תעזרו לי, אני בחורה!

תעזרו לי, אני בחורה!

שלום לכולם, מזה זמן רב אני מנסה למצוא את התשובה ולא מצליחה. מי המציא את האור? והאם הנורה הומצאה עם האור או אחריו??? יש לי על זה עבודה בלשון ואני לא יודעת כלום בנושא וגם באינטרנט אין הרבה חומר. אם יש כאן מישהו מוסמך שאוכל לכתוב אותו במקורות לעבודה זה יהיה ממש מצויין!!! במיוחד אם יש מישהו עם תואר (ראשון, שני דוקטור וכו'). תודה רבה לכל מי שיעזור לי!!! שלכם, אני.

מאגר

New member
מי הימציא את האור ואת הנורה

ובכן האור הומצא בבריאת העולם ככתוב " הארץ הייתה תהו ובהו וחוש על פני תהום ורוח אלוהים מרחפת על פני המים .ויאמר אלוהים יהי אור ויהי אור" את הנורה המציא לא אחר מאשר טומס אדיסון אשר היצליח לאגור את הזרם החשמלי של הברקים. את יכולה לפנות למוזאון החשמל בחברת החשמל ועיין באנציקלופדיה הישנה של טבע ומדע לנוער אותה תמצאי בסיפריות העירוניות. וכן בסיפריה לנוער שוחר מדע בטכניון בהצלחה

תודה רבה אבל

לא הבנתי, הנורה והאור הומצאו ביחד? כאילו באותו זמן? כשהאור הומצא הוא ישר נראה בנורות או שלא?? תודה רבה בכל מקרה, אני פשוט מגישה את העבודה שבוע הבא!

בלונדינית וחשמל לא הולכים היחד

בלונדינית אולי כדאי שתעשי עבודה גמר על נושא אחר .כי את בכלל לא בכוון אולי תעשי עבודה על גוונים או חפיפה ואולי תכיני קפה ?

tberger

New member
תגלית והמצאה

יש בלבול רב בנושאים מדעיים שונים בין תגלית כלומר דבר שקיים בטבע ומישהו גילה או מצא אותו כמו למשל חשמל (כמו בברקים) או כמו האור שהינו למעשה חלק מספקטרום הגלים האלקטרומגנטיים אשר העין מבחינה בהם, קיימים גלים בתדרים נוספים אשר עין האדם אינה מבחינה בהם כמו אינפרא אדום (מתחת לאדום) או אולטרא סגול (מעל לסגול). הנורה הינה המצאה שהמציא ממציא בשם אדיסון. היה כבר ידוע שכאשר מעבירים זרם חשמלי דרך חוט מחומר מסויים ובעובי מסויים החוט מתלהט (מכאן נורת להט בניגוד לבוגים אחרים כמו נורת ניאון) ומפיץ חום ואור. הבעייה היתה שהחוט היה נשרף בתוך שניות בגלל החמצן שבאוויר (כמו כל אש). רבים ניסו להמציא את הנורה שתעבוד קצת יותר מכמה שניות ע"י שימוש בחומרים שונים אולם לא הצליחו. ההמצאה של אדיסון היתה להכניס את החוט לתוך צנצנת זכוכית ולשאוב את האוויר מתוכה ולכן גם לא היה חמצן והחוט לט נשרף. הנורה הראשונה בשיטה זו דלקה כ 24 שעות משום שלא היתה טכנולוגיה מספיק טובה לשאוב את כל האוויר מהצנצנת. לאט לאט השתכללו ונורה ממוצעת כיום יכולה לפעול כ 1000 שעות ויותר. עד כאן

doram44

New member
לא מדוייק.

הבעיות עם חוט הלהט משפיעות עד היום על קשת שלמה של נסיונות לפתרונות מאחר ועדיין אורך חיי נורה קצר פי כמה מטכניקות אחרות של יצירת הארה. הפתרון האחרון כולל יצירת חוט להט מטונגסטאן באגס זכוכית מועשרת בצורן ומלאה בגז האלוגן או קסנון. מתוך מחשבה שגזים מתכות אציליים לא יתקשרו כול כך מהר אחד עים השיני. בתהליך ההתלהטות הרבה מהאנרגיבה החשמלית מתורגם לחום עובדה שקובעת שהתהליך.א. בזבזני. ב.יוצר בלאי.ג. לא ידידותי לסביבה. הניסיון לפתור את אורך החיים הביא להתמודדות עם נורות במתח נמוך מה שמצריך שימוש בשנאים. ומסרבל את המעגלים. על כול פנים ההמצאה של תומס אלווה אדיסון כללה מקל עופרת והנורה דלקה משהו כמו שתי שניות.. בתהליך התחמצנו פרודות העופרת עם החמצן שהיה בסביבה וההתרכבות מקבילה לתהליך בערה.

למעלה