תעסוקה מבצעית בהפרש של שנה וחודשיים

yoraibenhaim

New member
תעסוקה מבצעית בהפרש של שנה וחודשיים

שלום לכולם,
לפני כשנה וחודש (דצמבר 2011 ) סיימתי תעסוקה מבצעית של 25 יום , כעת זומנתי שוב לסוף פברואר (2013) כשנה וחודשיים אחרי התעסוקה האחרונה לתעסוקה נוספת של 25 יום .
רציתי לדעת אם זה חוקי ? ממה שאני יודע מותר לזמן לקו מבצעי פעם ב3 שנים . אשמח לקבל תשובה ... צהל בנתיים דופק לי את התואר !

חוקי

מותר פעם בתלת שנים. החוק על התלת יצא ב2010.
2010 - 2102 תלת ראשון.
2013 - 2015 תלת שני.
2016 - 2018 תלת שלישי.
וכן הלאה. התעסוקה עכשיו חוקית כי התחיל תלת חדש, ואם תבצע את התעסוקה לא תהיה זמין (צו לא חוקי) לתעסוקה נוספת עד 2016.

yoraibenhaim

New member
תמיד ידעתי שבצה"ל אין הגיון

לעזעזל זה דופק אותי עם הלימודים כל שנה !! יש למישהו הצעה איך להמנע הפעם מהקו הזה ?? (ולת"ם לא עובד , וגם המג"ד/מ"פ לא יעזור ..)

למה אין הגיון?

אני מניחה שזאת תהיה בעיה של הרבה סטודנטים קו בפברואר...אני לא יודעת מה התפקיד שלך אבל שנה שעברה הגדוד שלי עשה קו ביולי והרבה אנשים הביאו איתם את החומר ולמדו למבחנים בזמן הפנוי שלהם (ויש הרבה זמן פנוי כשתופסים קו...) לרוב המבחנים (או לפחות החשובים) הם יצאו באישור המפקדים. מה גם שמילואים זאת סיבה מוצדקת לקבל מועד ג'.
למה המ"פ לא יעזור? ניסית לדבר איתו?

yoraibenhaim

New member
לא יודע איך היה אצלך הקו

אצלנו הקו פעם שעברה היה נוראי , עשיתי 8 8 ללא הפסקה ,3 ימים בבית , והיה מבחן שפספסתי.. לא הוציאו אותי לשום מבחן והמ"פ הבטיח לעזור עד כמה שאפשר , מה שלא קרה ומשהו שהוא בלתי אפשרי שכל הפלוגה מורכבת מסטודנטים..
אני לא מאחל לאף אחד את ה8 8 שעשיתי, הרגשתי זומבי , בסדיר לא היה לי דבר כזה !

yoraibenhaim

New member
והסיבה שלדעתי אין הגיון

זה שהעבודה בצורה תלת שנתית , מאשר מרווח של 3 שנים בין קו לקו יוצר מצב בו אפשר לעשות קו בהפרש שקטן משנה לפעמיים ולמען האמת זה משביז .
צריך אתנחתא טובה בין מילואים למילואים . (במיוחד במצב בו אנשים סטודנטים..) מרווח של 3 שנים מהתאריך של הקו האחרון יאפשר לרוב הסטודטנים לבצע פעם אחת בתואר קו ולא יותר מזה ... אין צורך לפרט עד כמה זה פוגע בלימודים.

במקרה הפעם יצא ככה

אחרי הקו הזה, באמת במשך שלוש שנים לא תעשה קו (מינימום. פחות חודש.) אז עכשיו יצא שאתה סטודנט ובעוד שנתיים מישהו אחר סטודנט...לפחות יש את החוק הזה ולא קו כל שנה כמו שהיה תמיד!

אני יודעת שאצלי הם ממש לא טחנו ככה, זה בטח תלוי בכוח האדם שהיה לכם...תחשוב שאם אתה לא תגיע לקו הקרוב וכל הסטודנטים מהפלוגה לא יגיעו יהיו את אלה שיטחנו 8-8 ואולי אפילו יותר (מי אמר 6 שעות שינה מטכלי?)
אני מציעה שתדבר עם המפקד ותסכם איתו מראש. סתם לדוגמא - היה חייל במבצעים אצלנו שיצא כל ראשון ורביעי ליום לימודים כשבפועל היה חוזר יום אחרי בבוקר, ככה במשך כל הקו.
היו חיילים שהגיעו באמצע, חיילים שסיימו באמצע, חיילי שיצאו למבחנים וחזרו ישר למוצב. תבדוק מה אתה צריך כדי להצליח בסמסטר הזה ותבקש מהמפקד לפני המילואים...אף אחד לא מצפה שתעשה 25 יום מלא כשאתה באמצע תואר, ואם המ"פ שלך חי בלה לה לנד תפנה למגד. גם אם מראש לא מאשרים, תתייצב ותלחץ בהמשך על שיחרור לימים מסויימים שחשובים לך.
בהצלחה!

yoraibenhaim

New member
תודה על ההמלצות !

אני אנסה את זה שוב , למרות שאני כבר מכיר את הנפשות הפועלות ואני פסימי לגבי זה ... (שנה שעברה זה היה 25 יום מלא במהלך התואר אגב , וכל הסטודנטים היו ככה ולא שחררו אותי ולא אף אחד אחר לשום יום).
אני מכיר חברים בגדודים אחרים בהם התנאים הרבה יותר טובים , אצלנו משום מה אני מרגיש שהיחס הוא כמו לטירונים . וכנראה גם הכוח אדם לא לטובתנו...

למעלה