תעזרו לבחור קורס

iritbi

New member
תעזרו לבחור קורס

מאגרי מידע במדעי החיים והרפואה של ד"ר פרבר, או מידע וחשיבה עסקית של הסגל? ואם מישהו עבר את הקורסים, קצת מידע על הקורסים. תודה

oded777

New member
עשיתי את שניהם

שניהם טובים ומועילים למציאת עבודה. הקורס של פרבר חיוני במיוחד לאלה שאינם בעלי רקע במדעי החיים השואפים לעבוד בחברות העוסקות בתחום (לדוגמא: יחידת המידע של "טבע" ועוד). הקורס אינו קל ונדרשת השקעה די רבה. המבחן הוגן ומכיל חמש שאלות פתוחות (מהן אחת הכוללת מספר מוסגים) מהן יש לענות על ארבע. הציונים בד"כ טובים במידה ולמדת. סלנט - כל הקורסים של עמי מומלצים בחום ובמיוחד קורס זה. הקורס מתמקד בהקניית כלים פרקטיים לאיתור מיון והעברת מידע כלכלי ועסקי. לדעתי זהו הקורס הפרקטי ביותר במחלקה. בסיום הקורס יש להגיש עבודה די פשוטה. רמת הציונים גבוהה ביותר (קשה מאד לקבל ציון הנמוך מ- 90). לסיכום: שניהם טובים ומומלצים. בחרי לפי תחום העניין והתעסוקה הנוכחית / עתידית ולפי מערכת השעות. עודד

noam_ma

New member
התבלבלת- זה הסגל, לא סלנט. ולשאלה-

ברור שפרבר עדיפה. בכל מצב לא הייתי ממליץ על הסגל.

oded777

New member
צודקים. פרבר עדיפה על סלנט

וזה רק מוכיח מה קורה שלא ישנים מספיק ועובדים יותר מדי שעות... מכל מצב אני מסכים אתכם. אני ממש לא ממליץ לקחת קורסים של הסגל. פרבר עדיפה בהרבה. עודד

oded777

New member
אוף ../images/Emo13.gif

העיקר גמר חתימה טובה לכולן/ם ! עודד

iritbi

New member
מבקשת עוד יעוץ

איזה סמינריון עדיף, מידע חברתי של ברוכסון או העמצמת הפרט בקהילה של נירה שלום? האם נירה שלום מנחה לתיזות? ואיך הקורס ארגון מידע מתקדם של רחל קידר. האם הוא עדיף עלפני הקורס של פרבר מאגרי מידע במדעי החיים והרפואה? תודה

shahare3

New member
מבחינת סמינריון ברוכסון תמיד עדיפה

מבחינת קדר או פרבר, לפי מה שאני קורא פה עדפה פרבר כמשהו לקחת איתנו לחיים לעומת הקורס של קדר שזה רק אם את מתכננת לקטלג.

koliora

New member
מאגרי מידע במדעי החיים והרפואה

קורס מאגרי מידע במדעי החיים והרפואה היה מאד מענין ותרם לי הרבה. ד"ר פרבר בקיאה מאד בתחום, כיוון שהיא באה מהשטח ולא רק מהאקדמיה. אני ממליצה בחום. לגבי הקורס של הסגל אין לי שמץ של מושג

igreenwald

New member
אם אתה מתעניין בניהול ידע קח הסגל

חשיבה עיסקית- מדובר על קורס חדש שעניינו הגברת האסרטיביות והשיווק העצמי של מידענים\מנהלי מידע וידע העלאת דימוי מקצועי וכו. במה שנוגע להטמעת אורינטציה וחווית שיעור הוא ענק, אבל שיטות הערכה הבילתי שגרתיות שלו גורמות לכך שגם ציון 80 יחשב הישג סביר שם (נמוך מהמקובל בכמה מרצים אחרים במחלקה) (למדתי אצלו כבר שני קורסים) לגבי פרבר היו כאלה שחוו את הקורס ההסטוריה של אחזור מקוון כטראומטי משהו, בעקבות כך לא למדתי אצלה אף קורס אצל סלנט והסגל ניתן לקבל טעם של עולם העבודה האמיתי יתכן שאצל עוד כמה אך פחות הכרתי אותם

ores1

New member
סלנט ועידן עדיפים על הסגל

אצל סלנט הקורס והתכנים מעניינים ואילו אצל עידן אתה נדרש לעבודה שבהחלט תורמת רבות הן מבחינה אינטלקטואלית בכלל והן בהיבט של ניהול ידע. אני פחות ממליץ על הסגל (אני חושב שהוא מתאים יותר להרצות בקורס פילוסופיה ועדיין פחות מתאים להעביר קורסים מקצועיים בניהול ידע) בהצלחה

igreenwald

New member
נהנתי מהציון פחות מהתועלת אצל עידן

עידן כעתידן בעיקר מביא את תמצית הכתבות במספר כיתבי עת אלקטרוניים שהוא קרא בשנים האחרונות מעבר לתפיסות הכלליות שלו על התפתחות ההסטוריה, מעבר לכך הקשר של עידן עם המתרחש במציאות בניהול ידע כנראה די קלוש ביחוד כי כלל לא ברור האם האלמנט המדובר קים מספר שנים, נמצא בפיתוח או רק כתקוה עתידית חוץ מיזה שיש שמסוגלים להשתגע מהיהירות\ זחיחות שלו. לגבי הסגל לא לחינם הדגשתי את הטמעת האורינטציה סלנט יכול ללמד אותך את תהליך ההתפתחות של ניהול ידע אך אין במידע הזה כדי להפוך אותך למנהל ידע אצל הסגל כמפתח מערכות ידע בוגר סוציולוגיה והדרכה בצה"ל ועוד כמה דברים מענינים אך בעיקר הראשון נותן יותר טעם של ההתרחשות תפיסה עצמה של ניהול ידע. ולסיום אצל עידן קיבלתי 100 בעבודה שלו ואצל הסגל קיבלתי 80 ו82 ובכל זאת אני יותר מעונין לשמוע עוד קורס מהסגל מאשר לשמוע את עידן פעם נוספת

למעלה