תעלת הימים

goro11

New member
תעלת הימים

שאלה מוזרה לגבי התוכנים לתעלת הימים שתי התוכניות אומרות ים סוף או ים התיכון לים המלח. הבעיה היא שים המלח הוא 400- וים סוף ותיכון הם בגובה פני הים מה התכוונו לעשות ברגע שים המלח יתמלא?

Boogieman

New member
אני יכול רק לנחש

שמדובר בתעלה עם סכרים (בדומה לתעלת פנמה) שבה אפשר לשלט על הזרימה כך שתשתווה למהירות האידוי של ים המלח. מצד שני, היות שאנחנו עוסקים בפרוייקט ישראלי, ואנחנו יודעים מי עומד מאחוריו, לא אתפלא אם יתחילו לחשוב על פרטים קטנים כאלה רק אחרי שיבנו את התעלה הטפשית הזאת.

hastings

New member
זו אינה מערכת גרביטציה

אף אחת מהתכניות (יש שני תוואים מוצעים להעברה מהים התיכון ואחד מים סוף) לא מדברת על הובלה בכוח הכבידה בלבד. כל אחת מהן מתבססת על תחנות שאיבה בדרך כך שהוויסות לא יהיה בעיה. יש שאלה קריטית עקרונית שטרם זכה לדיון רציני והיא שאלת ההשפעה האקולוגית של הזרמת מים בכמות כלשהי מאחד מימים אלה לים המלח.

goro11

New member
סואץ ופנמה מסתמכות על גרביטציה

וגם לא נראה לי שכלכלי להתחיל לשאוב מי ים בכל מקרה תשפוך מים ל400- מטר המים ישפכו. גם צריך אום לתחנה הידרו אלקטרית לא?

hastings

New member
אני לא הזכרתי את סואץ ופנמה

פתח מפה - מאין שלא תשאב את המים הם יצטרכו לעלות לפני שהם יוכלו לרדת לים המלח. האופציה האחרת היא לכרות מנהרה כל הדרך מהים התיכון עד מעבר להרי יהודה, כאשר פני הקרקע יורדים מתחת למפלס הים. וגם אז תצטרך סכרים לווסת את הזרימה כי אחרת תהיה זרימה רציפה שאינה נשלטת. בנוגע לשאלת הים המתמלא, אין לי שמץ. אני לא מכיר את התכניות בצורה מדוקדקת, אבל עקב העובדה שהתכנית הוצעה לראשונה אי-שם בשלהי המאה ה-19 אני מניח שתוכל למצוא תשובות לשאלה. יש ספר בשם "משאבי המים בישראל" ששם תוכל אולי למצוא דיון מפורט יותר בתכניות השונות של התעלה. כמו כן יש דו"ח של מבקר המדינה בנושא התעלה משנות ה-80 שנמצא בספרייה הלאומית ויכול להיות ששם תוכל למצוא חומר.

Y. Welis

New member
ההשלכות יהיו מעניינות

אם המליחות תחלש, מרבצי המלח (שמהם מפיקים 'מפעלי ים המלח' אשלגן ומלח) יתמוססו. אבל גם היא תפחת מאוד, יהיה ניתן להכניס דגי מים מלוחים...

למעלה