונת צעירה בת 14

מבינה את בילבולך ומצוקתך והשענותך על חברה דימיונית . זה בסדר עברנו גם את זה. רגשי האשם של אמא שלך על כך שהיא החדירה לראשך שאת שמנה הם אחד. והמציאות והצורך בטיפול הם שניים. אז קדימה להזיז הכל הצידה ולרוץ לטיפול עדיף בעיקר טיפול בשיחות ולא בתרופות . כי גם אם יעילותן בטווח המידי טובה בטווח ברחב הן עשויות להזיק.. בהצלחה..

מה?!

בחיים לא שמעתי כאלה שטויות!!!! זאת חברה שלי נשבעת!! אני לא אנורקסית אני דווקא אוכלת הרבה ובלי חשבון... מה אתם רוצים ממני?! היא האנורקסית לא אני.. אני רק מנסה לעזור לה...

Moran Rojas

New member
אמממ....

היא לא מדמיינת ונשענת על חברה דימיונית.... אם היא פנתה אליכם זה אומר שהיא צריכה עזרה וייעוץ.... הילדה שלא אוכלת כלום היא גם חברה שלי וכן היא אמיתית וקיימת ומצבה הולך ומתדרדר ואתם לא עוזרים.....

בולמוסי

New member
העזרה חייבת להיות מקצועית

יש כאן קישור לכל המרכזים שמטפלים בהפרעות אכילה . כאן זה פורום תמיכה .לא פורום מקצועי. ובהחלט לא חשוב מי האדם החבר או האירוע אלא הצורך בסיוע. יש כאלו שלכתוב כאן יספיק להם בשלב זה. ויש שצריכים סיוע ברמות אחרות של אישפוז או לחלופין תוכנית גמילה מהסינדרום.. ניתן ללחוץ על קישורים למעלה או על הלינק המצורף בהצלחה. http://www.tapuz.co.il/forums/main/links.asp?id=198

למעלה