תעזרו לי בויכוח עם יאיר...

תעזרו לי בויכוח עם יאיר...

שאלה היפוטית: נוחת היום חייזר בכדור הארץ, אדם שלא ראה אף פעם מרוץ אופניים. לא יודע מי זה ארמסטרונג, או אולריך, או המילטון או באסו, או הראס, או מאיו. לא מכיר אף רוכב ואף קבוצה. והחייזר הזה מבקש מכם, לקחת אותו למרוץ אופניים (גרנד טור). לאיזה גרנד טור תיקחו אותו? איזה גרנד טור הוא הכי מרתק מבחינת צפייה (בלי קשר לשמות המשתתפים בו) טור,ג'ירו או וואלטה? אני טוען שהוואלטה, כי יותר דינמית ואגרסיבית. יאיר חושב שהטור. מה אתם חושבים?

עכשיו יכנסו הרוכבים לצרפת וכדי לסבר

הויכוח אינו על דרגת הקושי של המסלול. אלא- איזה תמונה מלהיבה יותר. המטרה בהבאת החייזר ההוא למרוץ היא שהוא יהיה שרוט אופניים. יחווה את מרוץ האופניים בצורה המלהיבה והמרתקת ביותר. שיחזור הביתה לנוגה או מאדים ויגיד לחבר'ה: "ייאללה, מארגנים את הטור של מאדים, בואו ונתקשר לצדק כדי לעשות שם פרולוג ואת קטעי העליות נעשה במכתשים של הירח"

אמיר פז

New member
לדעתי בלתי אפשרי לנטרל את הרקע

רגע, רגע, אני לא מנסה להתחמק. הרי מדובר כאן בספורט. לדעתי אין כמעט משמעות לספורט (כצופה ואוהד כמובן, לא כעיסוק) בלי הצד הרגשי, הקשור בטבורו ליחס שלנו לאנשים המתחרים, לרקע שלהם, להיסטוריה הקרובה והרחוקה, לענייני לאום ועוד ועוד. נניח עליה לאיזו פסגה HC באלפים בטור, לעומת עליה דומה בפירנאים בוואלטה. נניח שמבחינת נתונים בעליה באלפים היו שלושה מקדימה שברחו באמצע העליה ואחד מהם האיץ ללא מענה קילומטר לסיום וסיים 25 שניות לפניהם. בפירנאים ברחו חמישה 2 ק"מ מהסיום והיה ספרינט בין שניים מהם בסיום. מה יותר מלהיב? לדעתי זה חסר משמעות ככה. האם ההאצה והנצחון של ארמסטרונג אחרי "המבט" לאולריך באלפ דואז היו מלהיבים כשלעצמם? אולי, ואולי לא יותר מתצוגות טיפוס רבות אחרות, חסרות הרקע האישי והכללי.

"המבט" הוא תצוגת הרים קלאסית...

אבל גם ההופעה של הראס באנגילרו (וואלטה 2002) היא בלתי נשכחת. בלי להכיר את השמות, מה יותר מרתק? במה יותר כיף לצפות?

eliavt

New member
מצטער בועז אני עם יאיר

למרות כל הכבוד שיש לי לוואלטה (יסלחו לי הראס ונוזאל שסיפקו לי את אחד מהנג"ש-ים המדהימים ביותר שראיתי בקטע הלפני אחרון בוואלטה) עדיין "איש המאדים" שלנו יספוג את "שריטת" האופניים טוב יותר בטור דה פראנס. נכון שאמרת להתעלם מהרוכבים שמשתתפים אבל גם ידידנו "איש המאדים" ישם לב לטרוף של כל הצופים כאשר אחד התותחים מנסה לבצע התקפה במהלך אחת העליות - אז כמו שאמרתי אני עם יאיר. נ.ב אם אתה מוטרד מזה שאין מספיק צופים ספרדים בטור אני מזכיר לך את הקטעים בהרים הבסקים שם הקהל בטרוף מושלם (ואיפה תמצא צרפתים נחמדים שמחליטים לבצע שביתה באמצע הטור ולחסום את כל הפלטון
) אליאב

