תעלומה מיוחדת ל"מפענח התעמולות"

newman10

New member
תעלומה מיוחדת ל"מפענח התעמולות"

http://rotter.net/User_files/forum/gil1/4741ccae03dee847.jpg

המקור לציטוט- מצורף למטה.

את יו"ר הרשות הפלסטינית, יאסר ערפאת, מגדירה פלאצ'י: "האיש הלא קיים הזה, שהודות לכסף של משפחת המלוכה הסעודית, מגלם את דמותו של מוסוליני ובמגלומניות שלו, מאמין שייכנס לספרי ההיסטוריה כג'ורג' וושינגטון של פלסטין". זו לא הפעם הראשונה שפלאצ'י מבקרת את ערפאת. המפגש הראשוני שלה עם היו"ר היה בתקופה בה חי בגלות בטוניס, כבר אז היא ציירה אותו כעילג, מעורר בוז, שמנסה להסתיר באופן נואש את נטיותיו ההומוסקסואליות. "בעבר סיכמתי את הראיון איתו", כותבת פלאצ'י, "בכך שכתבתי בהשוואה אליו, קדאפי נשמע כמו לאונרדו דה וינצ'י".
היא מוסיפה וכותבת במאמר: "הלוחם לכאורה הזה, מסתובב תדיר במדים כמו פינושה ומעולם לא לבש בגדים אזרחיים ולמרות זאת מעולם לא השתתף בקרב. מלחמה היא דבר אליה הוא שולח, תמיד שלח, אנשים אחרים לבצע עבורו. את אותם נשמות מסכנות שמאמינות בו. הבלתי כשיר הנפוח הזה, שמגלם את תפקיד ראש המדינה, גרם לקריסת השיחות בקאמפ דויד", מאשימה פלאצ'י את ערפאת ומתארת אותו כ"טרוריסט נצחי שכל מה שהוא יודע זה להיות טרוריסט", כשקרן כרוני ש"כל חמש דקות סותר את עצמו וישקר גם כשישאל מה השעה".
בזמן הראיון הראשון שערכה פלאצ'י עם ערפאת בשנות השבעים היא מספרת שמנהיג אש"ף דאז היה אחראי על אימונם של הטרוריסטים של קבוצת באאדר-מיינהוף וביניהם ילדים בגיל 10. "ילדים מסכנים, כיום הוא מאמן אותם להיות מחבלים מתאבדים. האדם ההפכפך הזה שמשאיר את אשתו בפאריז, מוערצת ומטופלת כמו מלכה ומותיר את עמו בחרא. הוא מוציא אותם מהחרא רק על-מנת לשלוח אותם למות, להרוג ולמות. כמו הנערות בנות ה-18 שעל-מנת לזכות לשיויון מול הגברים לובשות על עצמן מטעני נפץ. אך עם זאת איטלקים רבים אוהבים אותו. כן. ממש כפי שהם אהבו את מוסוליני. והרבה אירופאים אחרים עושים בדיוק אותו הדבר.
"אני מוצאת את זה מביש ובמקביל רואה את עליית הפאשיזם, הנאציזם החדש, שהרבה יותר שטני ומעורר בחילה מכיוון שהוא נבנה על-ידי אותם שמציגים עצמם כמבקשי טובה, כמתקדמים, כקומוניסטים, פציפיסטים, קתולים, או נוצרים. אני רואה את זה, כן, ואני אומרת את הדבר הבא – מעולם לא הייתי עדינה עם דמותו הטראגית והשייקספירית של שרון (אותו ראיינה בשנת 1982 לאחר פרוץ מלחמת לבנון – מ.י). לעתים קרובות היו לי חילוקי דעות עם הישראלים, המכוערים שביניהם, ובעבר הגנתי על הפלסטינים. אולי יותר מכפי שהם ראויים לכך. אולם אני עומדת לצדה של ישראל, אני לצדם של היהודים. אני עומדת ממש כפי שעמדתי כילדה קטנה בשעה שנלחמתי איתם. אני מגנה על זכותם לקיום, להגן על עצמם, לא לתת לעצמם להיכחד בשנית. נגעלת מול האנטישמיות בקרב רבים מהאיטלקים, רבים מהאירופאים, אני מתביישת בבושה הזו שמביישת את מולדתי ואת אירופה. אין זה איחוד מדינות, אלא הבור שכרה פונטיוס פילטוס (הנציב הרומאי שגזר את דינו של ישו – מ.י) וגם עם כל יושבי כוכב הלכת הזה יחשבו אחרת, זוהי דעתי".

