תעיפו את חי אדר !!!

MAYA20

New member
תעיפו את חי אדר !!!

היי, ראיתי את הודעתך בפורום, וממנה אני למד כי את בשלב זה מהססת לכתוב. ברצוני לשאול באיזה שלב את? האם עדיין בלבטים? אם תרצי להעלות שאלות אשמח לשתף פעולה. כעיקרון, אני נמצא בשלב שלאחר יציאה בשאלה. כלומר, יצאתי בשאלה לתקופה ארוכה, אולם אט אט מצאתי עצמי חוזר אל הדת, אך באורח מאוד יחודי. לטעמי הרבה מהבעיות שיש בדת מקורן באי הכרה נכונה של המקורות השונים והמגונים. לדעתי קיימת אפשרות גם לחיות את העולם, אך מבלי לנתק את פתיל ההויה היהודית שלנו. מכל מקום אשמח לשמוע את תגובתך. מאחל לך יום טוב וכל טוב

MAYA20

New member
מה שרציתי להגיד קודם

אבל ממש קודם זה שרציתי לשאול האם כשיצאתם פגעתם במישהו אוקי די לרמזים יש לי אח קטן שאם אני אצא לפני שהוא יתגיס הוא ממש יסבול מזה כלומר אבא שלי יציק לו מאוד בעניני דת (יציק=יהפוך את חייו לסיוט) יש לכם עצה?

מיה, קצת פירוט בבקשה

האם אחיו אינו דתי? האם אביו יודע עליך? עליו? ומה הקשר בין היציאה שלך ל"גורלו" של אחיך? כשאני "יצאתי", היה לי עוד אח קטן, וזה שימוש בין היתר כתירוץ להורי לטעון שאני עלול "להשפיע עליו". אליושע

70

New member
אלישע

אני אענה לך במסר אישי סליחה מכולם אני לא רוצה להחשף... ואגב חימקה אתה צריך ססמה כדי לגלוש באוניברסיטה

plato

New member
את לא אחראית

במקרה ראיתי את ההודעה "הישנה" הזו... נראה לי שאת לא אחראית למעשי אביך. אם אבא שלך לא יודע לחנך ויורד לחיי ילדיו - זה לא אשמתך. את צריכה ללכת לאן שליבך מוביל. ואם אבא שלך יגיד לך שאם את יוצאת אז הוא מתחיל לפרוץ לבנקים? יאמר מי שיאמר: מה אתה משווה לפרוץ לבנקים ולהציק לילדים?! ואני אענה: צודק, להציק לילדים שלך זה הרבה יותר חמור. בקיצור, מיה: את לא שר המשטרה, או החינוך, (עד כמה שאני יודע) ולא נושאת בשום אחריות מיניסטריאלית למעשי רשע של אחרים, אפילו קרובי משפחתך. ההורים שלי מציקים לפעמים לאחי הקטן, ואני פשוט אומר להם (משתדל בנחת) שזה רק פועל פעולה הפוכה, ושזה לא מוסרי. נסי לדבר עם ההורים (עם אביך).

MAYA20

New member
אני לא מקשקשת

כך בדיוק מתנהגים מסיונרים אתה מוזמן לקחת חוברת שלהם ולהשוות

למעלה