תעלול במכירה פומבית של פירלס

bonanza11

New member
תעלול במכירה פומבית של פירלס

רמאות... זכיתי במכירה פומבית בוואלה-שופס ברמקולים של חברת פירלס (יבואן אל-קול) ופתאום אחרי שבועיים נגמר להם במלאי. מה אני עושה על מנת לקבל את המוצר?

ערן^25

New member
קבל לינק על המוצר ה"איכותי" שקנית.

מדובר במוצר זוועתי, שלא שווה את הכסף שמשולם עליו, קניה שלו היא טעות. בעיקרון, לא קונים רמקול ללא שמיעה מוקדמת, לא משנה כמה הוא עולה ומה הם הסיפורים שמספרים לך עליו. אני נורא ממליץ להתייעץ בפורום אודיו לפני קנית מוצרים דומים, רק כדי שלא תצטער אח"כ. בכל זאת מדובר בכסף.. בהצלחה ערן

odedg

New member
טוב או לא?

אני דווקא שמעתי שיש לפחות אחד מרוצה! זכותך לדוש מהחברה ולנסות לוודא שתקבל המובטח. אם תהיה בעיה, נעדכך עוד יותר לגבי זכויותיך!

zoharg1

New member
אני דיי מרוצה

שלום. גם אנ זכיתי ברמקולים מסוג זה במכירה בנטאקשן ואני דיי מרוצה מהם...גם באיכות וגם במחיר...

ערן^25

New member
דעתי:

רע. זה שיש מרוצים זה אחלה. גם לLADA יש קונים, רק על LADA לא לוקחים 100000 שקלים, בהם אפשר כבר לקנות פיז´ו 307. טוב זה עניין יחסי. אני חושב שהבחור צריך לבטל את העסקה, ללכת לחנויות ולהתחיל להקשיב לרמקולים כי זו הדרך הנכונה והיחידה לקנות רמקול. כפי שלא תרכוש חולצה בלי לראות אותה קודם, כך לא ראוי לרכוש רמקול בלי לשמוע אותו קודם. לעניין ההודעה המקורית: הבחור ציין שם את ה"יבואן" אל-קול. ובכן, אל קול לא מייבא כלום. אל קול הוא מפעל בנצרת עלית, שלוקח קופסאות עץ ומרכיב לתוכן דרייברים סיניים זולים מסין, מדביק את השם "PEERLESS" ונותן לאנשים לחשוב שהם קונים רמקול דני איכותי. אם הבחור מעוניין להתעקש על הקנייה שלו-שיבושם לו. כפי שאמר פעם בחור סיני חכם: הפריירים רק מתחלפים.
ערן

bonanza11

New member
דעתי

ערן, תודה רבה על העזרה וההכוונה שאתה נותן לי. לא הכרתי את כל הנתונים שרשמת פה וזה עוזר לי לחשוב שוב פעם על המקרה הזה. גם חבר שלי זכה ברמקולים הללו המכירה פומבית (רק שלו הם היו במלאי) והסאונד ששמעתי מהם היה בסדר. אני לא מומחה ברמקולים ומה ששמעתי מהם היה בסדר. אני באמת לא יודע מה לעשות.

ערן^25

New member
יש לך שתי אופציות:

1) להתעקש, ולקבל בסופו של דבר את מה שהזמנת (מה שלדעתי, כפי שאמרתי-טעות). 2) לבטל את הקניה. להגדיר תקציב לעניין, לגשת לפורום אודיו, לבקש המלצות לרמקולים "אמיתיים" בתקציב שלך, לגשת לחנויות ולהקשיב להמלצות ואז לבחור את מה שנשמע לך טוב ביותר. אין כאן עניין של להיות מומחה ברמקולים. יש כאן עניין של לבצע רכישה בצורה נכונה, ולהמנע ממוצר רע, כמה זול שהוא יהיה... בהצלחה ערן

odedg

New member
יש לכם פרטים נוספים?

שמעתי שלפחות כמה מהמוצרים מגיעים עם שקע אמריקאי , ללא הוראות שימוש בעברית וללא סימון בעברית או בכלל. אם זה נכון,אלה עברות חמורות על חוקי המדינה וצריך לדווח עליהן לרשויות! בכל מקרה הדברים נראים באמת קשורים ואם יש מישהו שעבר אירוע דומה, שיספר לנו!

