תעזרו לי למצוא מילים

• פותח הנושא abbh
  • פורסם בתאריך

abbh

New member
תעזרו לי למצוא מילים

אני גרוש, יש חלוקה במשמורת על ילדה בת 7 ומשלם מזונות וויתרתי על בית למען הילדה. אני גם משקיע בילדה בטיולים, אטרקציות ועדיין יש בעיה. כשאני נמצא ביחד עם הילדה אני שואל אותה על בית ספר ועל הרבה דברים כדי להקשיב לה, אבל נגמרות לי השאלות כי דיברנו על הכל והיא סיפרה לי הכל והיא מרגישה שהיא חוזרת על אותם דברים ואני מקשיב, ואז לפתע אומרת לי "פתאום נגמרו לנו המילים על מה לדבר. על מה נדבר ? תעזור לי אבא !". היא מרגישה שאני לא מצליח למצוא נושאים לדבר עליהם כמה שאני מנסה ליצור על ידי שאלות. רציתי לדעת איך מוצאים לה נושאים לדבר עליהם איתי, אני בסך הכל יודע להקשיב והיא יודעת היטב שאני מנסה להתייחס אליה הכי טוב מכל אדם כי אני מנסה להקשיב ומביע עניין רב. אבל נגמרות לה המילים איתי בשלב כלשהו, לאחר שהיא מראה לי מה היא מביאה בתיק, איך היה בבית ספר, שירים ששרה בסוף שנה, נגמרות המילים אחרי 5 דקות של שיחה ביננו שבה שאלתי שאלות שגרמו לה לדבר והקשבתי והתפעלתי ממה שהיא מספרת. אחרי 5 דקות נגמרות לה המילים והיא אומרת "נגמרו לנו הנושאים על מה לדבר, על מה נדבר?" רציתי לקבל עצות לעזור לי לעזור לה למצוא מילים על מה לדבר כשאנחנו ביחד. אודה על רעיונות לנושאים ועל עצות איך בפעמים הבאות להיות עם הילדה ולעזור לשנינו נושאי שיחה ומילים ואיך למנוע מצב שלא נשאר על מה לדבר. ואיך להגיד את הדברים (לא רק נושאי שיחה אלא גם מילים כלומר איך לדבר איתה). והאם יש סדנה או קבוצת תמיכה לאבות עם אותה בעיה כמו הבעיה שלי ומנסים לעזור ? אשמח לדעת איפה לחפש.

לספר במקום לשאול

שלום לאבא המשקיען, לפעמים בשיחות שלנו עם ילדים אנו נוטים לשאול אותם הרבה שאלות ואז השיחה נגמרת מהר. אחת הדרכים לפתח ולעודד שיחה היא לספר להם, לשתף אותם בחויות מהיום שלנו, בעבודה, בדרך לעבודה, משהו מצחיק שקרה לנו, משהו מעצבן שקרה לנו, תכניות לעתיד (המשך היום/ השבוע). מתוך זה שתשתף אותה במה שקורה/קרה לך תתפתח שיחה והיא גם לא תחוש הנשאלת כל הזמן. מקוה שעזרתי. בהצלחה.

לפעמים שתיקה ביחד פירושה קרבה גדולה../images/Emo13.gif

שלום לך, התרגשתי לקרא את מה שכתבת ולגלות אבא משקיען, שחושב על ההורות שלו ושחשוב לו להגיע לבת שלו.זה (לצערנו) לא מובן מאליו ואני רוצה לחזק אותך מאד. לפעמים נגמרות המילים. זה קורה לנו גם עם אנשים אחרים, לא רק עם הילדים שלנו. ראשית, אפשר לשתוק ביחד. יש שתיקות נעימות שמגיעות מהמקום של קרבה אמיתית. הן לא מביכות ולא מוזרות. הן פשוט חלק מהחיים ויש בהן משהו משוחרר ומשחרר. אז זה בסדר אם כשנגמרות המילים תציע לה לשתוק כמה דקות ביחד. אפשר להתחבק תוך כדי, אפשר להחזיק ידיים ואפשר לא. אתם יכולים לספר אח"כ אחד לשני מה הרגשתם בזמן השתיקה. אפשר לדבר זה עם זה גם בלי מילים. דרך ציור, דרך תנועה, דרך יצירה. אפשר להשתמש בקלפים ודרכם להגיע לשיח. ישנם קלפים טיפוליים נהדרים ואשמח להמליץ לך במסר אישי. אפשר לדבר על נושאים שונים דרך ספר. מקריאים ספר ואז מדברים על מה שקראנו, על מה שעבר על הגיבור, האם זה משהו שעובר גם עליה, האם קרה לה ככה בעבר? מה היא עשתה כשזה קרה לה ועוד. אפשר לשחק ביחד ודרך המשחק מגיעה תקשורת. אפשר להכניס הומור ולהגיד לה "בואי נדבר על כלום" ובמשך כמה דקות כל אחד מדבר על כלום כמו שהוא מבין אותו.זה יכול להיות ג'יבריש,זה יכול להיות משפטים בעברית שלא מתחברים, זה יכול להיות פנטומימה. אגב, אפשר לשחק בפנטומימה ולהבין דרכה שאפשר לדבר בלי מילים. יתכן שהיא קצת לחוצה מהצורך לדבר כי אתה שואל שאלות מתוך עניין והיא מאד רוצה להשביע את רצונך. יתכן שדרך כל הטכניקות האלו ירד הלחץ מ"לדבר" ותתקשרו גם בדרכים אחרות. איך נראה לך עד כה? קרן

תחביב משותף

אפשר לחפש תחביב או נושא ללימוד משותף, אפשר לאסוף משהו יחד. עניין משותף יוצר קרבה, שותפות וגם המון נושאים לשיחה. דוגמאות - רכיבה על אופניים, טניס שולחן או כל ספורט אחר, בישול ואפייה, לגדל ירקות ופרחים באדניות או כל דבר אחר שמעניין את שניכם. תן לה לבחור או להציע את הנושא.

../images/Emo179.gifשיחה עם הילדים

נעים לפגוש הורה שיוצר קשר עמוק עם הילדים שלו. אני בדרך כלל שואלת את בן ה 8 שלי שאלות לאו דווקא על הלימודים, אלא מה שיחקת
היום בהפסקה? עם מי? היית בתורנות בכיתה? איך היה? דרך זה ודרך נושא כללי ולא משהו ספציפי, אני מקבלת מידע על ביה:"ס, על החברים, עליו
. מצאנו שדווקא שעת ההשכבה במיטה
היא השעה שככה כל היום "עולה" לנו ואנחנו מספרים אחד לשני חוויות ואז פתאם מגיעים לרבדי שיחה אחרים. בארוחת ערב
, כשיושבים כולנו יחד- לפעמים באמת עושים מעין סבב, אבל דינמי- בו כ"א מספר על משהו טוב שהיה לו היום, או בנוסף גם על משהו פחות טוב שקרה היום בעבודה / בי:"ס/ חוג וכיו"ב מעבר לזה, פשוט משחקים משחקי קופסא או משהו אחר ואז תוך כדי מתחילים דרך נושא עקיף להגיע לדברים שקרו לנו במהלך היום השיתוף הוא הדדי ולא רק של הילדים עצמם. בהצלחה

מיכל, התיאור שלך מקסים../images/Emo8.gif

אני יכולה לתאר לעצמי אותך עם ילדייך, משוחחים, משחקים משחקי קופסא, מראה שמחמם את הלב. גילה

למעלה