תעזרו לי...

Zoharrr

New member
תעזרו לי...

יש לי ידיד שמכור לאלכוהול, ועוד שברו לו את הלב... והכל נראה רע, מה עושים? איך אני משיגה לו עזרה? יש בארץ AAA? אני רוצה לברר מה האופציות... יש משהו שאני יכולה לעשות?

shanhen

New member
הרבה שאלות וגם קצת תשובות

לזוהר, לא כתבת הרבה והדברים לא ממש ברורים. על סמך מה קבעת שהוא "מכור" לאלכוהול? מהו סיפור השתיה שלו? למה את מתכוונת ששברו לו את הלב, זה קשור לשתיה? "הכל נראה רע" זה כבר לא טוב כי אין דבר כזה. הנה, את מחפשת עזרה בשבילו, אז בכל זאת יש משהו טוב. עכשיו לכמה תשובות. עזרה בבעיות אלכוהול אפשר לקבל במרכזי הטיפול לנפגעי אלכוהול הפזורים בארץ. טלפון אחד למשרד הראשי ברמת גן (03-6733228) ויכוונו אותך למרכז הקרוב. יש מספר מסגרות אשפוזיות לצורך גמילה (לתקופה מוגבלת) אך מוטב להגיע ליהן דרך מרכז טיפולי. בודאי שיש בארץ קבוצות AA (מספיק שתי A לא צריך יותר...). הכנסי לאתר של AA ישראל ותמצאי את רשימת כל הקבוצות הפועלות היום (www.aa-israel.org). לשאלה האחרונה שלך. מה שאת יכולה לעשות כבר עשית. בדקת, שאלת והכשרת את השטח. עכשיו התור שלו לפעול. אל תתפתי לעשות בשבילו את העבודה, הוא זה שצריך להגמל ולא את. בברכה, נחום

Zoharrr

New member
הוא שותה המון

לא קם בבוקר ושותה כוסית,אבל כל ערב. והוא שותה המון,והוא לא זוכר מה קרה בערב...

shanhen

New member
זה מספיק כדי שיחשב כבעיה

ממליץ עדיין להתקשר ולדבר עם אנשי המקצוע באזור המגורים. האם הוא עצמו רוצה לצאת מהעניין או שרק את היא זו שרוצה? נחום

Zoharrr

New member
הוא רוצה

אבל אני לא יודעת... הוא מפחד,והוא לא רוצה מספיק, אבל הוא מודע לזה שהוא מכור והוא בבעיה.

shanhen

New member
עונה ברצינות

התשובה כמובן לא. כדי להיות מכור יש צורך במשתנים נוספים. למשל, להסלים את השתייה (כמות רבה יותר, רכוז גבוה יותר, תדירות גבוהה יותר), לאבד שליטה על הכמות ו/או על יתוי השתייה ועוד. בשאלה של זוהר התייחסה לשתייה מרובה מידי ערב, שהיא בהחלט יכולה להחשב בעייתית, גם או עדיין לא מכורה. בוקר טוב, נחום

Zoharrr

New member
עוד קצת עזרה

יש דרך שבה אני יכולה לגרום לו להתחיל לטפל בעצמו? יש משהו שאני יכולה להגיד?

shanhen

New member
כמה שאוכל

קצת קשה לתת עצות ואולי אף לא נכון, כשלא מכירים את כל הפרטים. ובכל זאת, יש כמה דברים שנכונים תמיד: 1. אין להסתיר את הבעייה ויש לדבר עליה בצורה ברורה. הנטיה של מכורים להסוות ולהסתיר את הבעייה, כאילו אם לא נזכיר אותה היא לא תהיה קיימת. זה לא נכון מבחינתנו, ולכן עלינו לדבר בה מפורשות. 2. לא לשתף פעולה בשום צורה כשמדובר במי ששותה. לא לקנות אלכוהול, לא להחזיק בבית (אם זה אפשרי) ואף לקבוע כללים ברורים בנושא. אם המכור רוצה לשתות - שידאג לעצמו ויעשה את זה במקום שלא רואים אותו. 3. לא לוותר על טיפול, ולא משנה באיזו מסגרת. מכורים נוטים ל"נפנף" את בני המשפחה והחברים בהבטחות שוא שילכו לטיפול או בהבטחות שיסתדרו לבד ושאינם זקוקים לטיפול. זה לא נכון בדרך כלל. בלי קשר לעצות אלו, כיוון שהנושא באמת חשוב לך, וזה טוב שיש מישהו קרוב לשתיין שאכפת לו, אל תהססי ותקבעי אפילו לעצמך פגישת ייעוץ. זה יהיה, בשלב הזה, מועיל יותר מאשר התכתבות באינטרנט. נחום

Zoharrr

New member
אני מרגישה קצת רע שאני עושה את זה

מאחורי הגב שלו... אני אנסה לקחת את זה מכאן. תודה :)

lilamagen

New member
מכור לאלכוהול

יש בארץ בהחלט מרכזי תמיכה יש גם פורמים של אלכוהוליסטים, חפשי הייד פארק פורמים של 12 הצעדים בהצלחה רבה

למעלה