ערן^25

New member
שקע אמריקאי?!?

מצטער, איני מכיר רמקול עם שקע.. רמקול מקבל את המתח שלו מהמגבר/רסיבר שאליו הוא מחובר. לגבי הוראות וסימונים- אין לי מושג מאחר ולא טרחתי לקנות מוצר שכזה... ערן

odedg

New member
תקע ולא שקע...

וסליחה על הטעות! יש במערכת רכיב עצמאי מבחינת הזינה שלו שמחובר לרשת, וכן יתר הרכיבים המחוברים.

ערן^25

New member
או קי,אני בערך מבין מה אתה אומר ../images/Emo13.gif

אין ברמקולים לא תקע ולא שקע. מה שיש זה חיבור ל2 כבלי רמקולים, אחד פלוס ואחד מינוס. את הצד השני של כבלים אלו אתה מחבר למגבר או לרסיבר, שמספק את הזרם שמניע/דוחף את הרמקול. אין שיטה שונה לחיבור רמקולים בארה"ב. הדבר נעשה שם באותה הדרך. לא ידוע לי על משהו ייחודי שיש בפירלס, לא ידוע לי על סוגים שונים של חיבורים פרט למה שתיארתי. זה החיבור היחיד שאני מכיר ברמקולים, כאשר רמקולים היום ניתנים לחיבור לכבל הרמקול עם קונקטורים (בננות) או עם כבל חשוף כפי שהיה נהוג בעבר. תהיה בטוח שאל קול לא פיתחו שום פטנט חדש בנושא.... ערן

odedg

New member
התקע לא של הרמקולים הרגילים, כך

התקע לא של הרמקולים הרגילים, כך הוסבר לי, אלא של איזה יחדת סבוופר עצמאית הניזונה מהרשת הביתית.

ערן^25

New member
אני אשלח לך הסבר בפרטי,

או שתבוא לפורום "אודיו" ותשאל, כי אין לזה כ"כ קשר לצרכנות..
ערן

odedg

New member
ראיתי, תודה, אבל...

ראיתי, תודה, אבל... כפי שהסברתי מדובר בקניה של ידיד שלי, והוא מאד מרוצה ממה שקיבל, חוץ מנושא הסימון והתקע. הוא פנה אליהם במכתב ומייד נענע שילכו לקראתו בכל מה שירצה, ובלבד שיהיה מרוצה. אני מאמין כי הם פוחדים מתשומת לב ציבורית שתפגע בעסקיהם!

odedg

New member
יבואן של פיירלס

שלום, מישהו יודע פרטים על היבואן של פיירלס המקורי? צריך לפקוח את עיניו לתופעה שעלולה להיראות כזיוף!

ערן^25

New member
פירלס המקורי.

אם תלך למאמר שנתתי כאן כלינק באחת ההודעות למעלה, תראה שחברת PEERLESS אינה קיימת במציאות. מדובר בעצם ביצרן דרייברים דני, שאינו מייצר רמקולים שלמים אלא אך ורק דרייברים לרמקולים. היצרן הישראלי, משתמש בשם PEERLESS על מנת למכור את הקופסאות האלו שהוא קורה להן "רמקולים". מיותר לציין שאלו רמקולים ברמה ירודה, בלי תכנון נאות,התאמה של קרוסאובר לדרייברים, התאמה של הכל לתיבה ועוד הרבה דברים שצריך לדעת לפני שאתה הולך ובונה רמקול. איני יודע אם אל-קול מנצרת קיבלו אישור מPEERLESS הדנים לעשות שימוש בשם שלהם, ואם כן, אני בטח שלא יודע אם PEERLESS יודעים איזה מוצרים מוכרים כאן בארץ הקודש תחת שמם... בכל מקרה-רצוי לא לגעת במוצרים הללו, ובדומיהם. ערן

ערן^25

New member
נ.ב- הבהרה חשובה:

ברמקולים שנמכרים בארץ אין כל שימוש בדרייברים של היצרן הדני. יש שימוש בדרייברים זולים שמיובאים מסין... ערן

למעלה