תעזרו לי בבקשה..

culuture

New member
תעזרו לי בבקשה..

טוב אלה דברים ממש קלים כי אני בכיתה ט´.... 1. הפונקציה f(x)ax^2+bx-1 מקיימת f(2)=1 f(-1)=-8 מצאו את הפונקציה 2. y=ax^2+3x+c הפרבולה עוברת בנקודות (-2,-3) (4,9) מצאו את משוואת הפרבולה 9.נתונה הפרבולה x^2+8x-7 נקודה איי ונקודה בי הן שתי נקודות על הפרבולה הסמיטריות זו לזו ביחס לציר הסימטריה שיעור ה-איקס של נקודה איי הוא 2 א. מצאו את שיעור ה-וואי של הנקודה איי מצאתי את זה כבר זה 5 עכשיו השאלה השנייה לא הבנתי מצאו את שיעורי הנקודה בי אני יודע שהוואי שלה 5 אבל שמציבים את זה ועושים משוואה ריבועית זה לא יוצא טוב..

zooti

New member
...

שתי השאלות הראשונות הן זהות בעצם - אתה פשוט מציב את המספרים, ומקבל שתי משוואות עם שני נעלמים (הנעלמים הם a ו b). בשאלה השלישית נראה לי שפשוט הצבת לא נכון, כי שכמציבים x=2 במשוואה x^2+8x-7 מקבלים 13.

zooti

New member
טוב, אם ככה

המשוואה יוצאת טוב מאוד. כנראה יש לך טעות חישוב בדרך. אם x^2+8x-7- = 5 (מצטערת על העימוד, אחרת לא יוצא נכון) => x^2+8x-12 - = 0 והפתרונות הן 2 ו 6. (הגיוני, מכיוון שציר הסימטריה הוא ב x=4 ע"פ הנוסחא למיקום ציר הסימטריה בפונקציה ריבועית x*= b/2a ).

ויקי16

New member
או קיי...אני אנסה...מקווה שאני לא

מטעה, ואשמח אם מישהו יתקן אותי במקרה שכן. 1. אם תציב את השני הנקודות הנתונות בפונקציה, תקבל 2 משוואות... תכפול את השניה בשתיים, ואז תחבר אותן... מתקבל a=-2 אחר כך, תציב את ה a באחת המשוואות ותקבל את ה b. 2. שוב, תציב את שתי הנקודות בפונקציה, יתקבלו 2 משוואות, הפעם כדאי לכפול במינוס אחד. תחבר אותן, תמצא את ה a ואחר תציב באחת המשוואת, תגלה את הc ותרשום בפונקציה. 9. שיעור הנקודה a הוא לא חמש...תציב שוב.. כנראה ששם הטעות. לא הבנתי מה זה "שתי נקודות על הפרבולה הסמיטריות זו לזו ביחס לציר הסימטריה"...במקרה והכוונה שיש להם אותו y, תשווה את הפונקציה ל y שתקבל בנקודה a. מקווה שעזרתי ולא הטעתי...

למעלה