תעלומה: האם יש גורד שחקים ראשון בפתח תקוה?

highrise

New member
תעלומה: האם יש גורד שחקים ראשון בפתח תקוה?

הנה תעלומה, ועוד אין עליה תשובה. בפתח תקוה מוקם מגדל אמות פלטינום.
גובהו 26 קומות. מדובר בקומות משרדים שגבוהות בכחצי מטר עד מטר בדרך כלל מקומות מגורים.
בחישוב פשוט, יתכן והמגדל חוצה את רף הגובה של 100 מ', ועם השלמתו יהיה גורד השחקים הראשון של פתח תקווה.

השנה מצטרפות ל'חוג גורדי השחקים' שתי ערים חדשות.
הראשונה היא בת ים, עם השלמתו של מגדל נוה, 42 קומות (שגם גובהו הסופי לא פורסם).
השנייה תהיה אשדוד, עם השלמת מגדלי K בני 40 קומות (שגם גובהם הסופי לא פורסם).

את מגדלי K אני מכיר מקרוב

של חברת קלוד נחמיאס. מיקום אסטרטגי בלב ליבה של אשדוד.

הבניה נעצרה לכמה חודשים ואני הייתי מעורב בשינוי ייעוד 9200 מ"ר משרדים ל-126 יח"ד למגורים. הגיעו שם למסקנה שעם התכנית המקורית סיכוי לא רע שחלק מקומות המשרדים יישארו ריקות.

highrise

New member
לגבי מגדלי K

הבנתי שהבנייה נצרה מכל מיני בעיות, כמו סיווג הקבלן של החברה שבנתה את הפרויקט שהוחלפה וכמו העובדה
שהוא במקור היה אמור להיות הרבה יותר נמוך ואחרכך שינו את הגובה והוסיפו מגורים ועכשיו אתה אומר ששינו את זה מהמשרדים..
אני חושב שחסר באשדוד באזור הסיטי מרכז עירוני אמיתי שיאפשר לפתח את המקום כמוקד בילוי במקום שתושבי אשדוד יצטרכו
לנסוע לבלות בערים אחרות. התכנון הנוכחי הופך את כל הסיטי הדרומי לעוד שכונת מגורים ומצמצם בה לכלום את שטחי המסחר.
לגבי משרדים אני בספק אם בכלל יהיו בה שטחי משרדים. לדעתי זו טעות גדולה מאד. הרובע הזה היה צריך להיות מעורב ולהכיל
מגדלי משרדים וקומות מסחר תחתונות רצופות, שיאפשרו לפתוח עסקי בילוי, מסעדות, בתי קפה ולהגביה את הבניינים כך שבאמצע
יהיו קומות משרדים, לופטים, אפשרות לבתי מלון. יש כל כך הרבה דוגמאות מוצלחות כאלו בעולם של הערים שכולם רוצים להסתובב
במרכז שלהן כי הן משלבות גם מגורים וגם את כל יתר השימושים. אופי הפיתוח באשדוד מנציח אותה כפרוור שינה של תל אביב.

דווקא יש הרבה מסחר בלב אשדוד

קניון הסיטי, קניון סימול ולא מזמן פתחו עוד מרכז מסחרי חדש מול העירייה. בנוסף, מתחת למגדלי K יש כבר מרכז מסחרי נחמד עם מסעדות, בתי קפה וחנויות. כל 4 המרכזים האלה נמצאים ברדיוס של בערך 300 מטר... בקיצור, לא חסרים שם מקומות בילוי ומסחר. למען האמת, מדברים אפילו על *עודף* שטחי מסחר.

במגדלי K יהיו משרדים ולמען האמת חלקם כבר מאוכלסים.

down under

New member
אגב, מה הסטטוס הנוכחי של הפרוייקט?

האם כבר הגיעו למעל קומת מגורים 10 באחד משני המגדלים?
לפני שנתיים הייתי שם והיו רק קומות המשרדים (בין 6 ל-9 קומות ראשונות שמעליהן אמורים להיות צמד מגדלי הדירות)
ואחד ממגדלי המגורים היה בקומה השניה של הדירות (קומה ראשונה של דירות זה בערך קומה 12 בבניין רגיל!).

האמת היא שהייתי שם לפני שבועיים בעניין אחר

ולא ספרתי את הקומות... אבל אני די בטוח שהגיעו מעבר לקומה 10.

