תעלומת המשרת החסר

כלמנ

New member
תעלומת המשרת החסר

למלך היו 100 משרתים שקראו להם משרת1- משרת100 (כמה נוח). בכל בוקר בתחילת העבודה כל משרת היה ניגש אל המלך ומודיע שהגיע לעבוד לדוגמה: "משרת 32 לשירותך, הוד מלכותך". המשרתים היו מגיעים בסדר רנדומלי, והמלך היה מסמן בטבלת נוכחות את כולם. יום אחד הודיעו למלך שאחד המשרתים, לא ידוע איזה, לא יגיע. אך אבוי, המלך איבד את הטבלה, והשפיץ של העיפרון נשבר. למלך אין זיכרון טוב, הוא לא יכול לזכור אף מספר, אבל למזלו יש ברשותו מחשבון פשוט, שעליו הוא יכול לרשום ולשמור מספר אחד. איך יוכל המלך לאחר ההתפקדות בבוקר לדעת מי המשרת החסר??

JustAFriend

New member
../images/Emo62.gif

להכניס למחשבון את הערך: 5050 (שהוא תוצאה של סכימת המספרים מ-1 עד 100) ואז לחסר כל משרת שמתייצב לפניו.

כלמנ

New member
נכון :)

זאת לא חידה קשה, חבל שלא נתת הזדמנות לאנשים שלא יודעים את התשובה.

ofleibo

New member
כמו שאמרת...זו לא חידה קשה...

חבל לגרור אותה שנים בלי תשובה פה... זה קופץ ישר לראש הפיתרון הזה...

בסג

New member
הוא כן נתן הזדמנות

הוא לא כתב תשובה בכותרת. מהי הבעיה?

כלמנ

New member
אין ממש בעיה

אבל אם אתה כבר שואל... כמו הרבה משתתפים אחרים בפורום, אני מכיר את רוב החידות שנשאלות כאן. אני לא רואה צורך בלספר את התשובה אם לא באמת ניסיתי לענות על החידה. בנוסף, אם אני רואה שפתרתי בקלות, אבל אנשים עוד מתחבטים, אז אני מחכה. זו לא תחרות, וזה פוגע קצת בנסיון ההתמודדות עם החידה אם יש כבר תשובה. האמור תקף במיוחד עבור חידות לא קשות במיוחד, כמו זו.

Sophalin

New member
בדיוק בגלל זה יש סימון מנורה

אם למישהו יש רצון עז לפתור את החידה בלי רמזים ופתרונות שלא יפתח פתילי מנורות...

Crurifragium

New member
זאת גם לא חייבת להיות מנורה

כל עוד הפתרון לא נמצא בכותרת, זה אמור להיות בסדר. מי שרוצה לפתור לבד לא יפתח אף אחד מהשרשורים. (למעט הודעות נוספות של נותן החידה, שבכותרת יש משהו על תיקון/שינוי/תוספת )

כלמנ

New member
זו רק דעתי

יש בעמוד הזה חידה טובה עם 100 אנשים עומדים בשורה. רוב משתתפי הפורום מכירים אותה. ובכל זאת נראה לי ש leebalan ו imminiman מאוד נהנו להתמודד איתה. Javali אמר שהוא מכיר את החידה, וגם עודד אותם למצוא פתרונות יותר מוצלחים. אני מרגיש שכך צריך לנהוג בפורום שכזה. לדעתי, אם הוא היה כותב את הפתרון, דקה אחרי שפרסמו את החידה, כולם היו נהנים ממנה פחות. אבל זו רק דעתי.

slallum

New member
די מסכים :)

כמובן שלא חייבים, אבל אם אתה רואה שהפתרון קל לך מדי אז שווה לחכות קצת

למעלה