תעזרו לי

chookt

New member
תעזרו לי

אני בימים הקרובים צריך לגבש דעה.. אני תוכניתן ממרמ שרוצה להרחיב אופקים באוני ת"א האם: הנדסת מחשבים (הנדסת חשמל אלק' ומדמ"ח) מדמח+ניהול מדמח מורחב מה אתם ממליצים?

vinney

Well-known member
כולם טובים

השאלה למה. למה אתה רוצה ללמוד? לאן אתה רוצה להגיע?

chookt

New member
אמממ

לעתיד טוב יותר.. מה זאת אומרת למה אני מניח שתוך כמה שנים אמאס בתכנות, ואז ארצה לעשות משהו עם יותר יוקרה... כמו להיות מנהל... או ראש פרויקט / ראש מחלקה אני כרגע הולך על מדמח+ניהול כאופציה המועדפת כי הבנתי שהנדסת מחשבים זה קריעת תחת שלא בהכרח תעזור לי בתחום, ובעיקר תרחיק אותי מהתוכנה לכיוון מהנדס שעובר באלקטרוניקה... מה אתה חושב על זה?

vinney

Well-known member
אם כך אז מדמ"ח+ניהול עדיף לך

(להיות מנהל זה יותר יוקרה?
)

chookt

New member
נראה לי

שכשנמאס לך לתכנת, אתה רוצה להתחיל להגיד לאנשים מה לעשות =] עדיף מאשר להתקע בצד אחד של המשוואה כל הקריירה.... מה אתה לומד אגב, ואיפה

vinney

Well-known member
מדמ"ח באו"פ

לתואר שני. ואני לא ממש רואה שיא הפיתוח המקצועי בלהיות מנהל...

GuestOfHonor

New member
התוכניתן והאקדמיה

בתור מישהו שהיה בדיוק במצב שלך... האופציה הכי טובה שלך ללמוד כרגע היא דרך האוניברסיטה הפתוחה. אוניברסיטאות 'סגורות' הרבה פחות ידידותיות לאנשים שיכולים לעשות רק קורסי ערב ובכמות מועטה (יוצאת דופן - אוניברסיטת בר אילן, אבל אני עדיין ממליץ על הפתוחה). אתה יכול לעשות קורסים לתואר ראשון במדמח ולאחר מכן להעביר אותן לאוניברסיטה בה תרצה ללמוד אחרי השירות, או להישאר באו"פ (לסיים תואר ראשון במהלך השירות מעטים מצליחים, זה לוקח יותר מדי זמן שאין לך). לגבי הנושא של ניהול, מה שיש לתואר ראשון להציע לך בתחום לא יקדם אותך יותר מדי. אם זה הכיוון שלך, סיים תואר ראשון במה שלא תרצה, ותעשה תואר שני במנהל עסקים.

GuestOfHonor

New member
מזל טוב!

קוצצת? בקיצור, ההמלצה שלי נשארת בערך אותו דבר - אלא אם כן אתה רוצה להתעסק בחומרה, אז תואר ראשון במדעי המחשב (או מדעי המחשב וכלכלה, בשום מקרה לא מדעי המחשב ומנהל) ותואר שני MBA מנהל עסקים. עוד משהו קטן - צא מהנחה שאם אתה מתכנן לעבוד תוך כדי לימודים, משרה מלאה ולימודים בקצב רגיל לא הולכים ביחד.

chookt

New member
אממ תשובות

קודם כל ברור לי שאי אפשר משרה מלאה ולימודים בקצב רגיל אפשר או משרת סטודנט, או ללמוד 4 שנים (תואר של 3) למה לא מדעי המחשב ומנהל? אני לא מצאתי שום דבר מעניין בכלכלה שאין במנהל (כלומר מנהל מכיל קורסים בכלכלה)

vinney

Well-known member
אתה תצטרך לעשות MBA ממילא

אם תעשה קורסים בניהול במסגרת התואר הראשון, פשוט הMBA ילך יותר פשוט.

chookt

New member
בסדר זה ברור

אבל תואר שני זה לא משהו שעושים שנה שנתיים אחרי התואר הראשון (לפחות ככה אני מכיר מאנשים שיצא לי לדבר איתם) והרוב המליצו לי שהם היו שמחים מאד לעשות דו חוגי, במקום מחשבים מורחב שלא באמת תרם להם

vinney

Well-known member
למה לא?

אני מכיר אנשים שעשו MBA עוד במהלך הלימודים לתואר ראשון (בעברית יש אפשרות כזאת למצטיינים, אפרופו העברית). אין שום בעיה להמשיך לתואר שני ישר אחרי הראשון, במיוחד אם את הנסיון בעבודה כבר יש לך.

chookt

New member
אוקיי לא ידעתי זאת

בכל מקרה אני מתכנן ללמוד בת"א ואני לא תופס מעצמי מצטיין ;) אני פשוט רואה את אח שלי, ואת החברים שלו שסיימו את התואר שפשוט לאף אחד מהם לא היה את הכח הנפשי לעשות תואר שני :) אבל שכל אחד מהם שמה שאני לוקח ניהול הוא אמר "ואלה אם אני הייתי חושב על זה..."

GuestOfHonor

New member
פשוט מאוד

כי חבר טוב שעכשיו בשנה ב', עשה 'סקר שוק' מאוד מקיף לפני שהוא התחיל ללמוד (היתה לו שנה...), והוא קיבל את הרושם שתואר ראשון בניהול זה צחוק מהעבודה. בסופו של דבר הוא הלך על האפשרות של מדמ"ח וכלכלה.

chookt

New member
סבבה

אני דיברתי עם פרופסור למתמטיקה שאמנם לא באופן ישיר קשור לתחום המחשבים אבל הוא מתעסק בהייטק הרבה (הוא עשה את הדוקטור על תורת המשחקים ומתעסק הרבה בכלכלה) והוא אמר לי לא ללכת למדמח + כלכלה, כי אין מה לעשות עם זה בתחום המחשבים, אלא אם כן אתה הולך לבנק או משהו, אבל מהבנקים אני מתחמק, אחרי שאמרתי לא ל mainframe בצבא. בכל מקרה, לא הצלחת לשכנע אותי, אבל תודה בכל מקרה אני ארשם למחשבים + ניהול ונקווה לטוב. אגב, היית במודיעין נכון? יש לי הרגשה ששנינו מכירים...

GuestOfHonor

New member
עצה אחרונה לגבי זה

אתה יכול להירשם לכמה דברים (ואפילו לכמה אוניברסיטאות). ואח"ך למשל לוותר על העדיפות הראשונה שלך ולרדת לשניה. ככה אתה משאיר לעצמך מקסימום אפשרויות פתוחות בפניך.

chookt

New member
זה מה שאני עושה

נרשמתי גם לבר אילן להנדסת מחשבים / מדמ"ח מורחב וביום ראשון אני ארשם גם לת"א אחרי שאני סופית אחליט עם אני הולך על כלכלה או ניהול בתור האופציה של הדו חוגי

למעלה