תענוג של רכיבה.

tal daniel

New member
תענוג של רכיבה.

ביום שבת האחרון אני וחברי איציק החלטנו לצאת לרכיבת שבת.אך הפעם הוחלט לעשות מסלול יחודי ונהדר,מסלול בעל נופים יפים(לא שראיתי הרבה מרוב מאמץ),מאתגר וכמובן עם עליות מכובדות ורצוי שיהיו "קירות". איציק יצא מכ"ס ונפגשנו בנתניה בשעה 7.30 משם רכבנו לאורך כביש 4 לצומת אורן,עלינו את בית אורן(אך איזה אויר היה ממש מסיבה לריאות) מבית אורן המשכנו לאורך כביש 70 למעלות שם חוויתי את אחת החוויות הרוחניות בחיי בעודי רוכב על אחת העליות הקשות בחיי("צובה אפרוח לעומת אותו נשר אימתני"),יש לציין שהגנו לאותה עליה אחרי 125 ק"מ של רכיבה כמעט ללא הפסקות ואחרי כמה עליות רציניות. הרגשתי כאילו העמיסו על רגליי כמה עשרות קילוגרמים מכובדים זאת הפעם הראשונה שהרגשתי שזהו אני הולך "ומיתגרש" מהאופניים אך לאחר "שלום בית" שנעשה ביני לבין האופניים סימתי את אותה עליה עם חייוך על הפנים.נו טוב מילא, משם עלינו לסאסא(אזור יפה להפליא),עלינו לאורך הגבול(ברעם,אביבים) ירדנו דרך רמות נפתלי, שם התחרתי עם חבורת בנות ברכב מי יגיע ראשון למטה(ירידות שבהחלט הייתי מגיע איתם למהירויות מכובדות אילו לא היו רוחות נגדיות). ולבסוף היגנו לקרית שמונה בשעה 17.00 מאותגרים ומאוד מאוד מרוצים .סה"כ בערך 195ק"מ של תענוג מתמשך. מומלץ בחום לבצע את אותו מסלול.

moriya2

New member
נשמע מדהים....

וואו...
סחטיין.... זה נשמע קריעה טוטאלית... אבל אחלה... איזה כייף...אני מקנאת...לא יודעת אם הייתי מסתדרת עם העליות הרצחניות המתוארות בסיפורך אבל כל השאר נשמע מצויין!

חגית y

New member
הי, ראיתי אתכם!

בעליה מחורפיש לסאסא - דווקא נראיתם לא רע...

gnh23

New member
הרי הצפון

חברים, אני מצדיע לכם. כצפוני, שמכיר טוב את כל העליות שעליתם אני יכול להעריך את המסלול ואתכם. אם האזור מצא חן בעינכם, אני יכול להמליץ לכם על כבישים עוד יותר יפים (פנימיים וצמודים לגבול) עם עליות אירופאיות (לא שמה שעשיתם קל). כל הכבוד!!!!!! עמי

tal daniel

New member
מסלולים

אשמח לשמוע על עוד מסלולים מאתגרים באזור הצפון.ובכלל בכל כבישי הארץ.

gnh23

New member
מסלולים מאתרגרים בצפון

טל, אתן לך כמה עליות מעניינות, שתוכל לשבץ אותן במסלולים שתבנה: 1. העליה מהכנרת חפוריה עילית (לא העליה שכולם מכירים, אלא העליה הפנימית שמתחילה כ-2 ק"מ צפונית מצומת כנרת). 2. הירידה והעליה מכרמיאל לצומת יובלים (בכיוון הזה קשה יותר). 3. העליה מאעבלין לכיוון משגב, ומשם להמשיך עד הררית. 4. כביש הנחש מנשר לאנטנה. 5. העחיה מנשר לדניה. 6. כביש הנחש מצומת אדמית לפארק אדמית, ואח"כ להמשיך עם הכביש הזה עד בירנית. 7. העליות מכרמיאל לצפת, עם טיפוס להר מירון או הר כנען בצפת. 8. העליה מצומת מגדל שליד הכנרת לכיוון צומת גולני. 9. וכמובן, מלכת העליות, מחמת חדר למבוא חמה (הירידה מסוכנת בטרוף). בהצלחה, עמי

לוי אסף

New member
עוד אחת קצרה וקשה...

כרמיאל- הר כמון. בין 300-350 הפרש מטר גובה עד למכמנים.

למעלה