תעמולה בוטה בסדרת טלויזיה
אתמול צפיתי בפרק מסדרת הטלויזיה האמריקנית "מרפאה פרטית". בין השאר העלילה התמקדה במשפחה, אמא ושלושה בנים. הבכור אוטיסט והאם סבורה כי נפגע מה -MMR. שאר ילדיה אינם מחוסנים. היא מגיעה אל רופא הילדים מאחר ובנה האמצעי אינו חש בטוב ומתגלה כי הוא חלה בחצבת. הרופא מדבר עם האם על חיסון הבן הצעיר אך היא מסרבת בתוקף. בנתיים מתדרדר מצבו של הילד החולה בחצבת במהירות. הוא מאושפז בבית החולים ומהר מאוד מונשם. אמו ממשיכה לסרב לחסן את הקטן ומספרת איך כבה האור בעיניו של בכורה כשחוסן בגיל שנתיים. בנקודה מסוימת, כשמצבו של האח החולה קשה מאוד הרופא יוצא מהחדר ופשוט מחסן את אחיו הקטן ללא הסכמתה של אמו
(כנראה קיבל אישור כלשהו ממשרד הבריאות או משהו כזה? לא ממש נאמר במפורש אבל הנהלת בית החולים גיבתה אותו מול האמא) הילד חולה החצבת נפטר אחרי מאמצים כבירים להצילו והאם ממלמלת בהלם שבסך הכל ניסתה להגן עליו.... רציתי רק לשתף אתכם ולהגיד שנחרדתי מריחה הכל כך ברור של התעמולה בפרק הזה. לאורך כל הפרק בשיחות בין הרופאים נאמר שוב ושוב שלא הוכח קשר בין החיסון לבין אוטיזם. היה לי כל כך ברור לאן העלילה הזאת הולכת. היה ברור שלא יהיה כאן הפי אנד. שהילד ימות למען יראו ויראו... הנה, זה מה שיכול לקרות לכם אם לא תחסנו את הילדים שלכם. מזעזע. האם באמת מתים כל כך מהר מחצבת? אני שואלת מתוך בורות אבל מתקשה להאמין. יש לי הרגשה שלקחו כאן מקרה נדיר של אחד ללא יודעת כמה ועוד פיקטיבי והפכו אותו למקרה מייצג בשעה שהוא מאוד רחוק מלהיות כזה. עוד מישהו ראה?
אתמול צפיתי בפרק מסדרת הטלויזיה האמריקנית "מרפאה פרטית". בין השאר העלילה התמקדה במשפחה, אמא ושלושה בנים. הבכור אוטיסט והאם סבורה כי נפגע מה -MMR. שאר ילדיה אינם מחוסנים. היא מגיעה אל רופא הילדים מאחר ובנה האמצעי אינו חש בטוב ומתגלה כי הוא חלה בחצבת. הרופא מדבר עם האם על חיסון הבן הצעיר אך היא מסרבת בתוקף. בנתיים מתדרדר מצבו של הילד החולה בחצבת במהירות. הוא מאושפז בבית החולים ומהר מאוד מונשם. אמו ממשיכה לסרב לחסן את הקטן ומספרת איך כבה האור בעיניו של בכורה כשחוסן בגיל שנתיים. בנקודה מסוימת, כשמצבו של האח החולה קשה מאוד הרופא יוצא מהחדר ופשוט מחסן את אחיו הקטן ללא הסכמתה של אמו