תעזרו לי בבקשהההה!!!

תעזרו לי בבקשהההה!!!

השתחררתי לא מזמן ואני מזה מבולבלת בקשר ללימודים אני לא מתכוונת להשלים בגרויות כי אין לי כוח לזה ויש לי ממוצע סביר 85 פסיכומטרי אני גם לא ממש בעד ללמוד אבל אין ברירה........ קיצר חשבתי על לימודים בתחום הסוציולוגיה/מדעי החברה באונ' בר אילן ואני לא יודעת מה כדאי...מה הכי מומלץ? מה טוב יותר מבחינת מקצוע לעתיד? איפה אני יכולה להרוויח יותר כסף? יש הבדל משמעותי בין שני המקצועות? זה קשה/קל ,מעניין? אוף תעזרו לייייייייייייי אני ממש אשמח:)

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
סוציולוגיה/מדעי החברה

תואר ראשון בסוציולוגיה או מדעי החברה הוא תואר די דומה מבחינת אפשרויות. את לא לומדת בו מקצוע אלא רק עושה תואר ראשון שיכול לפתוח לך כיווני התקדמות אחרים (להוראה או לתואר שני)

m i k i 7 3

New member
לא חייבים ללכת ללמוד

חבל חבל חבל ללכת ללמוד ללא חשק. בניית קריירה היא עניין חשוב ומורכב ויכול להשפיע עליך רבות במהלך החיים. למי שלא בא ללמוד אין חובה ללכת לאוניברסיטה אפשר גם ללמוד לימודים לא אקדמיים- מקצועיים או לוותר על הלימודים עד שתהיי מוכנה לכך. בכל מיקרה אני מציעה לך לפנות לייעוץ.

התכוונתי ל...

בהתחלה לא רציתי ללמוד אבל לאט לאט הבנתי שזה חשוב ושלימודי תואר יכולים לקדם אותי בעתיד. נרשמתי כבר לקורס פסיכומטרי (שזאת כבר נקודה טובה לכך שאני רוצה ללמוד), בינתיים אני מתלבטת בין מדעי החברה לבין סוציולוגיה,כמו שכתבתי בהודעה הקודמת, מכיוון שזה הכי מדבר אליי והכי מתאים לי מבחינת רמת הציונים שלי. השאלה שלי היא בעצם אם אני אלמד אחד משני המקצועות האלו אני אוכל להתקדם בעתיד עם תואר ראשון או שאני חייבת להמשיך ללימודי תואר שני בכדי להתקדם? חשוב לי לדעת שאני ארוויח טוב ושתהיה לי עבודה טובה אם אני אלמד תואר ראשון במדעי החברה/בסוציולוגיה תודה על העזרה:]]

אז..

זהו שהלכתי לייעוץ הם לא ממש עזרו לי מעניינת אותי עבודה עם קהל/ייעוץ

הי אלינור212

הי, אני מבינה שהלכת לייעוץ תעסוקתי ולא עזרו לך. את פונה אלינו בתקווה שאנו נייעץ לך. את שואלת שאלות מאד הקשורות בקשר לפרנסה, בקשר למקצוע לעתיד. נראה לי שבמקרה שלך חשוב שתמקדי עם עצמך- מה חשוב לך? מה את רוצה? מה מעניין אותך? איך היית רוצה לראות את עצמך בעוד 10 שנים? איך ייראה יום עבודה אידיאלי? את התשובות האלה רק את תוכלי לתת. שני דברים כתבת והם שאת רוצה לעבוד בייעוץ/ עבודה עם קהל ויש בזה פרנסה. יש המון סוגים של עבודה עם קהל, יש הרבה סוגים של ייעוץ- למשל ייעוץ פיננסי, יעוץ תעסוקתי, ייעוץ לתלמידים, יעוץ השקעות, יש כיוונים אפשריים אחרים כמו ממזכירה, שירות לקוחות בבנק. ההגדרה שלך שאת מעוניינת בייעוץ/ קהל זו התחלה אך יש כמובן צורך להרחיב ולמקד. בהצלחה!! אילת לבנון אימון אישי וייעוץ קריירה

למעלה