פרויקט מאוד מרשים. היו כאלו שחשבו שהוא גדול על אשדוד, אני דווקא חושב ההיפך. ה"סיטי" של אשדוד נחשב לדי מוצלח מבחינת ביקושים למגורים, מסחר וגם תעסוקה, והמגדלים האלו ימצבו את מרכז העיר כסיטי אמיתי (למרות שתיאורטית, האזור הספציפי הזה נקרא באשדוד מע"ר צפון... ה"סיטי" הוא קצת יותר מזרחה).

ron249

New member
יש בפ"ת מגדלי מגורים של 30 קומות, זה לא נחשב

גורד שחקים?

down under

New member
איזה מגדל מגורים של 30 קומות יש בפ"ת?

למיטב ידיעתי עד היום הבניין בעל הכי הרבה קומות היה בן 25 קומות למגורים.

ron249

New member
יש כמה של 30 קומות בנוה גן

באם המושבות החדשה יש כמה של 25.
בנוה גן יש את פרוייקט אזורי הפארק עם כמה מגדלים של 30 קומות.
גם בפרוייקט צמרות דן יש 30 קומות.
הנה פנורמת נוף מקומה 28 בפרוייקט צמרות דן:
http://zamarotdan.co.il/images/panor_floor_28.swf
בבניין TOP TOWER של בוני התיכון יש משהו כמו 27 קומות.

FreakOfNature

New member
אין כמה של 30 קומות בנוה גן.

למיטב ידיעתי אין בכלל.

צמרות דן בודאות יש 28 קומות, אבל עד שיגיעו לקומה ה- 28 יש עוד כ- 10 חודשים. (הקומה ה- 28 היא הפנטהאוז. יש 26 קומות "רגילות", בקומות 27-28 יש דופלקסים), וככל הידוע לי זה הפרויקט הכי גבוה כיום.
אזורי הפארק - נדמה לי 26-27 קומות.
Top Tower - כמו שכתבת, 27 קומות.

אלו הכי גבוהים, (לבינתיים?).

יש הרבה בניינים באם המושבות ובנוה גן של 20-23, אבל את ה- 30 אפאחד עדיין לא עשה.

ron249

New member
אזורי הפארק 30 קומות

27 קומות, הקומות ה 27-28 דופלקס, יש את קומת הקרקע ועוד קומת שרות למעלה. סך הכל 30 קומות, כאשר הלובי בגובה של 2 קומות, יש סיכוי טוב שזה מעל 100 מטר.

ron249

New member
27 קומות, אבל יש עוד קומה שניה של הדופלקס

ועוד לובי שהוא בגובה 2 קומות, ועוד קומת שרות, סך הכל 31 קומות. בצמרות דן 28 קומות+עוד קומת דופלקס+קומת שרות+לובי 2 קומות=32 קומות.

כן כן, 27 כמו שאמרתי

highrise

New member
ההגדרות למגדלים, גורדי שחקים וגורדי על

ההגדרות בעולם שאומצו גם על ידי הctbuh (מועצה לבנייה גבוהה ובינוי אורבני) הם אלו:

מגדל רב קומות (highrise) - בניין בעל 12 קומות, או בעל פחות קומות אבל גבוה מ-36 מטרים.
גורד שחקים (skyscraper) - בניין בעל 34 קומות או בעל פחות קומות אבל גבוה מ-100 מטרים.
גורד-על (supertall) בניין בעל או בעל פחות קומות אבל גבוה מ-250 מטרים.

(הגדרה נוספת שמוצעת היא מעל 500 מטרים בעתיד)

לכן יתכן וחלק מבנייני נוה גן במידה והם גבוהים מ-100 מטר מפני המדרכה, נכנסים להגדרה.
ככל הידוע לי גובהם היה 92 מ' בתוכנית הראשונה של פינצ'י רוה אדריכלים למתחם, אבל יתכן והם הוגבהו כי
הוכנה תוכנית חדשה מאז, אבל לא ידועים לי הגבהים בה.
צריך לזכור גם שהסטנדרט של קומת מגורים עלה, פעם קומה הייתה 3 מטר - 2.70 רצפה עד תקרה ו-30 ס"מ תקרה וריצוף.
היום יש סטנדרט גבוה יותר תרתי משמע, של 2.80-3 מטר רצפה עד תקרה ועוד 30 ס"מ תקרה וריצוף.
כך שגובה קומת מגורים יכול להיות 3.10, 3.20. יש גם חדרי גג, בינוי גג שנוספים, לעיתים בגובה 2-3 קומות.
תכפיל 30 קומות כפול 3.10-3.20 מטרים זה 96-93 מטר, תוסיף בינוי גג וקומת כניסה כפולה (עוד 2-3 מ' לגובה הקומה) אתה מקבל גורד שחקים מעל 100 מ'.

למעלה