תעזרו לי להבין

Jack Bauer

New member
תעזרו לי להבין

מה ההבדל בין בוגר טכניון לבוגר אוניברסיטת חיפה שלומד מדעי המחשב- באוניברסיטה התואר הוא 3 שנים והם טוענים שהוא BS.C . בטכניון יש תואר של 3 שנים וגם של 4? הבנתי שמה3 יוצאים עם B.A ועם ה 4 אתה יוצא עם BS.C וגם מהנדס? בשני המקומות כתוב שאתה יוצא עם "תואר בוגר במדעי המחשב" ,אז חוץ מההבדל ביוקרה של שתי המוסדות והמוניטין מה ההבדל בתכלס בחומר הנלמד?

iiddoo

New member
לגבי הטכניון

גם התואר התלת שנתי וגם התואר הארבע שנתי מעניקים BSC. לפי מיטב ידיעתי, בסופו של הארבע שנתי אתה לא תצא מהנדס בהגדרה {כלומר לא תירשם בפנקס המהנדסים} אבל זה לא באמת קריטי וחשוב לתחום. הארבע שנתי נותן לך את האפשרות לקחת יותר קורסי בחירה והוא טוב למי שלא מעוניין להמשיך לתואר שני, אבל כן מעוניין להעמיק את הידע שלו. לגבי אונ' חיפה - אני לא לומד שם ולכן לא מכיר את הרמה לעומק, אבל לדעתי ישנן שתי בעיות עם החוג למדמ"ח שם: א. מגוון מצומצם של קורסי בחירה במדמ"ח ביחס לטכניון ומגוון מצומצם של קורסי בחירה מפקולטות אחרות ביחס לטכניון {נובע בין השאר מכך שאין שם פקולטות מדעיות/הנדסיות כמו בטכניון}. ב. השיוך הפקולטי של החוג הוא תחת מדעי החברה. זה אומנם לא משפיע באופן ישיר על רמת החוג, אבל בעיני זה מצביע על חשיבות החוג בעיני האונ'.

vinney

Well-known member
"מהנדס" זה מקצוע, לא תואר אקדמי

לגבי BA נגד BSC הרי שמדובר בשמות שונים לאותו הדבר, תואר ראשון במדעי המחשב. בטכניון יש מסלול לימודים של 4 שנים ושל 3 שנים (לבחירתך), כשתכל'ס למעסיק זה פחות משנה, אבל אתה תדע יותר אם תלמד יותר, אז תחליט לעצמך. בקבלה לתואר שני, השנה הנוספת הזאת שלך תקצר את הזמן הלימודים לתואר (בחלק מהאוניברסיטאות מי שסיים תואר 4-שנתי נדרש לעשות פחות קורסים בתואר שני). בתכל'ס - אין הבדל.

למעלה