אמיר פז

New member
אם מכניסים אוירה למשוואה אז הטור

לוקח. אין מה לעשות, צרפתים שוביניסטים ומתוסכלים, אבל זה מה יש. חוץ מזה הסיקור הטלוויזיוני שלהם טוב יותר. שמתם לב אתמול איך בעליה קטגוריה 4 יש קהל המוני שמעודד ומשאיר רק שביל צר לקבוצת הבריחה, סטייל קילומטר אחרון בעליה HC?!

איפה כל הספרדים של הפורום?

אתם עושים לי פאדיחות. איציק תעזור לי!!!!!

natyh

New member
אין כל וויכוח

מירוץ אופניים הוא ספורט !!! וספורט צריך להיות ישר ונקי !!! ואותם החוקים לכולם !!!! הגירו בחרו לוותר השנה על קלמה ואלחנדרו וולוורדה ואכן היה זה מירוץ לא מעניין . ואפילו יאיר מיודעינו בחר לצפות באותו הזמן בארבעת הימים של דנקירק !!! ובכן אם הטור מוותר על קלמה בשחל האשמות שלא הוכחו , ובו בזמן משאיר את קופידיס למרות שרוכב שלה הודה בנטילת חומרים אסורים הרי כללי הניקיון לא חלים על הטור !!! ואילו נימוקי האווירה לא משכנעים אותי . נתי

cipo 1

New member
בועז סע פעם אחת אבל רק פעם אחת

לטור ותבין את כל ההבדל .... אין מה לעשות יאיר צודק יום טוב !!! עודד

KobeRider

New member
לא זה ולא זה

אני הייתי הולך על הג'ירו.... אחרי שלושה ימים, ו-2 פשיטות משטרה... החייזר חוזר עם זנב בין הרגליים (לחייזרים שלי יש זנבות) ולא רוכב לעולם על אופניים. אה - בעצם זאת לא המטרה...

Yarnin

New member
כאוהד טור מושבע....

הוואלטה - הכי טוב וואלטה!!! כבר כמה שנים הוואלטה מוכרע רק ביום או יומיים האחרונים. נכון ששנה שעברה סיפק לנו טור ריגושים שניזכור עוד שנים רבות, אבל עדיין הכל מהסיבה שהוא די שיעמם כמה שנים לפני... גם הג'רו מעניין מאוד אבל חסר לא ה.... שיש לוואלטה וכן את הפרסטיג' של הטור. ירנין

סוף סוף מישהו שמבין אותי...

ירנין אתה כל כך צודק, הוואלטה היא מהיום הראשון הרים. ועם ההרים מגיעות ההתקפות. מרוץ דינמי, אגרסיבי, עם יצרים (הקבוצות הספרדיות שנלחמות על כבוד לאומי). הטור הוא ללא ספק הכי איכותי, לטור יש רוכבים שמגיעים רק אליו (ארמסטרונג, אולריך וכד'). אבל חייזר שיגיע לכדור הארץ יחפש עניין ולא שמות גדולים שהוא לא מכיר. ואת העניין הזה הוא יקבל בוואלטה יותר מאשר בטור, ובטח שיותר מאשר הג'ירו.

זה מפספס את מה ששאלת בועז

השאלה שלך הייתה להבהיר על מרוץ אופניים כדי שהחייזר יהיה הלבלנק של מאדים (או נוגה אם זו אישה) אין שני לאווירה של הטור. אין מי שהיה בטור ובמרוצים אחרים ויטען אחרת. האווירה עושה את ההבדל. רמה תחרותית? הכי גבוהה בטור אתה שואל על רמה ספורטיבית? אי אפשר להתווכח עם מספרים. בזה הוואלטה לוקח. אבל האווירה. זה הטורדה בייבי.

למעלה