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-1847149,00.html

במה קשורה אישיותו של ערפאת לבעיה

הישראלית-פלסטינאית?
היא בוודאי לא קשורה באופן מהותי. הוא היה חלאת המין האנושי, אין ספק בכך. ובכל זאת- עם הפלסטינאים יש לכרות הסכם מדיני. גם אם אישיותו של עראפת היתה מבחילה- זה מתגמד לעומת הבחילה בכיבוש ודיכוי עם שלם. החשש הוא לא מפני מושחתים נקודתיים כדוגמת עראפת אלא הוא שהכובשים יהפכו למושחתים, מה שמתקדם לאט אבל בטוח.
"הנלחם במפלצות- יזהר לבל יהפוך למפלצת בעצמו" ניטשה.

newman10

New member
צודק ב 100%

אם שמת לב לקישור לתמונה ששמתי בראש התגובה- מטרתי הייתה לחזק חלק ממה שאמרתי למפענח התעלומות - או שמא התעמולות- שישקול שוב את נהייתו המיוחדת אחר דמותו של אותו אורי אבנרי ודומיו.

בשביל להבהיר- אני בהחלט בעד הקמת מדינה פלסטינית, אני בהחלט נבחל מהכיבוש, אך אינני עוטה על עצמי גלימת חסד, ואין אני נכנס בכל מאודי לדרך חשיבה אחת ויחידה ולא סר ממנה ימין ושמאל.

אני שמח שאנו מבינים זה את זה.

אין מקום לפסול אוטומטית

דיון מדיני עם אנשים כדוגמת עראפת, על אף היותם חלאות. אם הם אנשי השררה ומייצגיו של עם שלם שבוודאי רובו אינו חלאתי כמותם אלא מורכב מאנשים פשוטים וטובים, ואני סבור שהפלסטינאים הם כאלו- הרי שאפשר, בזהירות רבה, לנסות ולקדם איתם תהליך מדיני.
ואגב- בימינו הבעיה הזו לא כ"כ רלוונטית- אם ראית הראיון עם אבו מאזן אולי תודה בכך שמדובר בפרגמטיסט מתון שאינו נוטה לדרך האלימות. לגבי החמסניקים- אני לא יודע אם יש מה לדבר איתם ועלי להודות שהם נראים לי מעבר לדיאלוג. מייצגי עריצות דתית איומה ואלימה ומבשרי הניוון. שום דבר טוב לא יכול לצמוח מהם. ומעבר לכך- אני מסכים לחלוטין עם דברי נתניהו שטען שאינו רוצה ב"חמסטן". אם תקום מדינה פלסטינאית שתהיה חמסטן- כלומר דיקטטורת הלכה מוסלמית- אין היא ראויה לקום. מצידי שימשך הכיבוש- אני פשוט לא רוצה מדינת חמסטן לידי. זה אינטרס אנוכי שלי ואני מודה בו. מעבר לכך- אני די בטוח שעדיף לפלסטינאים כיבוש ישראלי מאשר עריצות חמסטן. בהיאמר דברים אלו- אני עדיין חושב שיש סיכוי גדול מאד להידברות ולהסכם מדיני- עם מי? לדעתי התשובה חד משמעית- אבו מאזן.

emetahatgodteva

New member
לצערי צריך לתת להם מדינה

למה לצערי? כי הם לא ראויים לכך, וזאת תהיה רק עוד סיבה למלחמה איתם, רק שהפעם הם יהיו יותר חזקים, משהו כמו סוריה או אירן במימדים קטנים יותר של טריטוריה.

למעלה